Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Döğer’deki ardıç ağacı artık anıt ağaç

İl Genel Meclisi (İGM)
Döğer’deki ardıç ağacı artık anıt ağaç

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının ikinci birleşim dün sabah Meclis Başkanı Salih Sel’in Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı açılış ve yoklama ile başladı.
TAHSİSİN KALDIRILMASI GÖRÜŞÜLECEK
Meclisin ikinci birleşiminde gündemin 7’nci maddesinde bulunan Şuhut ilçesine bağlı Atlıhisar köy sınırlarında mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun, 4163 numaralı parselinde kayıtlı arsa vasfında ki taşınmazın meclisin 05 Mart 2016 tarih ve 133 sayılı kararıyla Atlıhisar Köy Muhtarlığına 10 yıllığına tahsisi yapılmıştı. Tahsis işleminin kaldırılmasına yönelik muhtarlıktan gelen talep; İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.
TEKNOLOJİK SERANIN PLANI MECLİSTEN GEÇTİ
Gündemin 8’nci maddesinde yer alan merkez ilçeye bağlı Köprülü köyünde bulunan, tapusunda şehir yolu mevkii, 117 ada, 5.6.7 ve 43 parsel numaraları ile kayıtlı toplam 91.816,00 metrekarelik taşınmaz üzerinde “Örtü Altı Tarım Arazisi” teknolojik sera amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar ve 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
AŞAĞITANDIR’DA KONUT ALANI OLUŞTURULACAK
İhsaniye ilçesine bağlı Aşağıtandır köyünde yer ala toplam 3.122,44 metrekarelik taşınmazlar üzerinde köyün ihtiyacı olan konut alanları oluşturulması amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 5 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
ARDIÇ AĞACI KORUMA ALTINDA
İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesi Kurban Tepesi olarak adlandırılan bölge de bulunan ardıç ağacının koruma altına alınması ile ilgili meclis kararı alınmıştı. Sözkonusu ardıç ağacı 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında anıt ağaç olarak tescillenerek, koruma altına alınması için gerekli işlemlerin başlatıldığı açıklandı. Bu doğrultuda Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü’nün hazırlayacağı envanter karnesi doğrultusunda iş ve işlemlere devam edilecek. Toplantı sonrası meclis üyeleri Ömer Termal kaplıca sırası için kura çekti. Meclisin Haziran ayı toplantılarının 3’ncü birleşimi bugün yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti