Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dumlupınar BİLSEM 4 ödül birden aldı

Dumlupınar BİLSEM öğrencileri ve

Dumlupınar BİLSEM öğrencileri ve danışman öğretmenleri, TÜBİTAK Türkiye finallerinden Afyonkarahisar’a 4 dereceyle birden döndü

 

Dumlupınar BİLSEM öğrencileri, Ankara’da düzenlenen TÜBİTAK Liseler arası ve Ortaokullar arası araştırma yarışmalarda Türkiye finallerinden 4 ödülle döndü.
Afyonkarahisar’dan bölge finallerini birinci bitirerek Türkiye finallerine katılmayı başaran Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi ekipleri, finallerde 4 ikincilik derecesi aldı. TÜBİTAK lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması Türkiye finalinde, tarih alanından danışmanlığını Muhammet Öztürk’ün yaptığı, öğrenci Esmanur Yeşilkula’nın “Hint Afişlerinin 1. Dünya Savaşı’nda Propaganda Malzemesi Olarak Kullanımı ve Gösterge Bilimsel Analizi” isimli projesi Türkiye ikincisi oldu. TÜBİTAK ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışması Türkiye finalinde, Dumlupınar BİLSEM’in üç projesi de ikincilik derecesi aldı. Yarışmada ortaokul öğrencileri projeleri arasında Türkiye ikinciliğini kazanan projeler şunlar: Tarih alanından danışmanlığını Muhammet Öztürk’in yaptığı, öğrenciler Nisa Ada Koyuncu ve Mehmet Ege Demir’e ait “Avustralya’da Bir Okul Dergisi: The School Magazine’den Çanakkale Savaşlarına Bakış (1916-1949)” isimli proje. Kimya alanından danışmanlığını Yıldız Leblebicier’in yaptığı öğrenciler Ayşe Irmak Altıntaş ve İpek Taşpınar’a ait “Eko-Sünger ile Sulardaki Atık Yağın Geri Kazanımı” proje. Coğrafya alanından danışmanlığını Yıldız Leblebicier’in yaptığı öğrenciler Eylül Topal, Nihal Akdoğan ve Tuana Ünal’ın “Çölleşmenin Önüne Geçmek İçin Agar Örtülerinin Kullanılması” projesidir.
>> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti