Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Domates, aldı başını gitti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Domates, aldı başını gitti

Hastalıktan dalında kalan domates, fiyatları uçtu. Pazar esnafı,
bu durumu “Domates, aya çıktı” şeklinde yorumladı

Altın, et, süt derken mutfakların vazgeçilmez sebzesi domatesin fiyatı da rekor düzeylere ulaştı. Pazar esnafı, domatesin piyasadaki azlığından şikayet etti.
Sebzeci Pazar Esnafı Asım Baş, “Domates aya çııktı. Domates fiyatları son derece pahalı. Ayrıca piyasada mal yok. Domatesi bulmak sorun ama şatışları güzel. Pahalı olduğu için değil ama her evde olması gereken bir besin. Fiyatı ise 1,5 Lira ile 3 Lira arasında. Kalite kalite değişiyor. Diğer ürünlerde satış ve fiyatlar güzel. Marul bol bu sene, 1 Lira. Patlıcan yine bol olan ürünlerden, fiyatı da yine 1 Lira. Yine aynı şeyler biber için geçerli, 75 Kr” dedi.
Bu sene zeytin bol miktarda var
Zeytin satışlarının değerlendirmesini yapan Zeytinci Pazar Esnafı Oğuz Uğurlu, “Piyasada rahat olarak bulduğumuz zeytin eşek diğer ismiyle kalamata zeytinidir. Piyasada bu sene zeytin sıkıntısı yok. Bol çeşit mevcuttur. Sattığımız zeytinleri salamur, kırma ve dilme şeklinde yemek için hazırlanması gerekiyor. Şu anda bizde çeşit bol, kalamata, yağ zeytini, İzmir çili, domat, manzelin, memecik gibi çeşitleri ile halka sunuyoruz. Zeytin fiyatlarına gelirsek, 1,5 Lira ile 3 Lira arasında değişiyor” diye konuştu.
“Mümkün mertebe tatlı
soğan satmaya çalışıyoruz”
Patates ve soğan satan Esnaf Cafer Turunç, patates ve soğanın değerlendirmesini yaptı. Turunç, “Piyasada patates ve soğan olarak iyi mal bulmak zor. İlk görüntü itibari ile iyi patates sarı olur. Kötü patates ise beyaz olur. Müşteriye elimizden geldiği kadar iyi mal satmaya çalışı-yoruz. 2 haftalık mal getiriyoruz. Biteceğine yakın tekrar getiriyoruz. Bitmeden takviye ediyoruz ki kötü mal ile karşılaşmayalım. Soğanda ise daha çok tatlı satmaya mümkün mertebe dikkat edi-yoruz. İyisi kötüsü olayına gelince ise zaten ağırlık bizde patates, soğan var. Kendimizi patates ve soğanda profesör gibi hissediyoruz. Fiyatlarımız patates 45 Kr. ile 75 Kr. arasında değişiyor. Soğanda 50 Kr. ile 75 Kr. arasında satışlarımızdır” ifadelerini kullandı..
Yerli domates hasta
Meyve ve sebze satan pazar esnafı Ömer Daş “Elmanın iyisi ile kötüsü arasındaki fark görüntüsünden belli olur, görüntüsü güzel olacak. Görüntü genellikle yalan söylemez. Piyasada meyve sıkıntısı yok. Elma fiyatları 35 Kr. ile 1,5 Lira arasında değişiyor. Muz yerli ve ithal olmak üzere değişiyor. Yerli muzun kilosu 2,5 Lira iken ithal muzun kilosu da 3,5 Lira. Mandalin 75 Kr. ile 1,25 Lira arasında değişiyor. Limon 1 Lira ile 3 Lira arasında değişiyor. Yerli domatesimiz hasta. Yağmurun temas ettiği domatesde hastalık var. Ondan dolayı pek yerli domates satışı yok. Sağlam yerli domates ise pahalı. Şu mevsimde en pahalı domatesin fiyatı 1,5 Lira olmalı ama 1 Lira ile 3 Lira arasında değişiyor.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti