Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dostluk barajının temeli atıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Dostluk barajının temeli atıldı

Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Taşoluk Beldesi’nde Taşoluk-Nuh Ortak Göleti ve Sulması’nın temelini atan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir baraj büyüklüğündeki göletin barış göleti olacağını söyledi.

Afyonkarahisar’da baraj sulama yapılabilecek her yere baraj yapılacağını ifade eden Bakan Eroğlu, kadınlardan Başbakan Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği üç çocuk konusunda hassasiyet beklediğini kaydetti. Beş ve daha fazla çocuğu olan iki kadını temel atma platformuna davet eden Eroğlu; tebrik ettiği kadınlardan, gelinleri bu konuda bilinçlendirmelerini istedi
AFYON SENİNLE GURUR DUYUYOR SLOGANLARI İLE KARŞILANDI
Taşoluk Beldesi’nde düzenlenen Taşoluk-Nuh Ortak Göleti ve Sulması’nın temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, belde halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Herkesle tek tek tokalaşan Bakan Eroğlu, ‘Afyon seninle gurur duyuyor’ sloganları ile karşılandı. Kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaşan Bakan Veysel Eroğlu, çocukları kucağına alarak sevdi. Taşoluk Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisini izleyen Bakan Eroğlu, beldeye özgü kuşburnu kompostosunu içti.
BARIŞ GÖLETİ
OLACAK
Nuh ve Taşoluk halkının bir dönem su meselesi nedeniyle kavgalı duruma kadar geldiğini hatırlatan Eroğlu, iki beldenin kullanımı için yapılacak göletin kız alıp vermiş iki beldenin arasında yeniden barış sağlayacağını belirtti. 5 bin 470 dekarlık alanın sulu tarıma kavuşacağı göletin yapımı öncesi iki beldenin kavga ettiğinden habersiz olduğunu ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, “Önceki Valimiz Haluk İmga bir gün telefon açtı. ‘Sayın bakanım bu iki belde kavga ediyorlar ancak sudan sebeplerden kavga ediyorlar.’ dedi. Ben de bunun üzerine “herkes için su var, gerekirse iki beldeden de nehir akıtırız” diyerek bir baraj yapılarak iki yerleşim yerinin sulama sıkıntısının giderilmesi için talimat verdim. Yapılacak tesisin göletten büyük olduğunu, baraj ölçülerinde olduğunu da açıklayan Eroğlu, “Bugün buraya heybemiz dolu olarak geldik. Bugün de hem Nuh için hem de Taşoluk için bereket olacak. Ortak Dostluk Barajı ve Sulaması’nın temelini atacağız. Bir yılda, bu temelini attığımız barajı bitireceğiz.” diye konuştu.
BOZUK ORMANI AĞAÇLANDIRACAKLARA
49 YILLIK TAHSİS
Afyonkarahisar’a toplamda 70’ten fazla baraj sulama göleti yapacaklarını hatırlatan Eroğlu, bozuk orman alanlarından ceviz, badem ormanları oluşturmak isteyenlere destek ve bozuk orman arazisini 49 yıllığına köylüye tahsis edeceklerini kaydetti. Afyonkarahisar’a vefa borcunun bulunduğunu bir kez daha dile getiren Eroğlu “Afyonkarahisar’a 100 milyon lira ayırdık, 211 bin dekar alanı sulu tarıma açacak paramız var. Yeter ki proje getirin. Bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkacak. Ankara-Afyon-İzmir hızlı tren birinci safhası, Afyon-Ankara safhası ihaleye edildi. Bunun dışında 400 yataklı fizik ve tedavi rehabilitasyon hastanesi tamamlandı. Yakın bir zamanda açılacak.”
EROĞLU, ‘BU BİLİNCİ GELİNLERİNİZE DE AŞILAYIN’
AK Parti hükümetinin icraatlarını da anlatan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye’nin artık bütün dünyada ‘başı dik, sesi gür bir Türkiye’ olarak tanımlandığını anlattı. Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun gelecek yıl nisan ayında tamamen sıfırlanacağını aktaran Eroğlu, hükümetin eğitimden sağlığa, ulaşımdan sulamaya önemli işler yaptığını belirtti. Konuşmasının ardından müteahhit firmadan inşaatın bitiş tarihiyle ilgili söz alan Eroğlu, açılış saatini ise beldede en çok çocuğu olan kadının belirlemesini istedi. Veysel Eroğlu, göletin temelini atmak üzere Afyonkarahisar protokolüyle birlikte beldede beşten fazla çocuğu olan Ayşegül Akkuzu ve Rabia Aydın’ı sahneye davet etti. Kadınları beş çocukları olduğu için tebrik eden Eroğlu, kadınlara gelinlerine de aynı bilinci aşılamalarını istedi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN;
BEN SENİN BARAJLARINI AÇMAYA GELİRSEM BAŞKA İŞ YAPAMAM
Taşoluk’un ardından Tınaztepe Beldesi’ne giden Bakan Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la aralarında geçen ilginç bir konuşmayı aktardı. Başbakan Erdoğan’a 2011 yılında 110 barajın tamamlanıp aç��lış için beklediğini söylediğini aktaran Eroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ‘ben senin barajları açmaya gelirsem başka iş yapamam’ dediğini söyledi. Türkiye’nin gelişmesinin önünde hiç bir gücün duramayacağını kaydeden Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”778 bin kilometrekarede şantiyeler, bölünmüş yollar, hastaneler ve üniversiteler yapılıyor. Asıl olan millete hizmet etmektir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Her türlü hizmeti yapacağız. Yapmaya mecburuz. Geçmişte küçük bir göletin temel atma törenine bakanlar gelirdi. Küçük bir kulübenin açılışına Bakanlar Kurulu’nun gittiğini biliyorum. Sayın Başbakanımıza ‘efendim barajların açılışını yapalım’ dediğimde ‘kaç tane’ dedi. ‘2011 yılında 110 tane’ dedim. Sayın Başbakanımız ‘ben senin barajları açmaya gelirsem başka iş yapamam’ dedi. ‘Ben ancak toplu törenle açarım. 10 milyon liradan daha büyük yatırımları topluca açalım’ dedi. Başbakanımız 110 tesisi bir düğmeye basarak açtı. Yine 111 tesisi de Sayın Başbakanımız, toplu şekilde açtı. İşte bizim farkımız bu.”http://m.kocatepegazetesi.com/” şeklinde konuştu.
Tınaztepe’nin ardından Gezler Göleti ve Sulaması Temel Atma Merasimi’ni gerçekleştiren Eroğlu’na Vali İrfan Balkanlıoğlu, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, belde belediye başkanları eşlik etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti