Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitimcilerin kampanyası Afyon’da ilgi gördü

Şube Başkanı Abdullah Çelik,
Eğitimcilerin kampanyası Afyon’da ilgi gördü

Şube Başkanı Abdullah Çelik, bu kapsamda Afyonkarahisar’da Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube olarak gerçekleştirilen imza kampanyasına eğitim çalışanlarının yoğun katılım gösterdiğini belirtti.
“BU SİSTEMDEN ANCAK SORUN ÇIKAR”
“İmzanı Gönder, İradeni Göster” sloganıyla başlayan imza kampanyasında, Eğitim Bir-Sen’in Afyonkarahisar’daki üye sayısından daha çok imzaya ulaşıldığını belirten Abdullah Çelik, “Performans değerlendirme sistemine karşı 6 bin 334, öğretmene yönelik şiddet olaylarına yasal düzenleme için 6243 eğitim çalışanının desteğini aldı. Hiçbir hukuki ve kanuni dayanağı olmayan performans değerlendirme sistemi, öğretmeni tek sorumlu ilan eder halini haksız bir değerlendirme olarak görüyoruz.  Yüz yüze bakanları karşı karşıya getirecek, not vermesi gerekeni not alana dönüştürecek, eğitimin paydaşlarını gerçek rollerinden uzaklaştıracak bir değerleme sisteminden çözüm değil ancak problem çıkar” dedi.
“İRADE GÖSTERENLERE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Her geçen gün artan şiddet olaylarının birçok eğitimciyi mağdur ettiğini belirten Çelik, “Eğitim camiası bu durumdan hem tedirgin hem de üzgündür. Eğitimciler olarak şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte yasal düzenleme yapılmasını acilen talep ediyor ve bekliyoruz. Eşitsizlikler içinde adalet aramaktan, yeni hak kayıplarına kapı aralamaktan, yeni çatışma alanları üretmekten başka bir işe yaramayacak performans değerlendirme sistemine karşı ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına caydırıcı nitelikte yasal düzenleme yapılması için irade gösterip, imzalarını gönderen tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.