Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğan: Holdingimizin Neden Afyon’da Da Yatırımı Olmasın?

Doğanlar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Afyonkarahisar’da 6. Bölge Teşviki’nden yararlanan bir OSB olduğunu yeni öğrendiğini söyledi. Doğan, “Bunu mutlaka değerlendirmek lazım. 23 ilde yatırımı olan holdingimizin neden Afyon’da yatırımı olmasın?” dedi

Doğanlar Holding’in Yönetim Kurulu

Bünyesinde önemli firma ve markaları barındıran Doğanlar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, ATSO KOBİ Akademisi eğitim takvimi çerçevesinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile bir araya geldi. Davut Doğan, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yücel Albay ve Hayrettin Güzbey, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Demirel, Fatih Mühsürler, İbrahim Sömer, Kerem Güzel, Ömer Özpınar ve Sefa Topal tarafından Watermall Alışveriş Merkezi’nde karşılandı.

Doğan: Holdingimizin Neden Afyon’da Da Yatırımı Olmasın?

DOĞAN ATSO ÜYELERİNE KİTABINI HEDİYE ETTİ

Davut Doğan, kendi yazdığı “İş’te Tecrübelerim” kitabını imzalayarak ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri’ne hediye etti. Davut Doğan, ATSO’yu ziyaret ederek Afyonkarahisar hakkında bilgi aldı. Ziyaret, Davut Doğan’a Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılan ve Afyonkarahisar’ın simgelerinin bulunduğu plaketin takdim edilmesi ile sona erdi. Ziyaretin ardından Davut Doğan, ATSO heyeti ile birlikte “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” konferansının yapılacağı ATSO Meclis Salonu’na geçti.

“DOĞANLAR HOLDİNG EN DEĞERLİ 100 ŞİRKET İÇİNDE”

Konferansın açış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser gerçekleştirdi. Serteser, “Birbirinden güçlü markalarıyla ülkemizin en değerli 100 şirketi içinde yer alan Doğanlar Mobilya Grubu’nun da bağlı olduğu Doğanlar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren, Türkiye’nin önemli iş insanları arasında yer alan ve Oda-Borsa Camiamızı da yakından tanıyan Sayın Davut Doğan’ı üyelerimizle bir araya getirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kendisine bizi kırmayıp geldiği için çok teşekkür ediyorum. 2021 yılında Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin o dönemki Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celal Toprak’ın organizasyonunda ‘KOBİ’ler dijitalleşiyor, Türkiye kazanıyor’ başlıklı video konferans toplantısında Sayın Davut Doğan ile bir araya gelmiştik. Sayın Doğan ile o toplantıda eğitim için sözleştik; 2023 yılı takviminde de Sayın Doğan’ın eğitimine Şubat ayında yer vermiştik. Ancak ‘asrın felaketi’ olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem nedeniyle, Odamız ve Sayın Doğan birlikte karar aldık ve bu güzel buluşmayı erteledik. Sayın Doğan’ın Afyonkarahisar’a hiçbir karşılık beklemeden, sadece eğitim için gelmesi, bizler için gurur vesilesidir.” dedi.

“KURUMSALLAŞMAYI SAĞLAMALIYIZ”

Aile şirketlerinin kurumsallaşmasının önemine işaret eden Serteser, “Aile şirketlerinde kurumsallaşma konusu, iş dünyamızın üzerinde çok durduğu bir olgu olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizdeki şirketlerin büyük bölümünü oluşturan kuruluşlar, aile şirketi olarak çıktıkları yolda kurumsallaşmalarını tamamlayamadıkları takdirde 3’üncü ya da 4’üncü kuşakta yok olmaya yüz tutuyor. Oysa yurtdışında 200-300 yıllık şirketlerin hâlâ ayakta durduklarını görüyoruz. Biz de ekonomimiz için bu kurumsallaşmayı sağlamalıyız.” diye konuştu.

SERTESER, YEŞİL OSB’Yİ TANITTI, YATIRIMA DAVET ETTİ

Serteser, ATSO’nun elde ettiği Yeşil Bina Sertifikası ile çalışmaları devam eden Yeşil OSB hakkında da şu bilgileri verdi: “Bugün konumuz aile şirketlerinde kurumsallaşma. Ancak böyle bir önemli ve karbon ayak izinin azaltılması çalışmalarına da imza atan bir sanayicimiz aramızdayken, Yeşil OSB projemizden de bahsetmek isterim ki belki sonrasında Sayın Davut Doğan burada bir yatırıma karar verir. İçinde bulunduğumuz hizmet binamızın planlarını hazırlarken, daha hiç yenilenebilir enerji ve yeşil bina kavramları konuşulmuyorken yaptığımız Yeşil Bina planlaması neticesinde, hizmet binamızın ısınmasını jeotermalden; elektriğini güneş enerjisinden sağladık. Türkiye’de İngiltere merkezli BREEAM’den en üst düzeyde (Olağanüstü) Yeşil Bina Sertifikası alan kamu binası olduk; ardından BREEAM’in dünya çapındaki yarışmasında da finale kaldık, tüm kategorilerde en yüksek puanı alarak birincilik elde ettik. İl yöneticilerimiz, bu tecrübelerimizin Afyonkarahisar Merkez 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde de kullanılmasını istedi. O zamanki Valimiz, şimdi Kayseri Valisi olan Sayın Gökmen Çiçek’ti. Afyonkarahisar Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı göreve geldiğinden bu yana bize Yeşil OSB konusunda desteğini sürdürüyor; Sayın Milletvekillerimiz de bu projeyi destekliyor. Afyonkarahisar merkeze 27 kilometre uzaklıkta, önce yer tespiti yapılmış olan, Sayın Valimiz’in Müteşebbis Heyeti Başkanlığı’nı sürdürdüğü Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na 2021 yılında seçildim. Merkez 2. OSB’miz, batıda 6. Bölge Teşviki’nden yararlanan tek OSB’dir. Epeyi yol aldık, önemli firmalara 600 dönüme yakın yer verdik. Yönetim Kurulumuz, Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim binasından altyapısına, gelecek yatırımcı firmalardan aydınlatmasına kadar bütünüyle bir Yeşil OSB olması için çalışmalarını sürdürüyor. 2025 yılı içinde, işletmelerinin faaliyete başlayacağı Yeşil OSB’miz inşallah Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız’dan Yeşil Bayrak, uluslararası bina derecelendirme kuruluşlarından da Yeşil OSB sertifikası alacak. Paris İklim Anlaşması’na göre sıfır emisyon, aranan şart hâline geliyor. 2026’dan itibaren peyderpey karbon vergisi önümüze çıkmış olacak. Bu kriterlere uygun olarak bu OSB’yi yapıyoruz. Oldukça rağbet görüyor. Biz de bu OSB’mize en az 100 milyon dolarlık bir ihracat hedefi koyduk. 631 milyon dolar olan Afyonkarahisar’ın ihracatını artırmayı, Yeşil OSB’nin 2025 yılından itibaren faaliyete geçmesini planlıyoruz. Sayın Davut Doğan Bey, bu konuyu değerlendirerek burada bir yatırım yaparsa çok mutlu oluruz.”

“BİNANIZ DÜNYAYA UYGUN BİR NUMARA”

Hüsnü Serteser’in ardından kürsüye gelen Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, konferansa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doğan, “Dünyada örnek olan, 1 numara olan bir binada bulunuyoruz. Sizler de 1 numarasınız. Yeşil OSB ile ilgili Hüsnü Serteser Başkanımız uzun uzun söz etti, hakikaten enteresan. Ben Afyon’da 6. Bölge Teşviki’nden yararlanan bir OSB olduğunu bilmiyordum. Ama bunu mutlaka değerlendirmek lazımdır. 23 ilde yatırımı olan holdingimizin neden Afyon’da yatırımı olmasın? Bunlar için iyi bir analiz yapmamız gerekli.” dedi.

“AİLE ANAYASASI ÇOK ÖNEMLİ”

Doğan, aile şirketlerinin gelecek kuşaklarda da yaşayabilmesi için aile anayasasının bulunması gerektiğini belirtti. Doğan, “Aile Anayasasını çok önemli buluyorum. Her aile şirketinin mutlaka aile anayasası olması gerektiğini düşünüyorum. Biz 53 sayfalık bir aile anayasası oluşturduk. Altı kardeşin birlikte hareket etmesini sağlayan, aynı zamanda kurallar bütününe imza atmış olduk. Mülk edinmelerden, gelin ve damatların şirkette çalışma durumlarına kadar her şey var. Ülkemizde de dünyada da şirketlerde ikinci kuşaktan üçüncü kuşağa geçiş oranı yüzde 15; üçüncü kuşaktan dördüncü kuşağa geçiş oranı da yüzde 4.” ifadelerini kullandı. Konferans, soru-cevap kısmının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti