Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eber Gölünde Sazlık Yangınlarına Karşı Önlemler Alınacak

İGM’nin Mayıs ayı 5’inci toplantısında Eber gölünde sazlıklarda çıkan yangınlara karşı Çay, Bolvadin ve Sultandağı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi

İGM’nin Mayıs ayı 5’inci

İl Genel Meclisi (İGM) Mayıs ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Siper’in başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclisin Haziran ayı toplantılarının ilki 3 Haziran Pazartesi günü sabah saat 10.30’da başlayacak.

“ANNELERİMİZE HÜRMETTE KUSUR ETMEYELİM, HAYIR DUALARINI ALALIM”

İGM Başkanı Mehmet Siper, 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Başkan Siper, “Bizleri canından ve ruhundan bir parça olarak görüp yetişmemizde büyük fedakârlıklar ve özveriler gösteren annelerimiz sonsuz sevginin, engin hoşgörünün ve karşılıksız iyiliğin en içten, en masum ve en samimi şekilde tezahür ettiği baş tacımızdır. Peygamber Efendimizin (S.A.V) ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ hadisi şerifi söylediği gibi varlıklarıyla hayata anlam katan annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenmez. Sahip olduğumuz milli ve manevi değerlere göre kutsallık atfedilen karşılıksız sevgileri, yoğun gayretleriyle bizleri bugünlere ulaştıran iyiliği en çok hak eden annelerimizin bizlerden tek beklentileri sevgi ve saygıdır. Onlara karşı hürmette kusur etmeyelim. Hayır, dualarını alarak onları sevgi, şefkat ve merhametine layık olmaya çalışalım. Bu vesileyle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimiz içerisinde hayatta olmayanlara rahmet, hayatta olanlara da uzun sağlıklı bir ömür diliyorum. Hayatın tüm güzelliklerine layık olan baş tacı annelerimizin Anneler Gününü tebrik ediyor. Eli öpülesi tüm annelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Başkan Siper, toplantıda hazır bulunan meclis üyesi, Özel İdare çalışanı kadınlara 12 Mayıs Anneler Günü nedeniyle çeşitli hediyeler takdim etti.

Eber Gölünde Sazlık Yangınlarına Karşı Önlemler Alınacak

Toplantı ihtisas komisyonlarından gelen raporların oylanmasıyla devam etti. Sandıklı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti Üyeliğine Rıfat Özbubar’ın yerine Mustafa Bolat’ın seçilmesine karar verildi. Sandıklı Hüdai Termal Turizm Alt Yapı Hizmetleri Birliğine; Ahmet Mahmut Saylık, Ahmet Aktürk, Nazif Yiyit, Ali Açıkgöz ve İsmail Özkuleli asil üye olarak seçildiler. Birlik yedek üyeliklerini ise, Mehmet Yeşilyurt, Hasan Ulusoy ve Hasan Kaya seçildi. Çay ve Bolvadin İçme Suyu Arıtma Tesisi Birliğine Mustafa Karyağdı, Veli Koç asil üye olarak seçildi. Faruk Kökcür yedek üye olarak belirlendi. Şuhut İlçesi Akyuva köyünde 240 ada, 46 parselde ve 242 ada, 29 parselde toplam 719,597.46 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı amaçlı hazırlanan nazım ve uygulama imar planlarına yapılan itirazı uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi. Sultandağı İlçesi SYDV Mütevelli Heyeti Üyeliğine Hüseyin Örs’ün yerine Murat Karataş’ın seçilmesine karar verildi. İl Genel Meclisi arka bahçesinde bulunan kamelyanın kaldırılarak çay bahçesi yapılması talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesine karar verildi. Eber gölünde sazlıklarda çıkan yangınlara karşı Çay, Bolvadin ve Sultandağı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi. Emirdağ SYDV Mütevelli Heyeti Üyeliğine Halit Aydın ve Emine Akçeşme’nin seçilmesine karar verildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti