Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eğitim yılı sorunlar çözülmeden başlıyor”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, eğitim öğretim yılının sorunlar çözülmeden başladığını belirtti

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan yaptığı açıklama ile gündemi değerlendirdi.
“EBA TV’DE İYİ DERS ANLATAMAYAN ÖĞRETMENLER VAR”
Orhan Arslan, yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrenci ve öğretmenler olmak üzere tüm eğitimle direkt ya da dolayı olarak bağlantısı bulunan herkese hayırlı olmasını temenni etti. Arslan, “Bu yıl gene virüs sebebiyle uzaktan eğitim şeklinde başladı. Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim gibi verimli olması mümkün değil. Sadece öğrenme açısından baktığımızda bile durum aynı. Eğitim kısmı zaten apayrı bir durum. Ümit ediyoruz ki en kısa sürede yüz yüze eğitime başlanır. Uzaktan eğitim sürecinde geçen yıl EBA TV üzerinden de yayınlar yapılmıştı. Maalesef içerisinde dersi iyi anlatamayan öğretmenler vardı. İnsan sormadan edemiyor. 1 milyondan fazla öğretmen var. Neden daha iyi ders anlatabilecek öğretmenler seçilmez? O dersi milyonlarca öğrenci izliyor. Buna nasıl dikkat edilmez anlamak mümkün değil. İnşallah bu yıl bu konuya hassasiyet göstermişlerdir. EBA TV ile ilgili bir diğer konu ise aynı evde birden fazla öğrenci olabilmekte. Ancak EBA TV ilkokul, ortaokul ve lise dersleri aynı saatte başlayıp, aynı saatte teneffüse başlıyor. Daha iyi bir programlama yapılmalıdır. Bir de canlı dersler söz konusu. Öğrencilerin bu derslere katılabilmesi için belli masraflar gerekiyor. İnsanlarımızın ekonomik sıkıntılarının olduğu bu dönemde acaba bakanlığın sıkıntılı öğrencilere yönelik bir çalışması var mı?” dedi.
“EĞİTİMİN
SIKINTISI ÇOK”
Eğitim sisteminin pek çok sıkıntısı olduğunu ifade eden Arslan, “Sistemimizin pek çok sıkıntıları var. Ücretli öğretmenlik, sözleşmeli öğretmenlik, atanamayan öğretmenler, 3600 ek gösterge, eğitimde fırsat eşitliği, vasıflı öğretmen. Bunların hepsinden önce iyi bir müfredattır. Tamamen yerli ve milli hassasiyetlerle hazırlanmış bir müfredat. Ne yazık ki 18 yıllık AK Parti iktidarında 6 kez Milli Eğitim Bakanı değişmiş ve her gelen bakan ‘Böyle sistem olmaz, kökten değiştiriyoruz’ demelerine rağmen değişen sadece sınav sistemleri olmuştur. Ne müfredat ne de müfredatı hazırlayan komisyonda en ufak bir değişiklik yapılmamıştır. Bütün bu problemler ortadayken Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk’un ‘Eğitimdeki asıl yük öğretmen maaşıdır.’ ifadesini son derece yanlış bulduğumuzu belirtmek isterim. Her şeye rağmen yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
“DSİ ÖNÜNDEKİ ÜST GEÇİT
ASANSÖRLÜ OLMALI”
Okullar denildiğinde Afyonkarahisar’a yapılan asansörlü üst geçit çalışmasına da değinmek gerektiğini bildiren Arslan, “Öncelikle yapılan hizmete prensip olarak teşekkür ediyoruz. Ancak bu kadar uzun sürmesi kabul edilebilecek bir durum değil. Yaklaşık 4 aydır bitirilemedi. Okullar bugün açılmış olsaydı büyük sıkıntılara yol açabilirdi. Yapılan üst geçidin bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Ayrıca DSİ’nin önündeki üst geçitte derhal asansörlüye dönüştürülmelidir.” dedi.
“AKDENİZ’DE ATILAN
ADIMLARI DESTEKLİYORUZ”
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın herkesçe bilindiği üzere maddi imkânsızlıklar içerisinde kazanıldığına vurgu yapan Arslan sözlerine şöyle devam etti: “İnancın karşısında sayıların, maddi imkânların bir anlam ifade etmediğinin göstergesidir. Birlik içerisinde olabildiğimiz zaman neleri başarabileceğimizin de en güzel örneklerinden birisidir. Bu zaferi hepimizin dikkatle incelemesi, ders alması son derece önemlidir. Ders alması gereken sadece bizler değiliz. Düşmanlarımızın da ders alması gerekmektedir. Yunanistan bazı ülkelerin desteğini alarak hak sahibi olabileceği yanılgısına düşmemelidir. SP olarak Yunanistan’ın günlerdir Akdeniz’de yürüttüğü saldırgan ve uluslararası hukuku hiçe sayan tavırlarını yakından takip ediyoruz. Başta Fransa olmak üzere kimi AB ülkelerinin çifte standartlı yaklaşımlarının ise bizi şaşırtmadığını belirtmek isteriz. Türkiye Akdeniz’de en uzun sınıra sahip ülke olarak hukukun kendisine verdiği her hakkı sonuna kadar kullanır. Buna engel olacağını zannedenler tarihi bir yanılgı içine düşmüşlerdir. Yunanistan altına sığındığı şemsiyelere, kendisini destekleyenlere çok fazla güvenmemelidir. Bu doğrultuda Türkiye’nin yayınladığı NAVTEX’ler ile silahlı kuvvetlerimizin yürüttüğü mücadelenin önemli olduğunu ve bu vesile ile yanlarında olduğumuzu bir kere daha ifade etmek isteriz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti