Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Durmak yok, yeni projelerle yola devam”

“Durmak yok, yeni projelerle yola devam”

Sanat Okulu binasını yıkmayıp, güçlendireceğiz
Eski Müze park ve İslam Eserleri Müzesi olacak
Kışa hazırız, aksama yaşanmayacak.
Pandemiyle mücadeleye devam edeceğiz
Süper Lig takımlarını ilimize davet ettik
Emniyet taşınırsa yeni Pazar kurulacak
Hobi bahçelerinde dönüşümlü sistem olmalı
AFRAY projesinde yeni düzenleme yapılıyor
Teleferik için ihaleye çıkıyoruz, olmazsa biz yaparız
Kadın çalışanlara mobing iddiaları gerçek dışı
Sokak köpekleri ile başımız dertte, çare yok
Toplu taşımayı pandemiden sonra ele alacağız
Şehrin susuz kalması gibi bir endişemiz yok
Kokoreççiler ve Hıdırlık için yeni düzenleme olacak
AK Parti İl Başkanımızın değişiminde dahlim olmadı

 

“Durmak yok, yeni projelerle yola devam” diyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kocatepe Gazetesi Haber Merkezi’nin sorularını içtenlikle yanıtladı. İşte sorular ve Başkan Zeybek’in cevapları:
SANAT OKULU BELKİ KENT
MÜZESİ HALİNE GELEBİLİR
Burcu Aydın: Sayın Başkanım çok sayıda vatandaş “Bağışlamak istediklerimiz var. Kent Müzesi ne zaman açılacak?” diye bizlere soruyor. Bununla birlikte Türk İslam Eserleri Müzesi açmayı planlıyordunuz. Son durum nedir?
Mehmet Zeybek: Arkeoloji Müzesi inşaatı İzmir yolu, oteller bölgesinde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde de bahsetmiştim. Mevcut Arkeoloji müzesi yeni yerine taşınacak, inşaatın ikmali için zannederim bu sene ihale gerçekleştirilecek. Müze yeni yerinde peyderpey hizmete açılacak. Kurtuluş Caddesi’ndeki müze binası boşaldığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ orayı satmıştı. Daha sonra orada bir düzenleme yaptık. Bakanlık talimatıyla oranın tapusu Belediyemize aktarılacak. Mevcut müzenin orada biz yapılaşmaya müsaade etmedik. Orayı büyük ihtimalle mini bir Millet Bahçesi şeklinde yeşil dokuyu muhafaza ederek, içindeki binayı da yıkmadan Türk İslam Eserleri Müzesi yapmayı düşünüyorum. Orada belki iki belki üç bölüm var. Bu noktada oranın bir kısmını geçici olarak Kent Müzesi olarak değerlendirebiliriz. Ayrıca mevcut Endüstri Meslek Lisesi’nin olduğu alan Millet Parkı olacak. Buradaki okul binası riskli bina kapsamına girdi. Yıkılma durumu var. Bakanlığımız buradaki yeşil dokunun muhafazası istenildi. Eğer orayı alabilirsem mevcut yeşil bina olarak bilinen Sanat Okulu binasının binanın yükünü hafifleterek, binayı sağlamlaştırarako yeşil dokuyu bozmadan belki orayı Kent Müzesi haline getirebilirim. O taş binaların olduğu atölyeleri de Millet Kıraathanesi ve sergi salonları şeklinde mevcut halilyle muhafaza etmeyi düşünüyorum.
HEDEFTE YARIM KALAN MÜZE
İNŞAATINI TAMAMLATMAK VAR
Burcu Aydın: Peki ata yadigârı eserleri Kent Müzesine bağışlamak isteyenlere bu vesile ile tavsiyeniz nedir?
Mehmet Zeybek: Belediyemizin Kültür Müdürlüğüne başvurabilirler. Belediye Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş onlarla ilgilenir, ona teslim edebilirler. İnşallah buraları açtığımızda bağışlanacak eserleri sergileyeceğiz. Afyonumuz gerçekten zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip. Yarım kalan müze inşaatını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan ilimize geldiğinde birlikte gezdik. Muazzam büyük bir inşaat başladı. Keşke bu peyder pey yapılıp hepsi ihaleye çıkmasaydı ama yarım kalan bina ile ilgili incelemede bulunmak üzere ilerleyen günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ilimize gelecek. İnşallah onunla birlikte mevcut inşaatı yerinde gezdirerek yarım kalan inşaatın tamamlanmasını sağlayacağız.
BELEDİYEMİZ KIŞA HAZIR,
SIKINTI YAŞAMAYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Burcu Aydın: Afyonkarahisar Belediyesi’nin kış hazırlıkları nelerdir? Sert bir kış ve yoğun bir kar yağışı olursa ne gibi planlamalar yapıldı?
Mehmet Zeybek: Her zaman tüm ekiplerimizle kışa hazırız. Her türlü karla mücadele edecek ekiplerimiz hazırdır. Makine, araç, gereç, ekipman herşeyimiz hazır. Sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum.
BELEDİYE SALGIN SEYRİNE GÖRE
HER TÜRLÜ DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK
Burcu Aydın: Covid-19 salgın seyrinde artış olma ihtimaline karşı bir B planı ve hazırlığınız var mı?
Mehmet Zeybek: Salgınla ilgili işin başından beri en aktif mücadele eden kurumların başında Afyonkarahisar Belediyesi gelmektedir. İlaçlama ekiplerimiz 7 gün 24 saat emre hazır. Halen daha ilaçlamaya ve dezenfekte işlerine devam ediyorlar. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda da karantinaya alınan evler olursa dezenfekte yardımı istenildiğinde hemen ekiplerimiz harekete geçiyor. Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen taleplere yardımcı oluyoruz. Vaka sayısı artar mı, salgın ilerler mi? Artık bunu İl Hıfzısıhha Kurulu ile birlikte Belediye olarak bizim üzerimize düşen ne ise biz her türlü yardımı, desteği vermeye hazırız. Zaten bunu İl Hıfzısıhha Kurulu da biliyor.
SÜPER LİG TAKIMLARI AFYON’A DAVET EDİLECEK
Burcu Aydın: Spor Kompleksine olan ilgi her geçen gün artıyor. Bununla ilgili söylemek istedikleriniz var mı?
Mehmet Zeybek: Bilindiği üzere Spor Kompleksimizle ilgili olarak bu sene daha fazla bir tanıtım atağına geçildi. Bastırdığımız broşürleri tüm kulüplere gönderdik. İnşallah Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzle birlikte hareket ederek Afyon’a Avrupa, UEFA standartlarına uygun bir antreman sahası kazandırdıktan sonra süper lig takımlarını Afyon’a davet edeceğiz. Çünkü iklim olarak da, sahaların bakım ve güzelliği olarak da kampa gelen teknik heyetin bu sene çok ciddi ilgisini çekti. Hatta Denizli’deki Ampüte Takımı da ilk defa geldi. Böyle bir tesisin varlığından haberleri yokmuş. Onları ziyaret ettim. Afyon’da böyle antreman saha ve salonlarının olmasından Spor Kompleksinin varlığından son derece memnun olduklarını söylediler. Termal otellere kompleksin yakınlığı da ayrı bir avantajımız oldu. Konfor gayet güzel sahalarınız mükemmel dediler. Bu sene sahaların bakımları Belediyemize aittir. Bu sene sonunda bakım süremiz bitiyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptığım görüşmede ‘Süreyi istediğin kadar uzatabiliriz.’ demişti. İnşallah bir protokol çerçevesinde süreyi uzatarak yine bakımları Belediye olarak biz yapmayı düşünüyoruz.
EMNİYET’TEN YER ALINABİLİRSE
MİNİ BİR PAZAR YERİ YAPILACAK
Burcu Aydın: Vatandaşın sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi de Kocatepe Asri Mezarlığı karşısındaki yeni pazar yerinin ne zaman hizmete hizmete gireceği ve mevcut Mecidiye pazarı akıbeti merak konusu. Bu konuda tasarruf ne olacak?
Mehmet Zeybek: Hemen herkes biliyor ben semt pazarlarını dolaşıyorum. Mecidiye pazarının hizmet verdiği Hamidiye Mahallesi bizim gelir düzeyi belli sırada olan insanlarımızın, hemşehrilerimizin yaşadığı bir bölgedir. Kocatepe Asri Mezarlığı karşısında Selçuklu Mahallesindeki Kapalı Mezar Yerimiz bitti. Her an açılışa hazır durumdadır. Hamidiye-Mecidiye sakinleri ‘Bizim buradan yeni pazar yerine gidecek aracımız yok. Buradaki pazar bizler için önemli.’ dediler. Buradaki pazacılarla da görüştüm. Pazarın gününü değiştirelim hem burada hem yeni yerde pazarcılık hizmeti sunulsun dedik. Gün konusunda anlaşma yapamadık. İnşallah yeni yılda İl Emniyet Müdürlüğümüz yeni hizmet binasına taşınacak. Taşındığı zaman orayı emniyetimizin boşaltacağı yeri talep ettik. Şayet oradan bir miktar yer alabilirsek minide olsa kapalı pazar yeri oraya da yapacağım. Ya da Hamidiye Mahallesine bir mini pazar yeri yapacağım. Orada ki vatandaşlarımızı da düşünmek zorundayız. Mezarlık karşısındaki Pazar yerini de hizmete alacağız.
HERKES HAK SAHİBİ,
HOBİ BAHÇELERİ DÖNÜŞÜMLÜ OLMALI
Burcu Aydın: Hobi bahçeleri oluşturuması için taleplar var. Hobi bahçelerinde dönüşümlü sistem uygulaması ile ilgili şikâyetlerde var. Bu hususta durum nedir?
Mehmet Zeybek: İşin açıkçası hobi bahçesi uygulamasında dönüşümlü sisteme geçmeyi düşünüyorum. Çünkü daha önce yapılan hobi bahçelerini 10 yıldır kullanan arkadaşlarımız var. Afyon’un nüfusu 240 bin. Burada herkesin hakkı var. Mülkiyet verilmedi, kullanım hakkı verildi. Münavebeli olarak insanlarımız 5 veya 10 yıl gibi sürelerle kullandılarsa onları kuraya almadan kura usulüyle yeni hak sahipleri de buralardan istifade etsinler düşüncemiz var. Buna rağmen biz Devlet Parkı’nda 200’e yakın yeni hobi bahçesi de oluşturuyoruz. İhalesini yaptık alt yapı çalışmaları da bitmek üzeredir. Onları da kura usulüyle hakkaniyetli şekilde davranmak istiyoruz. Hobi bahçeleri bizim ya da birilerinin değil Afyon halkının malıdır.
AFRAY’DA YENİ PROJEYE
GÖRE İHALE YAPILACAK
Burcu Aydın: AFRAY Projesi ne aşamada?
Mehmet Zeybek: AFRAY Projesinde proje ihalesi yapıldı. Porejede bitmek üzere. Projenin sunumunu gerçekleştirdiler biz güzergâh değişikliği yaptık. Ali Çetinkaya Gar’dan çıkışla Karşıyaka Mahallesi, Şahitler Kayasının arkasından Gazlıgöl ve Eskişehir’e giden hattın yan tarafından ikinci bant döşenecek şekilde ihalesi ve proje çalışması yapıldı. İstasyonları da Belediye olarak biz gerçekleştirecektik. Ben dedim ki; Üniversitenin arkasında bir istasyon kurulurda buradan öğrencilere gidip gelsin denilse şahsım dâhil ben bile kullanmam. Çünkü verimli değil. Buradan bir makasla yurtlar bölgesine, üniversitenin içinden geçerek Erenler Mahallesinde orada Rektörlüğün karşısında münübüs durağının olduğu yere bir istasyon binası yapacağız. Hem Erenler Mahallesi hem üniversite, üniversitenin dış bahçe duvarından giderek bitiminden itibaren bir makasla Hızlı Tren İstasyonuna bağlantısını gerçekleştireceğiz. Bunun ilave proje tadilatı yapıldı. Maliyetleri çıkarılıp projeyi alan firmaya iletildi. Yeni projeye göre arkadaşlar çalışmaları yapıp hemen ihaleye çıkacaklar.
YENİ İHALE İLEDE
OLMAZSA
TELEFERİĞİ BELEDİYE OLARAK
YAPACAĞIZ
Burcu Aydın: Teleferik Projesinde son durumu nedir?
Mehmet Zeybek: Zannederim bizden önce 2018 yılında Teleferik ihalesi yapılmıştı. İhaleyi alan firma ile biz görüştük. Yaptığımız görüşme neticesinde 2019 yılı Nisan ayından sonra işe başlayabileceklerini ifade etmişlerdi. Zannederim yurt dışı kaynaklı kredi bulmakta zorlandılar. İhale teminatı yakıldı başlayamadılar. Yeni bir düzenleme yaptık iki firma şartname aldı. Maalesef ihaleye giren olmadı. İlerleyen günlerde buna bakıp yeni bir düzenleme ile ihaleye çıkarız. Şayet olmayacak olursa inşallah kendi imkânlarımızla Belediye olarak yapmayı düşünüyoruz.
MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARINDA
SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Burcu Aydın: Millet Bahçeleri çalışmalarında son durum nedir?
Mehmet Zeybek: Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projemizin proje ihalesi yapılmıştı. Firma çalışma yapıyor. Bakanlığa sunumunu gerçekleştirdiler. Bakanlıkta bazı birimleri beğenmedikleri gerekçesiyle yeni bir ihale yaptılar. İhaleyi başka bir firma aldı. Çok güzel bir proje hazırlamış. Bakan beye sunum yapmak için bekliyorlar. Sunum yapıldıktan sonra hemen proje yapım ihalesine çıkacaklar. Diğer Millet Bahçesi de İkmal ve Garnizon Komutanlığı arazisinin 80 bin metrekarelik alanını aldık. İnşallah tahsis işlemleri bittikten sonra orayı biz kendimiz yapmayı düşünüyoruz. Tapu devri tahsis süreci bittikten sonra hemen orada çalışmaya başlayacağız.
MAHALLELERDE EN ÇOK ÇÖP
KONTEYNIRI TALEP EDİLİYOR
Burcu Aydın: Mahalle ziyaretlerinde sizden en çok ne isteniyor?
Mehmet Zeybek: Genellikle mahalle ziyaretlerimizde vatandaşlarımızdan gelen talebin büyük çoğunluğunu mahalleye çöp konteynırı konulması oluşturuyor. Çünkü bizim insanımız, çöpü saatinde çıkarmaya alışkın değiliz. Zamanlı zamansız çıkarılan çöp poşetleri sokak hayvanlarınca dağıtılmasıyla kötü ve pis bir görüntü oluşuyor. Sayıca bine yakın konteynır almıştık. Bu konteynırları belirli sayılarda bazı mahalleremize dağıttık. Yeni dönemde inşallah ilerleyen günlerde yeni çöp konteynırları alıp talep olan mahallelerimize onları da koymayı düşünüyoruz. Mahalle ziyaretlerimizin en büyük avantajı olan sıkıntıyı mahallinde birebir görmemizdir. Mahallelerimize birim müdürlerimizle birlikte gidiyoruz. Sorunun çözümünü orada üretip arkadaşlarımıza talimat veriyoruz. Bugüne dek yaptığımız ziyaretlerden edindiğimiz intiba çok olumlu geri dönüşleri var. Genellikle yol, su, kanalizasyon konuları oluyor. Mesela en son Yeşilyurt Mahallemize gitmiştik. Bu mahallemiz düz bir alanda kurulu. Yağmur yağdığı zaman yağmur suyu giderimiz olmadığından yağış suyukanalizasyona veriliyor. Çekim gücü yeterli gelmediğinden ister istemez evlerin bodrumlarına su girme ihtimali çok yüksek. Bu durumu geçen yıl yağan yağmurda giderek bire bir evlerde kendim gördüm. İnşallah önümüzde ki yılbaşında yağmur suyu hattının projesi hazırlandı. İhaleye çıkarak o problemi de çözmeyi düşünüyoruz.
KADIN ÇALIŞANLARA MOBİNG
İDDİASI GERÇEK DIŞIDIR
Burcu Aydın: Ülke genelinde yayın yapan gazetelerde bazı kadın çalışanlara mobing uyguladığınız iddiaları yer aldı. Bu konuda ne söylemek istiyorsunuz?
Mehmet Zeybek: Ben hiç kimseye mobing uygulamadım. Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. İşçi kadrosunda çalışan bir hanımefendi birkaç yıl müdürlük görevini yürüttü. Sayıştay denetçileri işçiden müdür yapamazsınız diye rapor vermiş. 657 Sayılı yasaya göre sorumluluk alabilmesi için memur olması gerekiyor. İddiayı ortaya atan çalışanlarımızın emeklilikleri geldi. Onlara emekli olmalarını tavsiye ettim. Her birinin bu Belediye’ye maliyeti 10 bin TL’dir. Bu maaş bedelini ben ödemiyorum. Vatandaşlardan toplanan vergilerle herkesin cebinden çıkıyor. Emekliliği gelen bu kişilere emekli olmalarını tavsiye ettim. Kendilerine 6 ay müsaade edilmesini istediler. Tercihlerini çalışmaktan yana kullandılar. Park ve Bahçe Müdürlüğüne çalışmalar için tüm birimlerden eleman alarak gönderdim. Bu durum o kadar büyütüldü ki park bahçeler bünyesinde fidanlık var. Yok, efendim ot yoldurmuşuz v.s. Ot yolan falan yok. Saksının içerisinde çiçek var elinde çapa ile poz veriyorlar. Durum maksadını aşmıştır. Tek amacımız kaynakları verimli kullanmaktır.
KÖPEKLER ARTIK BELEDİYE
EKİPLERİNDEN KAÇAR HALDELER
Sezer Küçükkurt: Sıkça şikayet konusu olan başıboş köpeklerle ilgili durum için ne yapılabilir?
Mehmet Zeybek: Mevcut yasalar bizim elimizi ayağımızı bağlıyor. Yasa hayvanların hayvan barınağına kapatılamayacağını, hasta, sakat ve yaralı ise tedavileri ve gerekenlerin yapılıp kısırlaştırıldıktan sonra bulunan yeri bırakılacağını emrediyor. İş o hale geldi ki artık neredeyse hakkından gelemeyecek hale geleceğiz. Çünkü köpekler o kadar alışmışlar ki artık Belediye ekiplerini gördüklerinde kaçıyorlar. Bizim araçları iyice ezberlemişler. Geçtiğimiz hafta sonu hayvan barınağına gittim. Mükemmel tertemiz bir ortamla karşılaştım. Orada yeni yapılan şeyler gösterildi. Barınılan yeri havyanlar yağışlardan ıslanmasınlar diye mebranla kaplanıldı. Doğal bir ortama bıraktığımızda da hayvanlar içgüdüsel bir şekilde cadde ve sokaklara geri dönüyorlar. Hatta çevre illerden ilimize köpek getirip bırakanlar var. Köylerden getirip şehre köpek bırakanlar sözkonusu.
TOPLU TAŞIMA CİDDİ MANADA MASAYA YATIRILDI
Sezer Küçükkurt: Toplu taşıma sorununda yeni çalışmalar içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Otobüs, minübüs durumlarıyla ilgili çözüme yönelik bir gelişme var mı?
Mehmet Zeybek: Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden toplu taşımacılık uzmanı olan kişiyi Sayın Başkandan talep ettim. Bu kişi Maraş ve Malatya’da toplu taşıma işini çözdü. Kayseri’de de problem yok. Belediye Başkanımıza uzmanı istiyorum dediğimde ‘İstersen sana daimi vereyim dedi. Bende 3 aylık süre ile gelip Afyon’a bu konuda çeki düzen vermesinin yeterli olacağını söyledim. DDY Genel Müdürü ile bir görüşme yaptım. Kendisi daha önce İstanbul A.Ş Genel Müdürü idi. Onları çözüm üreten ekipleri 3 kişi idi. Birisi şu anda Bursa Büyükşehir Ulaşımın başında diğeri de Kayseri Büyükşehir Ulaşımın başında. Ben arkadaşı Kayseri’den talep ettim ilimize geldi. Şoförler Odası Başkanı ve esnafla görüştü. Şoför arkadaşları çağırdık, yapmak istediklerimizi söyledik. Bir havuzda birleştirip artık trafiğin çekilmez olduğunu, minibüsçülüğün artık bırakılması gerektiğini, otobüse dönmemiz gerektiğini ifade ettik. Belediye’nin Başkanlığında Kahramanmaraş’ta böyle bir şema oluşturulmuş. Belediye’de bir kontrol bölümü oluşturulmuş. Tamamen bilgisayar ortamında araçların hangi durakta ne kadar bekleyeceği duraktan hangi saniyede çıkacağı, durağa hangi saatte geleceği elektronik sistemde belirlenmiş. Kontrol sistemi Belediye’de. Kayseri’den gelen uzman arkadaşımız şoför esnafına bunu izah etti görüştüler. Sanırım 2 ay önce ilimize tekrar gelmişti. Durakları ziyaret ederek Durak Başkanlarıyla konuyu onlarla görüşüp fikir alışverişinde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ve birkaç Belediye çalışanını Kahramanmaraş’a göndererek yerinde inceleme yaptırdım. Maraş Belediye Başkanımız da hattı olan minibüsçü bir arkadaşımız. Kendisi ilk etapta uygulamaya en çok kendisinin karşı çıktığını şu anda ise yapılan uygulamadan çok memnun kaldıklarını, neden geç kaldıklarına dair hayıflandıklarını söyledi. Pandemiden dolayı yapamadık. İlerleyen günlerde inşallah Afyon’daki şoför esnafımızdan birkaç kişiyi yerinde görmesi için göndereceğiz. Şu anda 365’e yakın sayıda minibüs var. Mal sahibi olup da direksiyon başına geçen yok. Tamamı kiralık. Ama uygulanmasını istediğimiz sistemde paranın havuzda toplanıp, masraflar çıktıktan sonra her bir mal sahibine hiç kimsenin hakkı yenmeden, hakları muhafaza edilerek her 10 günde hesaplara para yatırıldığnı öğrendik. Şoför, lastik v.d olmak üzere hiçbir dert olmayacak. Böyle bir sistem yani anonim şirketleşme sistemi getirilecek. İnşallah bunu uyguladığımızda Afyon’a ciddi bir köklü bir toplu taşımacılık çözümü getirmiş olacağız.
ŞU AN İÇİN SUSUZLUK ENDİŞEMİZ YOK
Sezer Küçükkurt: Afyonkarahisar şehir merkezinin susuz kalması gibi bir durum söz konusu mu?
Mehmet Zeybek: Akdeğirmen Barajı ile alakalı yıllardır devir alınıp alınmaması konusu kamuoyunun malumudur. Barajda ciddi bir su kaçağı var. Büyük ihtimalle DSİ onu önler. Oradan biz zaman zaman Belediye olarak içme suyu alıyoruz arıtarak. Akdeğirmen Barajının tamamını Afyonkarahisar Belediyesi’ne verelim dediler. Böyle bir şeyin hakkından gelemeyeceğimizi ifade ettim. Biz Belediye olarak Akdeğirmen Barajından yüzde 15 civarında hisse alacağız. Diğeri sulama amaçlı kullanılacak. Hatta geçtiğimiz hafta BakanYardımcımız Fatih Metin beyle görüştük. Konuyu Isparta Bölge Müdürü ile de görüşeceğiz. İnşallah öyle olursa büyük yükten kurtulmuş olacağız. Şu an için susuzlukla ilgili bir endişemiz yoktur.
AFJET ZAMMINI KURUL BELİRLER,
SU ZAMMIDA DEĞERLENDİRİLECEK
Sezer Küçükkurt: Su ve AFJET fiyatlarına zam yapılacak mı?
Mehmet Zeybek: AFJET A.Ş tek başına Belediye’de değil, bir şirkettir. Sandıklı jeotermale göre ilimizde jeotermal enerji ile ısınma fiyatları neredeyse yarı yarıya orandadır. Tabii AFJET fiyatına belli bir miktar zam yapılabilir. Buna AFJET A.Ş Yönetim Kurulu karar verecektir. Bilindiği üzere içme suyuna pandemi sürecini de göz önüne alarak bir görüşme yaptık. Ben ilk çeyrekte içme suyuna zam yapmayı düşünmüyorum. Çevre illerdeki su tarifelerini de inceledim. İlimizde çevre illere göre su fiyatı neredeyse yarı fiyatınadır. Gelir, gider, masraf durumuna bakıp çok fazla kar amacı gütmeden, vatandaşı da mağdur etmeden bir düzenleme yaparız.
AFYON’A YAKIŞIR GÖRÜNÜMDE
KOKOREÇCİLERE YER
AYARLANACAK
Sezer Küçükkurt: Yaptığınız incelemelerden sonra Hıdırlıkla ilgili planınız var mı? Bir de eski Çimento Fabrikası önünde bulunan kokoreçççilerle ilgili bir değişiklik sözkonusu mu?
Mehmet Zeybek: Çimento Fabrikası yeni yerine taşındıktan sonra orası yerleşim alanı olarak planlandı. Birçok konut bitme aşamasında taşınacak insanlarımız var. Oradaki kokoreçci esnafımızın görüntüsü Afyon’a yakışır bir görüntü değil. İnşallah Afyon’da uygun bir yer bulup onlara da kalıcı bir mekân oluşturup kiralamayı düşünüyoruz. Henüz yeri belirlemedik.Hıdırlık’la alakalı inşallah orada güzel bir çalışmayı hayata geçireceğiz.
GASTRONOMİ KONAĞI GÖRÜCÜYE HAZIRLANIYOR
Sezer Küçükkurt: İzmir İstasyonu’ndaki binaların TCDD’den Belediye’ye devri sözkonusuydu. Burada durum ne oldu? Mevcut Ali Çetinkaya Gar yakınında Gastronomi Sokağı planı olduğunu duyuyoruz. Bu konuda neler söylersiniz?
Mehmet Zeybek: İzmir İstasyonu için tahsis, kullanım hakkı istedik. Bilindiği üzere istasyon şu anda atıl vaziyette çalışmıyor. Almanlar tarafından yapılmış taş bir bina, geçmişi olan bir bina. DDY Genel Müdürümüz ‘Tamam, size orayı vereceğim.’ dedi. Orayı aldığımızda Belediye Sosyal Tesisleri ya da gastronomi ürünlerimizin sunulabileceği, ailelerin gidip hoşça yemek yiyebilecekleri bir alan oluşturacaklar. Park Afyon AVM yanında eskiden Emekliler Lokali olarak kullanılan binamızdaZEKÂ ile bir proje gerçekleştirdik ciddi bir miktar tahsis çıktı. Hatta Master Cheff programındaki şeflerin bile dikkatini çekti. Dünyada Engelli Gastronomi Sunum ve Öğrenim Merekizi olarak ilk olacağını söylediler. Gastronomi Konağı da hizmete girecek. Tefrişatı bekleniyor. Mutfak ekipmanlarını arkadaşlarımız Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan getirdiler. Sedirler olsun oturma yerleri olsun oralar hazırlanıyor. İnşallah alternatifleri çoğaltacağız.
İL BAŞKANI DEĞİŞİKLİĞİNDE DAHLİM OLMADI
Sezer Küçükkurt: AK Parti İl Başkanı değişmesi konusunda sizin bir dahliniz oldu mu?
Mehmet Zeybek: Benim bir dahlim olmadı. Dinar ilçe kongresinde partimizin Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanı Erkan beyin konuşmasında birşeyler sezdim. Ertesi gün sabah durumu değerlendirdik. Nedir ne değildir diye sorduk. Çünkü İl Başkanımız Hüseyin Sezen gayet iyi çalışıyordu, memnunduk. Fırsat bulduğunda bizimle beraber Cuma namazlarına gelip mahalle ziyaretlerimizi birlikte yapardık. İl Başkanından memnun olduklarını, farklı bir yerde değerlendirmek istediklerini öğrendik. Öğle sularında ben, Vali Bey, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı ile birlikte Erenler’de karakol inşaatı geziyorduk. Sayın Sezen’in istifa ettiği gün biz oradaydık. Erenler’deki minibüs durağını ziyaret ettik. Oradayken otururken kameran arkadaş ‘AK Parti İl Başkanı öğleden sonra basın toplantısı düzenleyecek. Mesaj geldi.’ dedi. Allah Allah neyin nesi ki derken ardından bir haber geldi AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen istifa etti diye. Bende orada öğrenmiş oldum. Yoksa biz arkadaşımızdan memnunduk. >>Burcu AYDIN ve Sezer KÜÇÜKKURT’un ÖZEL Röportajı.