Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşletmelerde “Sİber Güvenlİğİn” önemi ve yönetimi eğitimi düzenlendi

İşletmelerde “Sİber Güvenlİğİn”  önemi ve yönetimi eğitimi düzenlendi

ATSO KOBİ Akademisi eğitim takvimi çerçevesinde İşletmelerde Siber Güvenliğin Önemi ve Yönetimi Eğitimi düzenlendi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanan eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Anlıak yaptı. Anlıak, “Son on yılda hızla gelişen, 2020 yılında dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgının ardından her anımızda hissettiğimiz dijital dönüşüm, hayatımızı etkiledi. Günümüzde her 100 vatandaşımızdan 83’ünün internet kullandığı biliniyor. Dünya ortalaması ise yüzde 60 dolaylarında. Bu durum, Türkiye’nin genç nüfusu ile birlikte internet ve dijital dönüşüm ile ilgili gelişmelere ne kadar yatkın olduğunu da ortaya koyuyor.” dedi.
Anlıak, şöyle devam etti:
“İnternet ve sanal dünya ile bu kadar haşır neşir olmak; bireylerin, cihazların ve işletmelerin de siber güvenliğini gündeme getiriyor. İnternet üzerinden, birçok farklı yöntem ile dolandırıcılık girişimleri yapılıyor; aynı zamanda veri güvenliğine yönelik saldırılar da yaşanıyor. Bugünkü eğitimimizde, özellikle siber saldırılardan korunma yollarının aktarılacak; bu nedenle eğitimimizin son derece yararlı olacağını düşünüyorum. Eğitimi verecek olan değer bilim insanımıza teşekkür ediyor; sizleri tekrar sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”
Anlıak’ın konuşmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi̇ Ahmet Haşi̇mYurttakal, siber güvenlik kavramının ayrıntılarını anlattı.
Eğitimin sonunda Katılım Belgesi verildi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi