Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ekonomi yolsuzluk, israf ve rüşvetin kalkmasıyla düzelir”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, ekonominin yolsuzluk, israf ve rüşvetin kalkmasıyla düzeleceğini söyledi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partileler de hazır bulundu.
“KIBRIS’A VERİLER KÜLLİYE SÖZÜ KİME FAYDA SAĞLIYOR?”
Hüseyin Ayva sel, heyelan, deprem ve yangın gibi afetler nedeniyle zor günler yaşayan, bu olumsuzluklardan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayva, “Umarım yaşananlar hepimize, özellikle de iş başında bulunma sorumluluğunu taşıması gerekenlere ders olur. Cenab-ı Allah beterinden korusun diyor, gerekli tedbirlerin bir an evvel alınacağını umuyoruz. Türkiye 6 milyonla, 6 milyarla hizmetten alıkonulacak bir ülke değil. Bu paralar bulunur. Ekonomi için üç şey önemli. Birincisi yolsuzluk ortadan kalkacak. İkincisi milyarlarca dolarlık israf var. Şimdi Kıbrıs’a külliye sözü verildi. Kime fayda sağlıyor bu? Üçünçüsü de rüşvettir. Bu üç unsur ortadan kalkacak. Türkiye bu üç kademede dönen para benim kanaatim 200 milyarın altında değil. Güne 700 milyon lira düşer.” dedi.
“IBAN NUMARASI VERMEK
ACZİYETİN İFADESİ”
“Vatandaş devletten yardım istiyor, geçinemiyorum demektedir.” diyen Ayva, “Şimdi deniyor ki, ‘IBAN numarası verelim bize yardım edin.’ Bizim milletimiz hakikaten cömerttir. Ama el insaf, devletin çıkıp da ‘Yardıma muhtacız, şu yangınları söndürelim.’ diyorsa o muktedir değildir. Muktedir olmayan hükümetin hizmet etmesi mümkün değil. Ellerindeki imkânları doğru yerde kullanmıyor. Şu anda Türkiye’nin yeni yola ihtiyacı var mı? Yeni yollar için temeller atılıyor. İstanbul Kanalı’na milyarları tahsis etmekte tereddüt etmeyeceksiniz ama yangın için IBAN numarası vereceksiniz. Bu acziyetin ifadesidir. Şu anda Türkiye bu yangın söndürme uçağını yapma kapasitesine sahip. Pilotsuz uçaklar imal ediyoruz. Bütün mesele niyete geliyor. Siz onu yaparken ‘Bunu yaparken ne kadar pay alırım.’ diye düşünürseniz, o zaman 4-5 milyon yetmeyebilir. Ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi başarıyla temsil eden, farklı branşlarda elde ettikleri galibiyetler ve aldıkları madalyalarla göğsümüzü kabartan milli sporcularımızı tebrik ediyorum. 8 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek müsabakalarda ülkemizin büyük başarılar elde edeceğini ümit ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum.” diye konuştu.
“TUNUS’TAKİ DURUM
ENDİŞE VERİCİ”
Tunus halkının iradesinin askıya alınmış olmasından derin endişe duyduklarını söyleyen Ayva, “Başbakanın görevden alınması ve meclisin faaliyetlerinin durdurulması Tunus’un demokratik bir ortak zemin inşa etmek adına şimdiye kadar verdiği mücadeleye büyük zararlar verecektir. Bu mücadelenin ve kazanımların devam etmesini, bir an önce normal şartlara dönülmesini bekliyor, bunun Tunus ve bölge halkının barış ve huzuru için çok önemli olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
“MÜLTECİ SORUNU İNSANİ VE VİCDANİ ŞEKİDE ÇÖZÜLMELİ”
İktidarın sürecin en başından itibaren Suriye meselesinde takındığı yanlış tutumunun ve kontrolsüzlüğünün faturasını savaştan ve yokluktan kaçan mazlum ve mağdur insanlara kestiğini belirten Ayva şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde bir Belediye Başkanının mültecilere yönelik ayrıştırıcı sözlerini son derece üzüntüyle karşıladık. Şehirden gitmelerini sağlamak için mültecilerden su ve katı atık bedeli gibi kalemlerde 10 kat daha fazla ücret alınacağını söyledi. Bizim için bu çok vahim ve yanlış olan uygulamalar çözüm olmadığı gibi insani de değildir. Bir idare böyle adımlar atarsa toplumda pamuk ipliğine bağlı huzur iyice kopar ve yanlış sonuçlara neden olabilir. Elbette herhangi bir vatandaşımız iktidarın yanlış politikalarından dolayı sosyal hayatında doğan sorunlardan ya da demografik yapının değişmesinden rahatsız olduğunu ifade edebilir. Bu sorunların çözümüne dönük çalışmaların yapılmamasından rahatsızlık da duyabilir. Fakat bilmeliyiz ki; millet olarak bizim aradığımız çözüm her şart altında insani ve vicdani olmak zorundadır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti