Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dr. Şen, Avrupa’da AFSÜ’yü Temsil Etti

Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO, Tıbbi Laboratuvar Programı Öğretim Görevlisi Dr. Serkan Şen, AFSÜ’yü Avrupa’da temsil etti.

Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO,

Avrupa Birliği tarafından desteklenenCOST Action projelerinin çalışma gruplarında yer alan Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Laboratuvar Programından Öğretim Görevlisi Dr. Serkan Şen, 3 farklı ülkede 3 farklı projenin eğitim ve çalıştaylarında AFSÜ’yü temsil etti.

Öğretim Görevlisi Serkan Şen ilk olarak, “Kanserde İmmünoterapi Yanıtının ve Toksisitenin Modellenmesi” başlıklı projenin Slovakya’nın başkenti Bratislava’da yapılan eğitim okuluna “Nivolumab ile Tedavi Edilen İleri Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanseri Hastalarında Statinler Prognozu Etkiler mi?” başlıklı sunumu ile katıldı. Şen, “Avrupa Tıp ve Bilim Bağlantısında Hemoglobinopatiler” başlıklı actionun Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen eğitim okulunda ise “Hemoglobinopatilerin Laboratuvar Tanısı” başlıklı sunumu ile yer aldı. Son olarak “Terapötik bir fırsat olarak P2X reseptörleri” projesinin İspanya’nın Murcia şehrinde düzenlenen eğitim okuluna katılan Şen, “Oküler Hastalıklarda P2X Reseptörlerinin Hedeflenmesi, Retina Dekolmanı ve Kuru Göz Hastalığı Örneği” başlıklı sunumunu yaptı. Şen, araştırmacıları ve yenilikçileri seçtikleri konuyu araştırmak üzere bir araya getiren disiplinlerarası bir araştırma ağı olan Avrupa Birliği COST Action tarafından desteklenen bu hareketliliklerinde, AFSÜ’nün uluslararasılaşma politikası çerçevesinde Erasmus+ personel ve öğrenci değişimi konusunda görüşmeler de gerçekleştirdi.