Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ekonomik Belirsizlikte Yılda Bir Artış Gerçekçi Olmaz”

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, asgari ücret oranın zamlar durdulup belirlenmesi gerektiğini, alım gücünün korunması gerektiğini, ekonomide süre gelen belirsizlikte yılda bir kez asgari ücret artışının gerçekçi olmayacağını belirtti.

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem

Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, 2024 yılı asgari ücret artış tartışmalarına ilişkin görüşlerini gazeteniz Kocatepe’ye açıkladı.
“ZAMLAR DURDURULDUKTAN SONRA ASGARİ ÜCRET BELİRLENMELİ”
Muharrem Uslu, asgari ücret artışıyla ilgili yüzdeli artışın mı ya da alım gücünün mü ön plana çıkacağının yakında görüleceğini söyledi. Uslu, “Türk-İş’in asgari ücret artışı konusunda bugüne kadar söylemeye çalıştığı husus alım gücünün korunmasıdır. Alım gücü bugüne kadar korunamadı. Çalışan ‘Enflasyona ezdirilmedi’ şeklindeki ifade alım gücünü etkilemedi. Şu anda asgari ücretli veya sabit ücretli işçi, memur, emekli herkes ekonomide birinci derece mağdur oldu. Türk ekonomisinin akıbeti ortadadır. Bundan ne sonuç çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak Türk-İş ısrarla alım gücünün arttırılmasını söylemektedir. Önce zamlar durdurulmalı ondan sonra asgari ücret belirlenmelidir. Zamlar durmadan asgari ücretin belirlenmesi birşeyi ifade etmemektedir.” dedi.
“BU ŞARTLARDA ASGARİ ÜCRET YILDA İKİ KERE ARTTIRILMALI”
Özellikle asgari ücreti artışından sonra zam yapılmaması halinde asgari ücretin yılda bir kez arttırılabileceğini dile getiren Uslu, şunları kaydetti: “Eğer özellikle asgari ücreti ilgilendiren kalemlerde zam yapılmayacaksa asgari ücretin yılda kaç kez arrtırılması gerektiği konuşulabilir. Ama bugünün ekonomisinde, bugünün zam oranlarında bir sefer yapılacak asgari ücret artış tutarıyla asgari ücretlinin bir yıl idare edebilmesi mümkün gözükmüyor. Bu şartlarda muhakkak ki yılda iki kez artışın daha makul olacağını düşünüyoruz. Bu tür ekonomilerde eşel mobil sistemine geçilmesi de sözkonusu olabilmektedir. Bu ekonomik sistemde enflasyon artışı doğrultusunda maaşların artması ön plandadır. Tekrar ediyorum; ‘Enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözü yeterli olmuyor.”
“BELİRSİZLİKTE YILDA BİR KEZ ARTIŞ GERÇEKÇİ OLMAZ”
Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: “Esas olan alım gücünün korunabilmesidir. Bir yıl önce asgari ücretli neleri satın alabiyorsa onları alabilme imkânını sürekli kılmaktır. Ekonomide belirsizlik vardır. Bu belirsizlikte yılda bir kez asgari ücreti artırma gerçeği yansıtmamaktadır. Önce ekonomideki belirsizlik azalmalı ki ön görüler söylenebilsin. Ön görü ile geleceği ifade etmek çok zordur.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti