Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Çevre Günü kutlandı – Kocatepe Gazetesi

2009 yılından bu yana
Dünya Çevre Günü kutlandı

2009 yılından bu yana çocuklar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine çevre bilincinin aşılanması amacıyla ortaklaşa birçok çalışmaya imza atan Afyonkarahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü birlikte kutladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde düzenlenen kutlama programına, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü Ercan Özcan, Atıksu  Arıtma Birliği Müdürü Övgü Coşkun, OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ve çevreci kampanyalarda dereceye giren okulların öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
“EMANETE KARŞI İHMALKAR
DAVRANIYORUZ”
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer’in açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, çevre bilincinin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinin farkındalık oluşturmak adına önemli olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Öner, “Yüce Allah tabiatı, kainattaki tüm canlılara kullanmaları için emanet olarak bırakmıştır. Bunların içerisinde kuş, böcek ve diğer canlılar kainata hiçbir zarar vermediği halde, akıl, fikir ve şuur verdiği biz insanoğlunun ihmalkar davrandığının farkındayız. Bu nedenle yine yaratılmışların en şereflisi olan insanın, almış olduğu bu emaneti, layıkıyla gelecek nesillere bırakması, emanete sahip çıkmak, ecdadına sahip çıkmak ve inancımıza sahip çıkmakla aynı anlamı taşıdığı şuuruyla çevre bilincini aslında hep birlikte oluşturmak zorundayız” dedi.
“HAYIFLANMAK YERİNE DOĞRU YETİŞTİRELİM”
Yeni nesilden hayıflanmak yerine, onları doğru yetiştirmenin daha gerçekçi olduğunu savunan Başkan Yardımcısı Öner şunları söyledi:
“Tabiatı korumak adına, yaşadığımız her alanda, kirlikten tutunda, gözlerimizi rahatsız eden aslında her şeyin çevreye zarar verdiğini, insanın ruhuna hoş gelmeyen her şeyin bizleri rahatsız ettiği bilinciyle hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yeni nesilden hayıflanmak yerine, onları eğitenlerin biz anne-babalar olduğu bilinciyle her an bu duyarlılıkla hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu programı hazırlayan, katkı sağlayan herkese ve güzel sunumuyla programa renk katan Tepebaşı Belediyesi ekibine ve açılan sergilerde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum”           
ÇEVRECİ OKULLAR VE ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından, Çevre Hizmetleri Birliği ve Atıksu  Arıtma Birliği tarafından düzenlenen eğitimler ve projeler ışığında; atık pil ve atık yağ toplama kampanyasında dereceye giren okullara ve öğrencilere hediyeleri verildi. Ödül törenin ardından ise protokol mensupları tarafından, atık maddelerden yapılan sergili gezilirken, öğrenciler tarafından ambalaj atıklardan yapılan kıyafetlerin sergilendiği bir defile sahnelendi. Ayrıca, gün boyu süren etkinlikler öncesinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü Ercan Özcan, Atıksu  Arıtma Birliği Müdürü Övgü Coşkun, Çevre Denetim Birim Sorumlusu İpek Yorulmaz ve şube müdürleriyle birlikte Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti