Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düğün magandaları bu kez yemek masasında yakaladı

Düğün magandaları bu kez yemek masasında yakaladı
Düğün magandaları bu kez yemek masasında yakaladı

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’nde akrabalarının düğünün giden 30 yaşındaki Erkan Yaka yemek yediği sırada kalbine isabet eden mermiyle vurularak yaşamını yitirdi

Sinanpaşa İlçesine bağlı Nuh Köyü’nde akrabalarının düğününe giden 30 yaşındaki Erkan Yaka, akrabalarının daveti üzerine düğün yemeği için masalardan birine oturdu. Yanındakilerle birlikte sohbet ederek, yemek yiyen Yaka’nın göğsü bir anda kanlar içinde kaldı. Masaya yığılan Yaka, ambulansla Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedaviye alındı.
Düğünde hava ateş edenlerden biri kişinin tabancasından çıkan merminin kalbine isabet ettiği öğrenilen Erkan Yaka, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Merminin kalbi parçaladığı öğrenilen Yaka’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. TCDD’de geçici işçi olarak çalıştığı da ifade edilen Yaka’nın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.
Olay sonrası görgü tanıkları ile düğün kayıtlarını inceleyen Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, düğünde havaya ateş eden kişileri tespit etti. Kısa sürede havaya ateş edenleri gözaltına alan jandarmanın, Yaka’nın ölümüne neden olan tabancaya ulaştıkları kaydedildi. Tabancanın bulunmasının ardından ateşleyen kişiyi de tespit eden jandarma, kimliğini açıklamadığı zanlının olay sonrası kaçtığını tespit etti. Zanlıyı bulmak için çalışma başlatan jandarmanın, düğün öncesi köye giderek düğün sahiplerini de ateşli silah kullanılmaması konusunda uyardığı belirtildi.
Afyonkarahisar’da yaklaşık bir ay önce Nuribey Beldesi’nde Belediye Başkanı Hazım Kaya’nın oğlu Mehmet Kaya’nın sünnet düğününde havaya ateş açılması sonucu 13 yaşındaki Yusuf Baylan yaşamını yitirmişti.
VALİ GÜNER PROJE BAŞLATMIŞTI
Vali Hakan Yusuf Güner’in düğünlerde silah kullanılmasının önlenmesi amacıyla proje başlattığı Afyonkarahisar’da tüm düğün sahipleri düğün öncesi uyarılıyor. Düğünlere el broşürleri bırakılırken, şehirdeki bilbordlarda da konuyla ilgili uyarılar bulunuyor. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şehirdeki ve köylerdeki düğünleri gece boyunca birkaç kez kontrol ediyor. (Kocatepe Haber Merkezi)