Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bölgesel OSB’ler kurulmalı”

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in Zafer Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği” başlıklı toplantıda gündeme getirdiği öneriler, Dünya Gazetesi’nde yer aldı.
SERTESER’İN ÖNERİLERİ DÜNYA GAZETESİ’NDE YER ALDI
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Akrones Otel’de düzenlenen “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği” başlıklı toplantıda gündeme getirdiği öneriler, ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen Dünya Gazetesi’nde yer aldı.
“İthalatı 1 milyon doları aşan ürünlerin envanteri çıkarılmalı” başlığıyla verilen haberde şu ifadeler kullanıldı:
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, milli sanayi ve güçlü teknoloji alanında yapısal reformların yapılması gerektiğine inandığını ifade ederek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 1 milyon doların üstünde ithal edilen tüm ürünlerin envanterini çıkarması gerektiğini söyledi. Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından düzenlenen “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıda konuşan Serteser, güçlü teknolojiye dayalı milli sanayinin gelişmesi için envanter çalışması yapılması önerisinde bulundu. 1 milyon doların üstünde ithal edilen tüm ürünlerden çıkarılacak envanterin, ülkedeki tüm üniversitelere, teknokentlere, organize sanayi bölgelerine, kalkınma ajanslarına, ticaret ve sanayi odalarına gönderilmesi gerektiğini belirten Serteser, “Verilecek desteklerin de bu envanter çerçevesinde sunulması gerekiyor. Envanter şehir ya da TR33 Bölgesi’nde olduğu gibi bölgesel de olabilir. Kalkınma ajansı vasıtasıyla sahaya çıkılmalı. Bu ürünleri hangi sanayicinin, hangi esnafın üretebileceği, kimlerin bu konuda altyapıya sahip olduğu tespit edilip bunlar desteklenmeli. Aslında bu, milli teknolojide milli seferberlik anlamına geliyor.” dedi.
“ORTA VE YÜKSEK TEKNOLOJİLİ BÖLGESEL OSB’LER KURULMALI”
Bölgesel yaklaşımla, her bölgede orta ve yüksek teknolojili bölgesel OSB’lerin kurulması ve bölgedeki teknokentlerin burada ofisleri olması gerektiğini belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, “Bu bölgelerdeki yöneticiler ile akademisyenlerin ortak çalışma yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
İhtiyaç fazlası tesislere izin verilmemesi gerektiğinin de altını çizen Serteser, şöyle devam etti:
“Bütün bölgelerdeki sanayi envanteri çıkarılmalı. Öyle sektörler var ki hala yatırım yapılıyor ve kimse de ‘bu sektöre neden yatırım yapıyorsun’ diye uyarmıyor. Bu envanter çıkarılıp bölgedeki ihtiyaç fazlası tesislere ruhsat verilmemeli. Yatırım yapacak kişi, bölgenin ihtiyacına göre yönlendirilmeli.”