Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düzce’nin En Büyük İlçesi Hangisi?

Gezginler, seyahat severler internet arama motorlarında Düzce ilinin en büyük ilçesini araştırıyor.

Gezginler, seyahat severler internet

Düzce, Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz Bölümü’nde yer almaktadır. Düzce il nüfusu 2022 yılı verilerine göre 405.131’dir. 2020 yılı sonu itibariyle de nüfusun yüzde 68,8’i şehirlerde yaşamaktadır İlin yüzölçümü 2.492 kilometkaredir.
DÜZCE’NİN TARİHİ HİTİTLER’E KADAR UZANIYOR
Düzce’nin tarihi, MÖ 1390-800 yılları arasında hüküm süren Hititler’e kadar uzanır. Antik Yunanistan zamanında Bithynia’nın en önemli şehirlerinden biri olmuştur. Bundan sonra Pontus fethedip Roma İmparatorluğu altında yaşamıştır. Roma zamanında Latin kültüründen ilham alınıp adı Prusias ad Hypium’a değiştirilmiştir. Osmanlı imparatorluğu Constantinapolis’i fethettikten sonra Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp Bey’in Bizans Tekfurları ile 1323’te yaptığı savaşlar sonucu Osmanlı topraklarına katıldı. Osmanlı döneminde şehir merkezi terk edilmiş ve yerleşim yeri “gözetleme kulesi” anlamına gelen σκοπή (skopi) kelimesinden “Üskübü” olarak adlandırılmıştır.

Düzce'nin En Büyük İlçesi Hangisi?
DÜZCE 99 DEPREMİNDE İL STATÜSÜNE KAVUŞTU
Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Düzce askeri yardım sağlayan İstanbul, Sivas ve Erzurum gibi daha doğudaki şehirlerarasında önemli bir ulaşım merkezi haline geldi. Sultan Abdülaziz ve Abdülmecit döneminde Kafkaslar, Pontus kıyıları, Transkafkasya ve Balkanlar’dan gelen göçmenler Düzce’nin nüfusunu artırdı. Devlet onlara bedava arazi verdi. Abdülmecit döneminde 36088 nüfuslu 137 köyü ve 66618 hanesi vardı. 1869 yılına kadar Kastamonu Vilayeti Bolu Mutasarrıflığı, Göynük Kasabası’na bağlı bir bucak olarak tarihte yer almıştır. 1869 veya 1870 yılında Bolu Sancağı’na bağlı Kaza olmuştur. 1999 yılına kadar Bolu’ya bağlı bir ilçe olan Düzce 1999 Gölcük depremi ve 1999 Düzce depreminin ardından dönemin 57. Türkiye Hükûmeti tarafından TBMM’de alınan il statüsü verilme kararı ile ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in onayı ile il statüsü verildi.
MERKEZLE BİRLİKTE TOPLAM 7 İLÇESİ VARDIR
Düzce ilinin ilçeleri, Düzce (il merkezi) Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı, Yığılca’dır. Düzce’nin en büyük ilçesi Akçakoca’dır. Akçakoca İlçeside görülmesi gereken yerler; Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi, Akçakoca Merkez Cami, Akçakoca Bey Anıtı, Bekir Özkök Kültür Evi, Evliya Cami, Hemşin Köyü Cami, Tarihi Orhangazi İlkokulu, Soyat Yalıyar Kayalar, Arabacı Köyü, Yeni Meze Cami, Kurugöl Kanyonu ve Tarihi Mahalle’dir.

Düzce'nin En Büyük İlçesi Hangisi?