Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğal afetlere karşı farkındalık oluşturulacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Doğal afetlere karşı farkındalık oluşturulacak

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla birçok etkinliğe imza atacak. Müdürlük’ün faaliyetleri, toplumda doğal afet bilincinin artırılmasını hedefliyor

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, 28 Şubat Sivil Savunma Günü’nden başlayarak 1-7 Mart Deprem Haftası ve sonrasında birçok farklı etkinlik düzenleyeceklerini kaydetti. Buldan, “Her yılın 28 Şubat günü Sivil Savunma Günü, 1-7 Mart arası Deprem Haftası olarak kabul edilmiş, bu gün ve haftalar halkımızın afetlere dikkatini çekmek, afetlerde halkımızın can ve mal kaybının en az düzeyde tutulması için afet bilincini ve kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlanmaktadır. Deprem ve diğer doğal felaketler hakkında bilgi sahibi olmak, riskli durumların farkında olmak, afet öncesi, afet anında ve sonrasında uyulması gereken kuralları bilmek çok önemlidir. İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunun farkında olarak Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası’nda ve Mart ayında yapacağımız etkinlerimiz ile halkımız ve kurumlarımıza ani beklenmedik zamanda, her zaman her an başımıza gelebilecek deprem ve afetleri hatırlatmak için etkinlikler düzenliyoruz” dedi.
İKİ KATEGORİDE YARIŞMA DÜZENLENECEK
Deprem Haftası nedeniyle resim ve kompozisyon yarışması gerçekleştirdiklerini belirten Buldan, “Bütün okullardaki öğrencilerin katılımıyla resim ve kompozisyon yarışması düzenliyoruz. Okullarımızda doğal afetlere karşı bir farkındalık oluşturmak. Öğrenciler vasıtasıyla, öğrencinin ailesine de ulaşmayı düşünüyoruz. Afet zararlarının azaltılmasını istiyoruz. İki kategoride yarışma düzenliyoruz. Kompozisyon yarışmasında ortaokullar, resim yarışmasında liseler katılacak. Okullarda panolarına duyuruyorlar. İlçelerdeki okullar birincilerini seçecek, İlçe Milli Eğitim’e bildirilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne getirilecek. Bir komisyonun değerlendireceği yarışmacılardan dereceye girenler, hem ödül kazanacak; Türkiye’deki genel yarışmaya da gönderilecek” ifadelerini kullandı.
SULTANDAĞI’NDA
KAPSAMLI TATBİKAT
Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir fotoğraf sergisi ile deprem tatbikatını da gündeme aldıklarını kaydeden Buldan, şöyle devam etti: “4-5-6 Mart’ta Özdilek’te faaliyetlerimizi tanıtıcı fotoğraf sergisi düzenlenecek. 6 Mart’ta da Sultandağı’nda, kamu kurum ve kuruluşlarının iştirak ettiği, Müdürlüğümüz ekiplerinin katıldığı, AKÜ Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü’nün de destek verdiği, amatör telsizcilerin destek verdiği bir deprem tatbikatı yapılacak. Öğleden önce afet yönetimi ile ilgili görevler, öğrencilerin koruma yöntemleri anlatılacak. Daha sonra Afet Yönetim Merkezi’nin çalışma yöntemini gerçekleştireceğiz. Öğleden sonra da deprem tatbikatı icra edeceğiz. Mart ayında 35 okulda deprem, yangın, ikaz alarm eğitim ve tahliye tatbikatları gerçekleştirilecek.”
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE EĞİTİM
Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü üyelerine eğitim verdiklerini belirten Buldan, “25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında AKÜ Akademi Arama ve Kurtarma Kulübüne yeni katılan üyelere yönelik Müdürlüğümüz’de Temel Arama ve Kurtarma Eğitimi verilmeye başlanmıştır. Yine 5 Mart 2013 tarihinde Tınaztepe öğrenci yurduna afet ve afetlerden korunma konulu seminer verilecektir. Ayrıca İlimizde gönüllü arama ve kurtarma faaliyetine başlayan ASYA Arama ve Kurtarma ekibine Mart ayı içersinde Müdürlüğümüzce Temel arama ve kurtarma eğitimi verilecektir. Yine 11 Mart’ta ise ASYA Arama ve Kurtarma ekibine ait Deprem Tır’ı ilimizi ziyaret edecektir” ifadelerini kullandı.
DEPREM STRATEJİSİ VE
EYLEM PLANI GÖRÜŞÜLECEK
İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, Mart ayı içinde yapılacak diğer etkinlikleri şöyle sıraladı:
“Geçen yıl hazırlanan Afyonkarahisar Deprem Strateji ve Eylem Planı değerlendirme toplantısı 1 Mart günü sorumlu kuruluşların katılımı ile Müdürlüğümüzde yapılacaktır. 4-5-6 Mart tarihinde Özdilek Alışveriş Merkezi’nde Arama ve kurtarma görevlerimiz ile ilgili fotoğraf sergisi yapılacaktır. Deprem Haftası sürecince Özel Halk Otobüsleri’nde yaklaşık 4 dakikalık tanıtım filmlerimiz gösterilecektir. Müdürlüğümüz Sivil Savunma Arama Ve Kurtarma Birliği Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirilecek olan Deprem ve Kimyasal, Biyolojik, Nükler ve Radyolojik Tatbikatına katılacaktır. Afyonkaraihsar Asya Arama ve Kurtarma ekibi ile ortaklaşa 30-31 Mart 2013 tarihinde arama ve kurtarma personellerine yönelik ASYA psikososyal destek ekibi tarafından afet ve afet sonrasına psikososyal bakış, uygulamalı arama kurtarma ekipleri için koruyucu, önleyici, destekleyici atölye çalışması içeren 2 gün seminer verilecektir. Afetler ve sonrasında yaşanan psikolojinin anlaşılması için bu seminerin faydalı olacağına inanıyorum.” (Kocatepe)

Amatör telsizcilerle protokol imzalanacak

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Amatör Telsiz ve Radyocular Derneği, işbirliği protokolüne imza atacak. Bugün saat 14’te Müdürlük binasında yapılacak imza töreni ile ilgili bilgi veren İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, “Ülkemizde meydana gelebilecek deprem, sel, çığ, toprak kayması ve diğer afetlerde arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde, eğitim ve tatbikatlarda telsiz haberleşmesi konusunda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli ile ATRAD üyeleri arasındaki çalışma ve eğitim işbirliğine ilişkin usul ve esasların belirleyen protokol, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ile ATRAD Başkanlığı arasında Basın mensuplarımızın huzurunda imzalanacak, akabinde ATRAD üyelerine müdürlüğümüz ekipman ve araçların tanıtımı yapılacaktır” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti