Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dumansız hava sahası denetimlerine devam

Bu haberin fotoğrafı yok
Dumansız hava sahası denetimlerine devam

İl Tütün Kurulu’nun yürüttüğü saha çalışması doğrultusunda denetimlere katılan Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ve beraberindekiler işletme sahipleri ve müşterileri kapalı alanda sigara içilmemesi konusunda uyardılar. Ertürk, şimdiye kadar yürütülen kapalı alanda sigara içilmemesi denetimlerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda dün saat 14.00’de Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk’ün de katıldığı Tütün Denetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası gerçekleştirilen saha çalışmasında ekipler birkaç noktada denetim görevini yaptı.
Durum memnun edici
Saha çalışmasında AFİUM’da hizmet veren müesseseleri denetleyen görevlilere eşlik eden Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, çalışmayı değerlendirdi. Sağlık Bakanlığı’nın tütün kullanımının yasaklanmasıyla ilgili kamuoyunu daha fazla bilinçlendirmek için denetimlerin sıkça yapıldığını söyleyen Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk; “Sağlık Bakanlığımızın tütün kullanımının yasaklanması ile ilgili kamuoyunu daha iyi bi-linçlendirme acısından denetimlerin sık sık yapılması ve denetimi de ceza vermekten öte vatandaşı bilgilendirmektir. Aynı zamanda içilmemesi için önleyici tedbirler almaktır. Bu tedbirleri müessese sahiplerimize ne kadar benimsetebilirsek bu konuyu başarmış sayılacağız. Bu konuşla ilgili çeşitli genelgeler gelmekte, bazen vatandaşlarımızın kafası karışmakta, açılır kapanır düzenekler hava mıdır? Yoksa kapalı yer midir şeklinde bazı yanlış anlaşılmalar oluyor. Bu konuşla ilgili bizlere sürekli danışabilirler. Şimdiye kadar denetimlerin bazılarında bizzat bende bulundum. Ama şu ana kadar memnuniyet vericidir. Özellikle Afyonkarahisar ilimizde gerek vatandaşlarımız gerekse de müessese sahipleri tütün içimi ile ilgili yasaklara riayet ediyorlar. Bu da oldukça sevindiricidir. Güzel bir uyum olduğunu da söyleyebiliriz. Amaç ceza vermek değil, vatandaşa bu konunun önemini belirtmektir.” dedi.
“Denetleyen personele
prim verilmeli”
Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, denetim yapan görevli personele prim verilmesi konusunda talep de bulunulacağını bildirdi. Ertürk, prim verilmesi görüşünün kendisinin şahsi görüşü olduğunu bildirdi. Bu konunun önem taşıdığını kaydeden Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk şöyle konuştu: “Denetim yapan bir ekipte görev alan arkadaşlarımız var. Bunlar emniyetten, jandarmadan, Zabıta’dan ve sağlık elemanları olabilir. Cumartesi ve Pazar günü ailesinden eşinden kendine ayırabileceği günü denetime ayırtmasını sağlıyoruz. Ekipte rol almasını istiyoruz. Bir yapılırken angarya olmamalı, fakat onun bir karşılığı olmalıdır. Hem yapılan işin benimsemesini sağla-yacak hem de belirli bir gelir sağlanacak. Böylelikle daha etkin bir denetim olacağını düşünüyorum. Bende bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığına yazıyoruz. Gerek döner sermayeden pay almak şartıyla gerekse kesilen cezalardan prim alabilmek gibi denetim yapan elemanlara katkı sağlayacağını düşünüyorum. Denetimler aralıksız olarak sürecek” (Kocatepe)