Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Düşüncesi bile helalleşmeyi gerektirir ki, hakkımızı helal etmeyiz”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Düşüncesi bile helalleşmeyi gerektirir ki, hakkımızı helal etmeyiz"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, terörist başına ev hapsi düşünülebilir yönündeki açıklamaya sert bir dille tepki verdi

İsmail Kumartaşlı, terörist başı Abdullah Öcalan’a ev hapsinin düşünülebileceği yönünde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Miraç Kandili’nde yaptığı açıklamadan şehit aileleri ve gazilerin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kumartaşlı, böylesi bir uygulama düşüncenin dahi şehit aileleri ve gazilerle hellalleşmeyi gerektireceğini kendilerinin ise haklarını helaletmeyeceklerini bildirdi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Miraç Kandili’nde yaptığı açıklamanın canlarını birkez daha yaktığını ifade etti.
TERÖRİST BAŞINA
EV HAPSİ
“Balık hafızalı olmayalım. Şöyle bir hafızalarımızı yoklayalım. Bundan 8 yıl önce kim ne demişti ve Türkiye’de neler olmuştu?” diyen Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, dönemin ABD Dışişleri bakanı Condeleezze Rice’ın 7 Ağustos 2003 tarihli Washington Post gazetesinde ‘BOP projesi kapsamında Ortadoğu’da 22 devletin rejiminin, sınırlarının ve hatiralarının değiştirilecektir. Türkiye’ de bunların içindedir.’ açıklamasını hatırlattı. Kumartaşlı; “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, BOP projesinin ‘Eşbaşkanı’ olduğunu onlarca kez tekrar etmişti. Bu olaylardan sonra bilindiği gibi ‘Arap Baharı’ adı ile Ortadoğu’da birçok ülkenin rejimleri değişti. PKK eylemlerini daha çok artırdı, Türkiye’deki bölücülerin sesleri daha çok çıkmaya başladı. Bu sırada yine aynı bölücü güruh tarafından; TSK personelinden Güneydoğu’da görev yapanların ‘yargılanacağı’ Öcalan’ın serbest bırakılacağı dillendirilmeye başlandı. Bütün bunları hep birlikte yaşayarak görmedik mi, duymadık mı? Bugün; TSK personelinden özellikle komuta kademesi ile general, subay ve astsubaylar çeşitli gerekçelerle Silivri’de tutuklu değiller mi? Daha önce PKK ve uzantıları bölücüler tarafından dillendirilen Öcalan’ın serbest bırakılması talepleri şimdi; ‘Öcalan’ın ev hapsine çıkarılması düşünülebilir’ diye Başbakan Yardımcısı tarafından söyleniyor.” dedi.
“HAKKIMIZI
HELAL ETMEYİZ”
7 Ağustos 2003 tarihinde, zamanın ABD Dışişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamaların sırayla gerçekleştiğine dikkat çeken Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Türk Milleti’nin uyanık olması gerektiğini vurguladı. Kumartaşlı; “Türk Milleti uyanmadığı takdirde Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ABD Dışişleri Bakanının söylediği akıbete maalesef uğrayacaktır. O halde gaflet uykusundan uyanma vakti gelmedi mi?” diye sordu. Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamanın arkasından Başbakan Yyardımcısı Beşir Atalay tarafından gündemde böyle bir şeyin olmadığı açıklamasının yapıldığını belirtti. Kumartaşlı sözlerine şöyle devam etti: “Her zaman bu soruyu soruyorum acaba toplumun nabzı mı yoklanıyor? Sayın Devlet büyüklerimiz lütfen bizimle dalga geçmeyin, oynamayın bizler zaten toplumun yüreği yaralı kısmıyız. Sayın Bülent Arınç’ın hangi ortamda ne amaçla bu açıklamayı yaptığını bilmiyoruz. Ama bu olayı ‘’Eli Kanlı Bebek Katiline Ev Hapsi’’ olayını insanların aklının ucundan geçirmeleri, telaffuz etmeleri bile yanlıştır.Toplumsal barış Kürt açılımı adı altında verilen tavizler zaten diz boyu. Ama böyle bir uygulamanın düşünülmesi bile helalleşmeyi gerektirir ve biz şehit aileleri ve gaziler o zaman haklarımızı helal etmeyiz.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti