Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Duman” oldular

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 18.11.2019 tarihinde tekel Bayii, tabacco shop, tütüncü vb iş yerlerine yönelik DUMAN 8 operasyonu kapsamında il Merkezimizde 8 adreste eş zamanlı olarak arama işlemi yapıldı. Operasyonda 2 iş yerinde toplamda 3800 adet doldurulmuş makaron sigara ele geçirilerek haklarında işlem başlatıldı.

 

Husumetin tarafları yakalandı

 

19.11.2019 günü saat:13:00 sıralarında Eşrefpaşa mahallesi İshak hoca caddesi no:2 önünde meydana gelen Kamu Güvenliğinin Tehlikeye Sokulması-Silahla Tehdit ve 03 BC 004 plakalı Murat Cengiz’e ait araçta 1 el tabanca mermisi ile meydana gelen Mala zarar verme olayı ile ilgili olarak olayın tarafları 23 yaşındaki inşaat şirketi sahibi Murat Cengiz ile Restoran işletmecisi 34 yaşındaki Hüseyin Ballik işlemler için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldüler. Murat Cengiz isimli şahısın olay yerinde yapılan üst aramasında 1 adet Canik TP9 SFX marka adına ruhsat kaydı bulunan tabanca ve bu tabanca üzerinde takılı olan ve 17 adet MKE fişek bulunan Şarjör elde edildi. Temin edilen görüntüler ve Savcı talimatı gereği Murat Cengiz gözaltına alınırken, olayın diğer tarafı Hüseyin Ballik ifade sonrası serbest bırakıldı. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

 

 

Dinar’da FETÖ operasyonu

 

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan il merkezinde iki adres ile Dinar’da bir adres olmak üzere toplam üç adrese operasyon düzenlendi. İl merkezinde yapılan aramalarda, 1974 Göksun doğumlu Hacı Ali B. isimli şahıs yakalanırken, 1989 Sinanpaşa doğumlu Samet A. isimli şahıs kaçmayı başardı.
Dinar ilçesinde yapılan çalışmada METEM lisesinde öğretmen olarak çalışan Özlem A. isimli şahıs yakalandı. Özlem A. ve M. AKBULAK’ın, 2011 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS sınavında FETÖ üyelerince, FETÖ üyesi adaylar lehine usulsüzlük yapıldığı suçlarına ilişkin dosyaları bulunduğu öğrenildi. Mehmet A. isimli şahsın Elazığ Ceza evinde olduğu tespit edildi.

 

Afgan torbacılar yakayı ele verdi

 

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce ilimizde sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde takibimizde olan Afgan uyruklu Seyid Hakim FERHAD isimli şahıs ilimiz merkez imaret civarında yakalandı. Yapılan üst aramasında Pipet içerisinde 0,53 gram metamfetamin Maddesi ele geçirilirken, akabinde soruşturma genişletilerek Uyuşturucu maddeyi temin eden ve Afgan uyruklu olan Shafıq Hassan HOSSENİ isimli şahsa ulaşıldı. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ikametine girilerek yapılan aramada aynı özellikte Pipet içerisinde 0,58 gram metamfetamin Maddesi ele geçirildi. Hafıq Hassan HOSSENİ isimli şahıs gözaltına alınırken, TCK 188(Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti) kapsamından işlem yapıldı.

 

17 kaçak Afgan yakalandı

 

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği’ne Düzensiz Göçle mücadele kapsamında cadde sokak ve parklarda uygulama yapıldı. Yapılan uygulamalar neticesinde üzerlerinde resmi makamlarca verilmiş belgeleri olmayan ve ülkemize illegal yollardan giriş yaptıkları tespit edilen Afganistan uyruklu 17 yabancı uyruklu şahıs yakalanırken, yabancılardan yaşı küçük refakatsiz olduğu tespit edilen 2 şahıs ÇOKİM’e teslim edilmek üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi. 15 yabancı uyruklu şahıs ise muhafaza altına alındı.

 

Azılı hırsızlar Dinar’da yakalandı

 

Hakkında yakalama kararı bulunan Seydo Bozkurt, Mustafa Yıldızlar, Azer Yıldızlar ile Mustafa Demir isimli şahısların Afyonkarahisar ili ve ilçelerinde yüklü miktarlarda kablo hırsızlığı yaptıkları, aynı zamanda cezaevi firarisi oldukları, şahısların Dinar ilçesi Atatürk Mahallesi hayvan pazarı ilerisinde tarlalar içerisinde konakladıkları tespit edilerek 21/11/2019 tarihinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının ortak yaptıkları operasyonda 3 adet aramadan 7 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan Mustafa Demir ve 13 adet aramadan 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan Azer Yıldızlar isimli şahıslar yakalandı. Operasyonda çalıntı olduğu tespit edilen 360 kg 14 bin 400 Tl değerinde bakır kablo, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile kablo kesiminde kullanılan 5 adet alete el konuldu. Şahıslar tutuklanarak ceza evine teslim edildi.

 

“Dur” ihtarına uymadı

 

24.11.2019 günü Motosikletli Polis Timleri olarak Polis Uygulama noktasında Dur ikazına uymayarak kaçan 07 DU 995 plakalı BMW araç sürücüsü Ambaryolu üzerinde Nevzat Arık isimli şahsa ait 1 adet Pompalı Tüfek ve buna ait 6 adet kartuş alındı. Şahıs hakkında gerekli idari işlemler yapıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti