Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dün çarşaflılara rozet takanlar, bugün çarşaf yırtıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Dün çarşaflılara rozet takanlar, bugün çarşaf yırtıyor

Afyonkarahisar Hak ve Özgürlükler Platformu 10. basın açıklamasını Muharrem Coşkun yaptı.

Coşkun, seçim öncesi oy toplama amacıyla çarşaflı kadınlara rozet takıp, seçim sonrasında büyük bir tahammülsüzlükle meydanlarda çarşaf yırtmanın ikiyüzlü sistemin ürünü olduğunu söyledi.
Kampanyalarda ikiyüzlülük iddiası
Hak ve Özgürlükler Platformu 10. basın açıklaması PTT önünde Muharrem Coşkun tarafından yapıldı. Kadınlara karşı uygulanan haksız uygulamaların önüne geçmek için 1979 yılında Birleşmiş Milletlerde kabul edilen sözleşmeye Türkiye’nin de taraf olduğunu hatırlatan Hak ve Özgürlükler Platformu sözcüsü Muharrem Coşkun; “Ancak Türkiye sözleşmede öngörülen hükümlere riayet etmemekte; kadınlara yönelik ayrımcılıkla mücadele için başarılı bir yöntem izlememektedir. Bu sözleşmenin 10. maddesi devletlere, eğitimde erkeklerle eşit haklara sahip olmalarını sağlamak için kadınlara karşı ayrımı önleyen bütün uygun önlemleri alma yükümlülüğü getirmektedir. Ancak başörtüsü yasağı, başta eğitim alanında olmak üzere İslami duruşa sahip kadınları toplumdan soyutlamayı hedeflemektedir. Bu yasakla kadınların, eğitim ve çalışma hakları, seçme ve seçilme hakları ve daha önceki senelerde örneğini gördüğümüz gibi sağlık hakları dahi ellerinden alınmaktadır. 8 Mart’ı kutlamak; bugün Türkiye’de, başörtüsü yasağına karşı çıkma sorumluluğunu getirmektedir. Yoksa; bir yandan ‘haydi kızlar okula!’ kampanyaları düzenleyip, bir yandan da okullarına gelen başörtülü öğrencileri ikna odalarına almak yapmacıklıktır, ikiyüzlülüktür.”diye konuştu.
“Elimizden alınan hakları tekrar istiyoruz”
Seçim öncesi oy toplama amacıyla çarşaflı kadınlara rozet takıp, seçim sonrasında büyük bir tahammülsüzlükle meydanlarda çarşaf yırtmanın aynı ikiyüzlü sistemin ürünü olduğunu savunan Muharrem Coşkun, başörtüsü için ‘siyasi simge’ deyip yasağı meşru hale getirmeye çalışan, ancak başörtüsünü kendi siyasetlerine alet etmek isteyen insanları kınadıklarını açıkladı. Coşkun sözlerine şöyle devam etti: “En son darbeci İstanbul Barosu bir tahammülsüzlük örneği daha göstererek; Dünya Kadınlar Günü için yaptığı basın açıklamasında, başörtülü kadınlar için ‘kafesler ardındaki kimseler’ nitelendirmesini yapmıştır. Bizler artık başörtüsünün tüm bu tartışmalardan arındırılmasını istiyoruz. Başörtülü kardeşlerimizi kafesler ardına koyan; özgürce ve inançları gereği taktıkları başörtüsü değil, onları başörtüsü bahanesiyle kamusal alandan soyutlamaya çalışan dayatmacı ve zorba kurallarınızdır. Bir dahaki 8 Mart’ları bu yasağın gölgesinde kutlamak istemiyoruz. Elimizden alınan hakları tekrar istiyoruz. Bu sebeple kanun yapma yetkisini elinde bulunduranların bir an önce bu acımasız yasağa karşı bir açılım yapmalarını bekliyoruz. Biz; adalet istiyoruz. Unutulmamalıdır ki; gökler ve yer adaletle ayakta durur.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti