Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eber gölü stres attırıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Eber gölü stres attırıyor

Eber gölünde bu sene yağışların fazla olması, su seviyesinin yükselip istiflenen saz öbeklerine yaklaşmasının, kuşları ve su canlılarını daha yakından gözlemleyebilme fırsatı verdiğini belirten 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, kuş seslerinin dinlenerek, bu yıl uzun ve sert geçen kış aylarının stresinden uzaklaşmak için, Eber gölünün uygun bir ortam olacağı tavsiyesinde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Türkiye’nin 12. büyük gölü olan Eber gölünün, Çay ve Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde 150 kilometrekare yüzölçümüne sahip, Akarçay ve Sultandağlarından gelen kaynak suları ile beslendiğini belirtti. Kuşçu, Eber gölü derinliğinin 3.98 metre, denizden yüksekliği ise 966.98 metre olduğunu kaydetti.
Eber gölünün; yoğun saz toplukları göl içinde oluşmuş küçük adacıklardan ve göl etrafındaki çayırlıklardan oluşan kompleks bir ekosistem özelliği gösterdiğini ifade eden Mehmet Kuşçu; “Göl içindeki açık su kütlesi, göl içi adacıklar, sazlıklar ve göl kıyısında bulunan çayırlıklar dönem dönem farklı kuşlar tarafından kullanılmakta, özellikle göl içindeki sazlıklar ve küçük adacıklar temel üreme alanlarını oluşturmaktadır. Eber gölü kuş türleri için yeterli büyüklüktedir, sahip olduğu sazlık ve göl içi adacıklarla Türkiye’nin en önemli kuş alanlarından birisi olmaya aday bir sucul ekosistemdir. Nisan ayı içerisinde, Eber gölünde kuşları rahatsız etmeden su yüzeyinde ve yer yer sazlıkların arasındaki kuş ve ördek türleri görüntülenebilir. Yağışların bu sene fazla olması, su seviyesinin yükselip istiflenen saz öbeklerine yaklaşması, kuşları ve su canlılarını daha yakından gözlemleyebilme fırsatı verir. Ayrıca, kuş seslerini dinleyerek, bu yıl uzun ve sert geçen kış aylarının stresinden uzaklaşmak için, Eber gölü uygun bir ortamdır.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti