Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Devlet vatandaşına önder olmalı”

“Devlet vatandaşına önder olmalı”

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, ülke genelinde ekim ve üretim planlaması yapılması gerektiğini bu konuda devletin vatandaşına önder olması gerektiğini söyledi

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, İl Başkanlığı binasında dün saat 12:00’de “sosyal mesafe, maske ve hijyen” kurallarına uyarak yapacağını ilan ettiği basın toplantısını toplantıya 2,5 saat kala iptal ettiğini duyurdu. İnkaya değerlendirmesini yazılı olarak yaptı.
“ÜÇ İLKEYİ YAŞATMAK ZOR MU?”
“Bir devlet düşünün ülkesindeki ekilebilir arazilerine ne kadar buğday, arpa, yulaf, domates, soğan patlıcan ekilip dikildiğini bilmesin.” diyen İnkaya, “Düşünün kaç adet zeytin, kaç adet kiraz, incir, fındık, ağacı var bilmesin. Bir devlet düşünün ki bu ürünlerden elde edeceği geliri bilemesin.
Evet, şunu söylüyoruz. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda Türkiye üzerinde bazı ürünlerin nerelerde ekilip dikileceği planlanmıştı, özellikle tütün, haşhaş gibi pazar değeri yüksek olan bitkiler kontrol altına alınmıştı. Şunu söylüyoruz, Tarım Bakanlığı’nca Türkiye haritası masaya serilip hangi ürün hangi illerde, ekilip dikilecek, ekildiği ilde ne kadar ekilecek, ürün nerelere satılacak? Bu üç ilkeyi kurup yaşatmak çok mu zor? Çağımız teknolojisi ile herhangi bir internet kullanıcısı arama motorları v.b programlarla tarlasını metrekaresine kadar görürken koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti görmeyecek mi?” diye sordu.
“ÖĞRENCİLER EĞİTİLİRKEN ÜRETİCİYE REHBER OLMALI”
Plansız ve kimin ne ekip diktiği bilinmeyen bir Türkiye de bazı yıllar soğanın karaborsaya düştüğünü belirten İnkaya, “Bazı yıllar saman karaborsaya düşüyor. Devlet baba yabancı ülkelerden alıp geldiği domatesi soğanı kendi satıyor. Bu böyle olmaz. Böyle olmamalı. Devlet va-tandaşına önder ol-malı. Ekilecek ve dikilecek ürünleri bilmeli. Bu konuda üniversitelerden yardım alınmalı. Ziraat fakülteleri öğrencileri kendi alanlarında üreticiye danışmanlık yapmalı. Hem kendi branşın da eğitimini yaparak, yaşayarak almalı, hem üreticiye rehberlik etmeli.”dedi.