Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dumlupınar Bilim Sanat Merkezi ödüle doymuyor

Yarışmaya Afyonkarahisar’dan katılan Dumlupınar
Dumlupınar Bilim Sanat Merkezi ödüle doymuyor

Yarışmaya Afyonkarahisar’dan katılan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, 2’si birincilik olmak üzere toplam 4 ödül birden kazandı.
YARIŞMA İKİ KATEGORİDE YAPILDI
300’ü aşkın projenin katıldığı yarışmada 60 proje finale kalırken, başarı elde eden öğrencilere ödül verildi. Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve gençlerin fikirlerinin ortaya çıkmasına katkı sunan 3’üncü Bilim ve Teknoloji Yarışması tamamlandı. Yarışmalarda girişimci gençler birbirinden farklı fikir ve tasarımlarıyla boy gösterdi. Ortaokul ve lise öğrencilerinin projelerini sunduğu etkinlikte ortaokul öğrencileri ‘Mucidim olur musun?’ sloganı ile lise öğrencileri ise ‘Mucize Fikirli Genç Beyinler’ sloganı ile rekabet etti. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül verildi. 300’ü aşkın projenin başvurduğu yarışmada jüri tarafından beğenilen ve dereceye giren 60 proje finale kaldı. Finale kalan genç mucitler için ödül töreni düzenlendi.
4 ÖDÜL AFYON’A GELDİ
Final yarışmasında Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinden oluşan jüri kararları ile ödüller verildi. Yarışmada, Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, ortaokul kategorisi Bilgisayar Teknolojileri alanında derecelerin tamamını aldı. Bu alanda 1’incilik, 2’incilik ve 3’üncülük ödülleri Afyonkarahisar Dumlupınar BİLSEM’in oldu. Yarışmada lise kategorisi Matematik Bilgisayar alanında da 1’incilik ödülü yine Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin oldu.
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, yarışmada 6 proje ile finale yükseldi. Finalde yarışan 6 projeden 4’ü ödül kazandı. Ödül töreninde merkez öğrencilerine ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin verdi. Törende Bilgisayar Teknolojileri ve Fen Bilimleri alanında ilk 3’e giren ortaokul öğrencileri ile yine Matematik Bilgisayar, Biyoloji, Fizik ve Kimya alanlarında ilk 3’e giren lise öğrencileri ödül almaya hak kazandı.  Törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ile Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler katıldı.
BİLSEM ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL İLGİ
Tören sonunda, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi proje ekipleriyle ve öğrencilerle yakından ilgilenen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Seneye daha fazla projeyle katılımlarınızı bekliyorum, sizlerle ortak projeler de yapabiliriz. Bayrampaşa Bilim Merkezimiz her zaman hizmetinizde, çok kaliteli ve üst düzey projeler yaptınız. Sizleri ve danışman öğretmenlerinizi tebrik ediyorum.” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi proje ekibinde yer alan öğrencileri Ankara’ya davet etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti