Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Döner: İnsanca yaşayacak oranda maaş talep ediyoruz

Tüm Emekliler Derneği Şube Başkanı Bekir Döner, hükümet yetkililerine, “Lütfen emeklilere karşı bu yanlıştan dönün. Rasyonel bir emekli maaşı verin. Emekliler olarak lüks, değil insanca yaşayacak oranda maaş talep ediyoruz” dedi

Tüm Emekliler Derneği Şube

Tüm Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi yönetim kurulu üyeleri; Başkan Bekir Döner, Nedim Öztürk ve Fehmi Demirkol, Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret ettiler.

“EN ÇOK EMEKLİ MAĞDUR OLDU”

Ziyaret sırasında açıklama yapan Dernek Şube Başkanı Bekir Döner, emekli kesimin yok sayıldığını ve emeklilerin zor durumda olduğunu söyledi. Döner, “Öncelikle Kocatepe Gazetesi çalışanlarına emekleri için teşekkür ediyorum. Kocatepe Gazetesi’nin tarafsız, objektif hiçbir yere angaje olmadan güzel yayınlarını, haberlerini memnuniyetle okuyor, bilgileniyor, mutlu oluyoruz. Gazete çalışanlarını ziyaret ederek bizzat teşekkür etmek istedik. Ziyaretimiz vesilesiyle de sohbet ederken emekli kesimin sorunlarını aktarmak istedik. Günümüzde Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar dar boğazlar herkesin malumudur. Bu ekonomik sıkıntıların içinde en çok mağdur olan, ezilen emeklilerdir. Bilindiği üzere emeklilere altı ayda bir maaş artışı yapılıyor. Ama son dönemde en çok mağdur edilen hatta unutulan, hiç para ödenmeyen kesim emekli kesimi oldu. Bu bizi derinden üzmüştür.” ifadelerini kullandı.

“TÜİK TALİMATLA ENFLASYON ORANINI AÇIKLIYOR”

Son yapılan maaş zamlarında emeklilere zam verilmediğinin altını çizen Döner, “Haziran ayı içerisinde yapılan zamlara baktık ki emekliye sıfır zam çıktı. Ama enflasyon yerinde durmuyor. TUİK tarafından açıklanan uzakdan kumandalı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları gerçeği yansıtmamaktadır. TUİK bugüne kadar bu verileri nereden aldığını bir türlü açıklayamadı. TÜİK’ın ısmarlama raporları daha doğrusu aldığı talimatlarla verdiği rakamlarla kamuoyu yanıltılmaktadır diye düşünüyoruz. Çünkü TÜİK Mayıs ayında enflasyonu sıfır çıkardı. Temel ihtiyaç maddelerinden tutunda iğneden ipliğe kadar Mayıs ayında da herşeye zam yağdı. TÜİK ise bu yaşanan gerçeğe karşı Mayıs ayı enflasyon oranını sıfır çıkardı. Gelde buna inan. Bu enflasyon açıklaması ısmarlama olarak çıkarılıp açıklanmıştır. Aldıkları talimatla açıkladıkları bir enflasyon açıklamasıdır.” diye konuştu.

“BU KIŞI NASIL ÇIKARACAĞIZ YILBAŞINI NASIL GÖRECEĞİZ?”

“Hükümetin yeni Maliye Bakanı açıklıyor, ‘Ancak biz bu sene enflasyonu yüzde 55’de sonuçlandırabiliriz.’ diyor.” sözlerini hatırlatan Döner, “Buna rağmen hükümet edenler emekliye, yüzde 25 zam verdiklerini söylüyorlar. Ama bu oran yüzde 25 değil. Emekliler olarak hükümetin bize verdiği zam oranı yüzde beştir. Bu bizim anayasal hakkımızdır. 15,9 milyon emeklimizin 4,5 milyonu hiç fark almadı. Sebep kök maaşları 4 bin 600 TL imiş. Böylece; Kök maaş, dağ maaş, yaprak maaş bilmem kol maaş gibi kavramları da öğrenmiş olduk. Böyle bir şey olur mu? Maaş, maaştır. Kök maaşı 4 bin 600 TL olanların maaşları 7 bin 500 TL’de kaldı. Türkiye’de en güvenilir kuruluşlardan bir tanesi olan TÜRK-İŞ’in açıkladığı yoksulluk sınırı 37 bin 947 liradır. Açlık sınırı açıklaması da 11 bin 658 liradır. Açlık sınırı demek sadece mutfak masraflarını kapsar. Asgari ücret zammı daha ilk ayda açlık sınırının altında kaldı. Emekliler olarak biz yok sayılıyoruz. Yöneticilerimiz bazen aynı gemide olduğumuz şeklinde duygusal konuşmalar yapabiliyorlar. Bu ifadeye kesinlikle kabul etmiyorum. Maalesef aynı gemide değiliz. Çünkü onların gemileri farklıdır. Bizim gemide batmış durumda. Bir zamanlar alt, orta ve üst gelir kesimi vardı. Artık alt ve orta gelir grubu yoktur. Hükümet edenler, ‘Bütçeye baktık size gelir bulamadık.’ diyorlar. Ama Suriyeliler ve Afgan’lara, mültecilere var. Aktif çalışanlara, kamu işçilerine ve memurlara var. Bize gelince bütçe yok. Sayın Cumhurbaşkanımız durumumuzun farkında olduklarını yılbaşında değerlendireceklerini söyledi. Biz yılbaşını nasıl bulacağız, bu kışı nasıl çıkaracağız?” şeklinde konuştu.

“LÜFTEN BU YANLIŞTAN DÖNÜN”

Emekli kesimin hükümete hakkını ve verdikleri oyu helal etmediklerini iddia eden Döner, sözlerini şöyle tamamladı: “Emekli kesim olarak bizler hükümete verdiğimiz oyu ve hakkımızı helal etmiyoruz. Bütçe görüşmelerinde Torba Yasa’nın bir maddesinde milletvekili emeklilerine 4 bin lira zamma el kaldıran Sayın Milletvekillerimiz bize gelince Mecliste el kaldırmadılar. Emekliler olarak onlara verdiğimiz oyları helal etmiyoruz. Bu maaşla emekliler bu kışı çıkaramazlar. Yılbaşına bu durumda yetişme şansımız yoktur. Yanlıştan dönülene kadar emekli dernekleri olarak mücadelemizi sürdürecek, konunun takipçisi olacak, mücadelesini vereceğiz. Gitmediğimiz gazete kalmadı. Gitmeye de devam edeceğiz. Eğer bu yanlıştan dönmezlerse mücadelemize devam edeceğiz. İki haneli Yörük Köyü’ne de gidip onları kimin mağdur ettiğini, nasıl mağdur olduklarını sürekli anlatacağız. Siyasiler, hükümet edenler şöyle düşünmesinler, ‘Biz yılbaşında bunlara üç beş kuruş zam veririz. Yerel seçimler de var. Bunlar bunu unuturlar. Yerel seçimlerde gene oylarını alırız yola devam ediyoruz.’ Asla bunu yaptırmayacağız. Bunu unutturmayacağız. Sürekli bunun üzerindeyiz. Sürekli yollardayız. Bu vesile ile hükümet edenlere çağrıda bulunuyorum. Lütfen emeklilere karşı bu yanlıştan dönün. Rasyonel bir emekli maaşı verin. Emekliler olarak lüks değil insanca yaşayacak oranda maaş talep ediyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti