Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim kampusune lise yerine yurt yapılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Eğitim kampusune lise yerine yurt yapılacak

İGM toplantısında Hamidiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanda inşası yapılacak olan eğitim kampusunde daha önce alınan kararda yapılması planlanan çok amaçlı lise yerine kız öğrenci yurdu yapılması kararı meclisten geçti

İGM Başkanı Salih Sel, Mayıs ayının üçüncü toplantısı açtıktan sonra dün ve önceki günkü toplantıya katılan AK Parti’nin yeni seçilen İl Kadın Kolları yönetim kurulu üyelerine katılımları nedeniyle teşekkür etti. Toplantıda ilk olarak gündem dışı maddeler okunarak gündeme dahil edildi. 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunun 10. maddesinin (L) bendi ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve standartlarına Dair Yönetmenliğinin 13.maddesinin 2. bendi gereğince 6 adet kadronun iptali ile sürekli işçi kadro sayısının 212 olarak belirlenmesini uygun gören İdari ve Hukuk İşleri komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.
İlköğretİm okulunda
derslİk arttı
Merkez Hamidiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan tapunun 142 Pafta, 51 Ada, 138 parselde kayıtlı 22.785,75 metrekare alanlı taşınmaz üzerine yapılması planlanan binaların derslik sayılarında değişiklik yapılarak; Kız Meslek Lisesi derslik sayısının 48’e çıkarılıp önceki tarihli yazıda bulunmayan kapalı spor salonu ve 200 öğrencilik Kız Pansiyon binasınında eklenerek çalışmaların yapılması isteğinen incelendiği bildirildi. Yapılacak bina sayısının çok olması nedeniyle, Çok Programlı Lise’nin bu alandan kaldırılması, bunun yerine mevcut ağaçların korunarak 200 yataklı Kız Öğrenci Yurdu ve 48 derslikli Kız Meslek Lisesi, 48 derslikli ilköğretim okulu, spor salonu, ana okulunun yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık, Plan Bütçe ve Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının raporları oy birliğiyle kabul edildi.
Üç komİsyonda hemfİkİr
İGM Başkanı Salih Sel, sözkonusu alana Kız Meslek Lisesi, ana okulu, ilköğretim okulu, kapalı spor salonu ve çok amaçlı lise yapılması için karar aldıklarını belirtti. Sel, Kız Meslek Lisesi derslik sayısının artışı, valilik makamından 200 yataklı kız öğrenci yurdu yapımı ile ilgili bir yazı geldiğini söyleyerek üç komisyon olarak ilkğretim okulunun derslik sayısını yükseltip çok amaçlı lise yerine 200 yataklı kız öğrenci yurdu yapılacağını dile getirdi. Sel, bu gerekçelerle daha önce alınan kararda bulunan çok amaçlı lisenin çıkartılıp yerine kız öğrenci yurdu eklendiğini belirtti. Salih Sel, lise seviyesindeki okulların şehir dışında bir alana kampus şeklinde taşınarak bu okullardan boşalacak yerlere ilk ve orta dereceli okulların yerleştirileceğini, herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade etti.
TKDK’ya İşyerİ kİralanacak
Hocalar ilçesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, 2 katlı Gençlik ve Kültür Merkezi Binasının, 10 yıl süreyle bedelsiz olarak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsisi konusu 7 Mayıs Pazartesi günü karara bağlanacak. Karaman Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Karaman Çok Katlı Otopark ve İş Merkezindeki B Blok 2. Kat 27 B.B. nolu işyerinin, TKDK İl Koordinatörlüğüne kiraya verilmesi talebini uygun gören Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarının raporları oybirliğiyle kabul edildi. Kira bedelinin Encümen toplantısında belirleneceği kaydedildi. Meclisin Mayıs ayı dördüncü toplantısı 7 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti