Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar inşaat demirinin en pahalı satıldığı iller arasında”

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, inşaat demirinin İzmir’denalınması halinde daha ucuza geleceğini belirterek, tüccarların maliyetin en önemli kalemini oluşturan demir ve çimentoda istedikleri gibi at oynattıklarını söyledi

 

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Hakan Dilek, inşaat demirinin ton fiyatının illere göre belirlendiğini, ancak Afyonkarahisar’ın demirin en pahalı satıldığı iller arasında yer aldığını belirterek, bu durumdan sektörün olumsuz etkilendiğini söyledi.
Kooperatif Başkanı Dilek, Afyonkarahisar’da dün saat 16:05’teki fiyatlara göre, 8’lik inşaat demirinin ton fiyatının 15 bin, kalın demirin ise 15 bin 350 liradan satışa sunulduğunu ifade ederek, “Ben bu demirleri, Afyon’a 350 kilometre uzaklıktaki İzmir’den alsam adrese teslim fiyatları şöyle: 8’lik demir 14 bin 850, 10’luk demir 14 bin 650, kalın demir 14 bin 500 lira. Aynı şekilde demir fiyatları komşu illerde bizden daha düşük.” şeklinde konuştu.
“ÇEVRE İLLER AFYON’A GÖRE DAHA UCUZ”
İnşaat malzemeleri fiyatlarında iki senedir yaşanın artışları ve dalgalı piyasayı fırsat bilen tüccarların, inşaatın ana girdi malzemesinin başında gelen demir ve çimentoyu Afyonkarahisar’da komşu illerden en az yüzde 15 daha pahalıya sattıklarının ortaya çıktığını ileri süren Hakan Dilek, inşaat sektöründe en büyük hammaddenin demir ve çimento olduğunu kaydetti.
Dilek, “Yaklaşık 4 yıldır bu sektörde iştigal etmekteyim. Bu sektörde şunu anlayamadım; Afyonkarahisar’a yaklaşık 100 kilometre uzakta bir ile bakıyoruz; çimento Afyon’a göre yüzde 15 daha ucuz. Afyon’a uzaklığı 350 kilometre olan İzmir’den getirilse buraya göre fiyatlar yine ucuz. Demir fiyatı dünyada ons üzerinden standart olarak satılır. Ancak Afyon’a gelindiğinde ton başı ortalama 1500 TL gibi fiyat fark ediyor. Hükümetimiz ekonomi politikalarında ‘istikrar sürsün Türkiye büyüsün’ diyor. Lakin böyle bir başta demir ve çimento tüccarlarının devletin bu politikasına uymadığı ortaya çıkıyor.” dedi.
>> Mustafa ERTÜK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti