Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Okumuş, TUK kurul üyesi oldu

AFSÜ Rektörü Prof. Dr.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) Üyesi olarak görevlendirildi. Okumuş, kurulda 2 yıl süre ile görev yapacak.

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurallah Okumuş, Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) Üyesi oldu.
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, tıp eğitimi ve tıpta uzmanlık konusunda en üst ve bağlayıcı kurum olan TUK’ta iki yıl süre ile görev yapacak. TUK; Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi verecek eğitim kurumlarına yetkilendirilmesi, eğitim yetkisinin kaldırılmasına ilişkin tekliflerin değerlendirilmesi, uzmanlık dallarının rotasyonlarının belirlenmesi, yurtdışında uzmanlık eğitimi alanların değerlendirilmesini yapacak fakültelerin ve eğitim hastanelerinin belirlenmesinde yetkili. Aynı zamanda tıpta uzmanlık eğitimi ve uzman insan gücü ile ilgili görüşlerin verilmesi gibi konularında yetkili olan TUK’un sekretaryasını Sağlık Bakanlığı yürütüyor. Tıpta Uzmanlık Kurulu’na üye seçilmesini değerlendiren AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Böyle önemli bir kurula seçilmekten büyük mutluluk duydum. Tıp eğitimi ve sağlık yönetimi alanındaki birikimimi TUK bünyesinde kullanarak ülkemizdeki tıpta uzmanlık eğitiminin daha nitelikli hale getirilmesi için tüm gücümle çalışacağım.” dedi. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti