Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar ve Emirdağ’da “il” olma umudu

“Türkiye’de il sayısı 100’e

“Türkiye’de il sayısı 100’e çıkacak” açıklamaları Dinar ve Emirdağ ilçelerinde gündem konusu oldu

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verecekleri kararla Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız” dedi.
Demiröz’ün bu açıklamasının ardından yıllardır “İl olma” beklentisi içerisinde bulunan ilçeler için yeniden umut belirdi. Afyonkarahisar’ın il olmayı bekleyen ilçeleri arasında Dinar ve Emirdağ ilçeleri yer alıyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, şu ifadeleri kullandı:
“25-26 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımız Ahlat’ta gelecek. Cumhur İttifakının diğer liderleri Devlet Bahçeli Başkanımız buraya gelecek. Bu yıl sürpriz olarak da Türkî Cumhuriyetlerinden, diğer ülkelerden devlet büyüklerimiz buraya gelecek. Cumhurbaşkanı yerleşkesinin yanında bazı yeni yerleşkeler ve misafirhaneler yapıyoruz. Ahlat’ta bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderleri toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşecek bir kent haline geleceğiz.Bunu büyüklerimiz açıklayacak. Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim.”
Demiröz’ün bu açıklamalarının ardından İl sayısının 100’e çıkması konusu ülke gündeminin ilk sıralarında yer almaya başladı.
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi 1990’lı yıllardan bu yana il olma sıralamasında en iddialı ilçeler arasında yer aldı. Eski Başbakanlardan merhum Süleyman Demirel Dinar’a gerçekleştirdiği ziyarette 90 numaralı plakanın Dinar’ın hakkı olduğunu belirtmiş bu açıklamalar Dinar’da büyük yankı bulmuştu.
Aynı şekilde Afyonkarahisar’ın en büyük ilçelerinden birisi olan Emirdağ da zaman zaman “il olma” çabaları ile gündeme gelmişti. Son yapılan açıklamalar Emirdağ ve Dinar’dan yeni yorumların ardı ardına gelmesine neden oldu. Yapılan sorumların çoğunda her iki ilçenin il olmasına destek verilirken, birçok yorumda da yeni iller oluşturulması çalışmalarına karşı çıkılıyor. >> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti