Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Devir artık sanayi değil, teknoloji devri”

“Devir artık sanayi değil, teknoloji devri”

Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrencileriyle “Kariyer Günü” etkinliğinde buluşan AIRBUS Savunma ve Uzay Teknolojileri Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslan, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, “Devrimiz artık sanayi devri değil, teknoloji devridir. Gençlerimizin oyun yazması ve yazılım öğrenmesi gerekiyor” dedi

 

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) hizmet veren Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji tarafından düzenlenen “Kariyer Günü” etkinliklerini devam ediyor.
“Kariyer Günü” etkinliğinin bu ayki konuğu Afyonkarahi-sarlı başarılı iş insanı AIRBUS Savunma ve Uzay Teknolojileri Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslan oldu.
OSB toplantı salonunda düzenlenen “Kariyer Günü” etkinliğine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ve Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji okul yönetimi ile öğrencileri katıldı.
“KARİYER GÜNLERİ DEVAM EDECEK”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İbrahim Çakal, öğrencilerin ufkunu açacak, onları geleceğe dair motive edecek bu tür kariyer sahibi kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini ifade ederek Mustafa İlarslan’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.
“BOL BOL KİTAP OKUYUN”
Etkinlikte iş insanı Mustafa İlarslan Teknik Kolej öğrencilerine hedef belirleme, başarı ve motivasyon gibi konularda deneyimlerini aktararak bol bol kitap okumaları ve hedefleri doğrultusunda cesur olmaları için tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere verdiği seminerde ilk olarak eğitim hayatı hakkında bilgiler veren İlarslan ilk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar’da tamamladığını il birincisi olarak ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kazandığını, ardından Mühendis Subaylığına geçtiğini ve şuanda da AİRBUS İş Geliştirme Yöneticisi olarak çalıştığını söyledi.
“MESLEK EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”
Öğrencilere günümüz ve gelecek teknolojileri hakkında bilgiler veren İlarslan, özellikle meslek eğitimi alan öğrencilerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, 2020 yılından itibaren sadece Türkiye’de, havacılık sektörünün 30 milyar Dolara ulaşacağını bu payın daha da büyümesi gerektiğini ifade etti.
“HANGİ İŞİ YAPARSANIZ YAPIN, EN İYİ ŞEKİLDE YAPIN”
Geçmiş yıllarda dünyanın en büyük şirketlerinin otomobil ve perakende firmaları olduğunu ancak günümüzde sosyal medya ve yazılım şirketlerinin daha büyük firmalar haline geldiğini kaydeden İlarslan, öğrencilere hangi işi yaparsanız yapın en iyi şekilde yapın tavsiyesinde bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“Günümüzde savunma sanayi Türkiye’de çok iyi bir şekilde gelişmektedir. Savunma sanayinde üretim yaparken bunun yazılımını yapmakta çok önemlidir. Devrimiz sanayi devri değil artık teknoloji devridir. Sizin gibi gençlerin mutlaka oyun oynaması kadar oyun yazması ve yazılım öğrenmesi de gerekmektedir.”
Seminer sonunda Mustafa İlarslan sorduğu sorulara doğru cevap veren öğrencileri hediyelerle ödüllendirirken, Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kurucusu Önder Artuk’da günün anısına iş insanı İlarslan’a çiçek takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.