Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ecevit hep dik durdu” – Kocatepe Gazetesi

“Ecevit hep dik durdu” – Kocatepe Gazetesi
“Ecevit hep dik durdu”

Eski Başbakan ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, vefatının 4’üncü yıldönümünde DSP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından anıldı. Anma töreninde konuşan DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Ecevit’in baskılara karşı dik durduğunu hatırlattı

Demokratik Sol Parti’nin kurucusu ve eski genel başkanı Bülent Ecevit, ebediyete intikalinin 5’inci yılında DSP İl Başkanlığı’nda yapılan törenle anıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan DSP İl Başkanı Akif Öztürk, Bülent Ecevit’i anmak için 1 Kasım’dan itibaren çeşitli programlar düzenlendiğini belirtti.
“Atatürk ve İnönü’den sonra en büyük devlet adamı”
Öztürk’ten sonra konuşan DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ise Bülent Ecevit’in dış baskılara hiçbir zaman boyun eğmediğini söyledi. Erçelebi, “Bugün sizlerle bir araya gelmememizin sebebi Atatürk ve İsmet İnönü’den sonra en büyük devlet adamı olan Bülent Ecevit’i anma haftasıdır. Bülent Ecevit halkını ve vatanını seven bir başbakandı. Onun iktidara geldiği zaman Türkiye hep kazandı, kaybetmedi. Dışarıda onurlu, içeride huzurlu olduk. O’nu anıyoruz ve arıyoruz. Bülent Ecevit demek bu ülkele adanmış bir ömür demektir” dedi.
“Türkiye’de eksen kayması yaşanıyor”
Erçelebi, “İçinde bulunduğumuz günlerde ve son 8 yılda Türkiye içeride ve dışarıda eksen kayması yaşıyor. Atatürk’ün uyguladığı ve Ecevit’in geliştirdiği bölge eksenli dış politika bırakılmış, komşularla sıfır sorunlu politika adı altında komşularımızla aslında olmayan sorunlarımız ortaya çıktı. Bülent Ecevit zamanında Ermeni sorunu yoktu, Irak’la sorunumuz yoktu, Suriye ile sorunlarımız yoktu. Ama bugün var. Bu sorunların kaynağı bugünkü iktidardır. Bülent Ecevit 2002’de Amerika’ya gittiğinde konuşulan tek konu Amerika’nın Irak işgaliydi, Ecevit buna izin vermedi. Türlü entrikalarla iktidardan uzaklaştırıldı. 80 yaşındaydı ama emperyalizme karşı dik durdu.” diye konuştu.
Haşhaş yasağını kaldırdı
Ecevit’in önderliğindeki Kıbrıs Harekatı ile birlikte Kıbrıs’a barış, Yunanistan’a demokrasi geldiğini vurgulayan Erçelebi, “Kıbrıs Harekatı sırasında Türkiye’deki haşhaş ekimi serbest bırakıldı. Ecevit, ‘Türkiye’de neyin ekilip neyin ekilemeyeceğine Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti karar verir’ dedi. Ecevit’i özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
“NATO füzelerine karşıyız”
Erçelebi, şöyle devam etti:
“Afyon’da, Denizli’de, Burdur’da haşhaş tarlaları özgürleşti. Halkımız o mor çiçeklere Ecevit gülü diyor. Bugünlerde Türkiye’ye füze rampaları kurulmak isteniyor. Önce Amerikan füzeleri dendi. Tepki çeker diye NATO füzeleri dendi. Biz DSP olarak Türkiye’ye füze rampalarının kurulmasını istemiyoruz. Çünkü bu füze rampaları kurulduğu zaman Türkiye’nin komşularıyla ilişkileri bozulacaktır. Bu füze rampaları kime karşı kullanılacaktır? Hükümetin aklını başına toplamasını istiyorum. Eğer aklı yetmiyorsa Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni sadece bu gündem maddesiyle toplasın. Hükümetin gücü yoksa bu rampaları def etmek için biz size destek verelim.”
“Dayanın, Ecevit’i örnek alın”
Bugünkü uygulamaların 12 Eylül 1980 darbesinden sonra uygulamalarla benzeştiğine dikkat çeken Erçelebi, “12 Eylül’de Bülent Ecevit’e yapılanlar bugün bilim adamlarına, yazarlara yapılıyor. Ecevit dayandı. Bugün Silivri’de hukuksuz bir şekilde tutulan yurttaşlarımıza sesleniyorum. Mücadeleyi bırakmayın, Ecevit’i örnek alın” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin laiklik olduğunu ama laiklik ilkesinin bugünlerde tehlikeye düştüğünü hatırlatan Erçelebi, “Türkiye’de halkçı olmak, vatansever olmak çok zor. Ecevit yılmadı, biz de yılmayacağız. Bu memlekette ajanlar cirit atıyorlar. Yüreğimizi ortaya koyduğumuz zaman bu iş tamamdır. Bu iş yürek işi” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’na gönderme
Erçelebi, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da şu sözlerle eleştirdi:
“Şimdi yeni bir moda çıktı, taklit ediliyor. Ecevit taklit ediliyor, Demokratik Sol Parti taklit ediliyor, taklitlerinden de sakınalım diyoruz. Bir tane Ecevit var. Bir kastet alıp bir mavi gömlek giymekle ancak film çevirebilirsin, gerçek ayrı.” (Kocatepe)