Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eczacılar Ata’nın huzurunda – Kocatepe Gazetesi

33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı
Eczacılar Ata'nın huzurunda

33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Melih Köken ve beraberindeki eczacılar 14 Mayıs Cumartesi günü bilimsel eczacılığın 177’inci yılı dolayısıyla Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk törenine katıldılar.
ŞEHİTLER VE SOMA
YÜREK YAKIYOR
Törende ilk olarak Atatürk Anıtına  33. Bölge Afyon Ecza Odası Başkanı Melih Köken ve yönetim kurulu üyeleri tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Oda Başkanı Melih Köken eczacı meslektaşlarına hitap etti. 14 Mayıs Cumartesi günü 8 şehidin toprağa verilmesinin acısını derinden hissettiklerini ifade eden Köken; “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörü lanetliyor, insanların sağlık, barış ve huzur içinde yaşadığı bir ülke isteğimizi yineliyoruz. Bir gün önce yani 13 Mayıs’ta Soma katliamının da yıldönümü idi. Yer altında hayatını kaybeden 301 madenci için  hala yüreğimiz yanıyor. Para insan canından değerli görülmeye devam ettikçe bu katliamlar da sürecek. Bizler yurttaşlar olarak madenlerde, inşaatlarda, her yerde, tam ve en ileri teknolojiye dayalı iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin uygulanmasını hak ediyoruz, talep ediyoru.” dedi.
MESLEKİ İTİBARDA ECZACILAR 6. SIRADA
Eczacıların, hastaların 24 saat, kesintisiz ve ücretsiz olarak ulaşabildiği, pek çok alanda sağlık danışmanlığı veren, ama herşeyden önce ilacın uzmanı olan kişiler olduklarını belirten Melih Köken, her zaman hastaların yanında olduklarını kaydetti. Hastaların eczacılara güven konusunda, kendilerini TÜBİTAK destekli bir araştırmaya göre Mesleki İtibar Skalası’nda 6’ıncı sıraya oturttukları kaydeden Köken; “Sadece eczanelerden aldıkları ilaçları kullandıkları ve onları doğru kullandıkları için çok teşekkür ediyoruz. Eczacılar olarak çok yönlü bir değişim rüzgârının içinden geçiyoruz. Bir yandan sağlık sistemi son sürat değişiyor. Diğer taraftansa eczacılık hizmetleri tüm dünyada ve ülkemizde de çeşitleniyor, eczacılara gerek kamu gerekse meslek etiği ve uluslararası düzenlemeler yeni roller yüklüyor. Bizler, bütün amacı eczacılık yapmak, bilimsel temelli mesleğimizi daha iyi yapmak olan insanlar olarak; bütün bu değişime adapte olmakla yetinmeyip değişimin öncüsü olmak için çalışıyoruz. Ancak, sizlerin de yakından takip ettiği üzere, sıklıkla ekonomik bariyerlere takılıyor, bazen de geçemiyoruz. Tüm kamuoyunun şunu çok net bilmesini istiyoruz: Eczacı, eczacılık yapabilmek, kurumlarla, bürokrasiyle, ekonomiyle değil, hastayla ilgilenebilmek için çaba sarf ediyor. Eczanesini şu anda bulunduğu yerde tutabilmek ve hastalara sürekli hizmet verebilmek için mücadele veriyor. Eczanelerde çalışan toplam 70 bin iş arkadaşımızı ve onların ailelerini korumak için uğraşıyor” diye konuştu.
MÜCADELE DEVAM EDECEK
Geçen dönemin, eczacılar için çok zor bbir dönem olduğunu dile getiren Köken, en son 2013 yılında imzalanan SGK İlaç Alım Protokolünü yenileme sürecinde gergin, yıpratıcı anlar yaşandığını hatırlattı. Köken; “Ancak seçilmiş yöneticilerimizle karşılıklı iyi niyet ve iradeyle eczacının yaralarını kısmen de olsa saran, bazı kazanımlarla çıktığımız bir protokol imzaladık. Buradan bu süreçte emek sarf eden başta Çalışma Bakanımız olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz. Tam bir refah toplumun tüm kesimlerinin istediği ve istemeye hakkı olduğu bir olgudur. Bizler bu tam refah halinin halen çok uzağındayız. O nedenle, daha iyi bir eczacılık hizmeti için verdiğimiz mücadeleyi sürdürmeye de kararlıyız. İlaç hizmetlerinin sürdürülebilirliği, sağlıkta güvenin simgesi eczanelerimizin varlıklarının ve yaygınlıklarının sürekliliği ve ülkemiz için ciddi bir istihdam alanın korunabilmesi adına; Verimli ve düzgün çalışan bir provizyon sisteminin kurulması artık bir zorunluluktur.Tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nü tekrar kutluyor, hastalarımıza bize güvendikleri için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti