Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet garantili altın kazancı… – Kocatepe Gazetesi

Devlet garantili altın kazancı… – Kocatepe Gazetesi
Devlet garantili altın kazancı...

Hükümet yastık altındaki altını ekonomiye kazandırmak için düğmeye bastı. Afyonkarahisar’da 9-13 Ekim tarihleri arasında, evdeki altınını Ziraat Bankası’na götürenler, devlet güvencesinde gelir elde edebilecek

 

Devlet’in “yastık altı” olarak tabir edilen birikim altınları ekonomiye kazandırmak amacıyla başlattığı Hazine Müsteşarlığı’nın garantisindeki Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası uygulaması Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi’nde de gerçekleştirilecek. Hazine Müsteşarlığı tarafından yetki verilen Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi 9-13 Ekim tarihleri arasında tüm Afyonkarahisarlılar’ı kampanyadan yararlanmaya bekliyor.
Kayıp, çalınma riski olmadan devlet garantili altın getirisi elde etmek isteyenler Ziraat Bankası’nın şubelerine başvuracak. Banka, 22 ve 24 ayar (çeyrek, yatım, tam, Ata Lira, bilezik, kolye gibi) altınları kabul edecek. Bu altınlar getiren adına önce bir altın mevduat hesabı açılacak. Altınlar, hesaba saf altın olarak yatırılacak. Üzerinde taş bulunan altın (takı) ve Reşat altınları banka kabul etmeyecek.
Ziraat Bankası’na getirilen altının karşılığı kadar Altın Tahvili veya Altına Dayalı Kira Sertifikası, vatandaş adına açılacak olan ‘yatırım hesabı’na otomatik aktarılacak.
Hesaptaki her 1 gram altın için 1000 adet altın tahvili yatırılacak. Örneğin; bankaya getirilen altın 12.53 gram ise yatırım hesabına 12 bin 530 adet tahvil aktarılacak.
Altın Tahvili, yatırımcısına 6 ayda bir TL cinsinden altın fiyatına endeksli yüzde 1.20 (yıllık yüzde 2.40) getiri (kâr payı) sağlayacak. Getiriler yatırımcıların hesaplarına TL cinsinden ödenecek.
Piyasa üzerindeki bu getiriden stopaj yani vergi alınmayacak. Altın tahvilini isteyen istediği zaman Ziraat Bankası’a güncel gram altın fiyatı değeri üzerinden satabilecek. Tahvilleri ilk 3 ayda satandan yüzde 1.5 kesinti yapılacak.
Vadesinden (2 yıl) önce satılan tahviller için TL ödemesi yapılacak. Fiziki altın sadece vade sonunda talep edilebilecek.
Tahvilin karşılığı, 1 kiloluk külçe altın veya Darphane tarafından üretilen çeyrek altın olarak talep edilirse bu talepler, Ziraat Bankası şubelerine bildirilecek. İsteyen yeniden Altın Tahvil ihraçlarına katılıp gelir elde edebilecek.
Kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Ziraat Bankası’nın internet sitesine ya da Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi’nin 0. 272. 220 33 03 numaralı telefonuna (Dahili 177-174- 171 ve 172) başvurabilirler.
HESAP İŞLETİM ÜCRETİ YOK
* Altın Tahvili, devlet tahvili gibi faiz getirisi sağlıyor.
* Altına Dayalı Kira Sertifikası ise kira gelirine endeksli olduğundan faizsiz kazanç sağlıyor.
* Altın tahvilleri için Ziraat’in 81 il, 245 ilçedeki 331 şubesine başvuru yapılabilecek.
* Mevcut banka hesabında altını olanlar tahvil alamayacak.
* Ziraat’te açılacak ‘altın’, ‘TL’ ve ‘yatırım’ hesaplarından ücret alınmayacak.
* Altınlar 27 Ekim’e kadar Ziraat’e teslim edilebilecek.
* Altın tesliminde herhangi bir kayıp olmayacak, işçilik parası alınmayacak.
* Eski ve yeni tarihli altınlar arasında değer farkı olmayacak.
* Bankaya getirilecek altının alt ve üst limiti yok.
* Altın tahvillerini sadece bireysel yatırımcılar alabilecek.