Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devamsızlıklar dert oldu – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Devamsızlıklar dert oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerde sınav sürecine girilmesiyle birlikte öğrencilerin dersleri aksatması sıkıntı yaratıyor

Yurdun büyük bir bölümünde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da lise öğrencileri ile velileri sınavlara daha iyi hazırlanabilmek için rapor peşine düştü. Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Liseleri gibi okullar başta olmak üzere birçok okulda öğrenciler 30 ile 45 günlük raporlar almanın yollarını arıyorlar. Öte yandan öğrencileri sınavlara hazırlamak isteyen dershanelerin de hafta içi okul saatlerine bile ders koyduğuna dikkat çeken öğrenci velileri, rapor alamadıkları taktirde izin almak için öğretmenlerin kapısını aşındırmaktan dert yanıyorlar.
Okullarda dershanelerin benzeri sistemlerle “kamp” uygulaması yapıldığını belirten veliler, okullar ile dershanelerin sene başında hazırlanan planları rafa kaldırarak rekabete girmesinin faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda kararsızlar.
Milli Eğitim Bakanlığı sürekli olarak devamsızlık konusunda uyarılarını devam ettirirken, devamsızlık yapan öğrencilerin takip edilmesi için okul yönetimlerine uyarılar da devam ediyor. Devamsız öğrencilerin takibindeki aksamalar nedeniyle geçen yıl soruşturma geçiren okul yönetimleri olduğu biliniyor. Tüm bu yaşananlar karşısında çaresiz kalan bazı okul yöneticileri ise raporundan şüphelendikleri öğrencileri Hakem Heyeti’ne sevk etme ya da usulsüz rapor veren hekimler hakkında da şikayette bulunma planları yapıyorlar.
Özellikle liselerde sınıflarda 3-5 kişiyle ders yapıldığına, öğrencilere sorduklarında ise yok yazılmadıklarını belirttiklerine değinen veliler, “Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde öğrencilerin hastane kapılarında rapor için beklemelerini önlemelidir. Yerel manada da öğrencilerin okula, derslere devamı için gereken önlemler alınmalıdır. Öğrencilerin okula devamı YGS sınavlarında bir şekilde değerlendirmeli ya da farklı bir çözüm yolu bulunarak öğrenciler sınıfa döndürülmelidir. Dershaneler ciddi şekilde denetlenmeli, gerekirse yaptırımlar uygulanmalıdır. Hiçbir kurum Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararlara alternatif ve bu kararları yok sayacak kararlar ve uygulamalar yapmamalıdır.” diyerek yaşanan sıkıntıya dikkatleri çekiyorlar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti