Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devremülkçülere 2’nci dalga: 25 gözaltı

Afyonkarahisar’da termal devremülk satışı

Afyonkarahisar’da termal devremülk satışı üzerinden yaklaşık 7 bin kişiyi, 150 milyon lira civarında dolandırdıkları iddiasıyla 6 ilde gerçekleşen operasyonda 13’ü kadın 25 kişi daha gözaltına alındı

 

Mahkemeye konu olan iddialara göre; Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesi’ne bağlı Gazlıgöl Beldesi’nde faaliyet gösteren 4 termal devremülk tesisi sahibi tarafından kurulan çağrı merkezi ile tesislerdeki devremülk sahiplerine telefon vasıtasıyla ulaşıldı.
Zanlılar, devremülklerinin tapularının çıkarılacağını, Arap ve Avrupalı turistlere kiraya verileceğini, bunun için teminat gerektiğini belirterek, kar payı vereceklerini söylediler. Mailorder sistemi ile mağdurların kredi kartlarından para çeken zanlıların, kredi kartlarından çekmeleri gereken miktarlardan daha fazla çekim yaptıkları öğrenildi. Şahısların bu yöntemlerle 7 binin üzerinde kişiyi yaklaşık 150 milyon lira dolandırdıkları iddia edildi.
İLK DALGADA 19 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Şikayetlerin artması üzerine harekete geçen Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri geçtiğimiz Ocak ayında Afyonkarahisar merkezli ve İzmir’de önceden belirlenen çok sayıda adrese baskın düzenleyerek 33 kişiyi gözaltına almıştı. Hakim karşısına çıkarılan 33 kişiden 19’u tutuklanırken, 14’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
OPERASYONDA 100’E YAKIN JANDARMA GÖREV ALDI
Operasyonun ikinci dalgası yine Afyonkarahisar merkezli olurken İstanbul, Kocaeli, Bolu, Mersin ve Yalova illeri olmak üzere toplam 13’ü kadın 25 kişi hafta başında gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahısların savcılık sorgusunun ardından mahkeme çıkarılmaları bekleniyor. Ayrıca operasyonda, 100’den fazla Jandarma ekibinin aylarca teknik ve fiziki takip gerçekleştirdikleri, elde edilen deliller, bilgiler üzerine harekete geçerek operasyonu düzenledikleri öğrenildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti