Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ekonomimizin geleceği parlak”

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser,

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Olumlu veri ve istatistiklerin devam etmesi hâlinde ülkemizin geleceği parlak olacaktır. Pandemi koşullarına rağmen çalışan, üreten, istihdam sağlayan, yeni projelere imza atan iş insanlarımıza, sanayicilerimize, tüccarımıza ve esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO’nun Nisan 2021 Meclis Toplantısı’nda güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Ramazan ayını ve 23 Nisan Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Mart ayının sonunda, 2019 yılı Afyonkarahisar Vergi Rekortmenlerinin açıklandığını, Vergi Rekortmenleri listelerine bakıldığında ATSO üyelerinin yine kendilerine gurur verdiğini belirtti.
“BİNAMIZ GİBİ 2. OSB DE DOĞA DOSTU OLACAK”
ATSO’nun geçen ay çok önemli bir heyecan ve mutluluk yaşadığını hatırlatan aTSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Mart ayı Olağan Meclis Toplantımız’ın hemen ardından uluslararası yapı araştırma ve değerlendirme kuruluşu BREEAM’in yaptığı oylamanın ödül törenine katıldık.Ticari Projeler kategorisinde ilk 5’e kalan Odamız, oylamada dünya çapındaki yeşil binalar arasında, kategorisinde birinci oldu. Bu büyük başarının kazanılmasında siz değerli Meclis Üyelerimiz’in de payı bulunuyor. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Kategorisinde dünyanın en iyi yeşil binası unvanı kazanan ATSO’nun bundan sonra hayata geçireceği projelerde de mutlaka çevreci ve doğa dostu karakteriyle öne çıkacağına dikkat çene ATSO Başkanı Hüsnü Serteser “Sizlere geçen toplantımızda bilgi verdiğim Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne de böyle bakıyoruz. Merkez 2. OSB’nin, Odamız’a yakışır biçimde, Türkiye’de ilk kez Yeşil OSB olarak planlanmasını hedefliyoruz. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız” şeklinde konuştu.
“ZAFER HAVAALANI’NA UÇUŞLAR BAŞLAYACAK”
15 Şubat 2021 tarihinde Afyonkarahisar heyeti olarak Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’yı ziyaret ettiklerini hatırlatan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Bu ziyarette vardığımız kararı 15 Nisan 2021 tarihinde Türk Hava Yolları ile Odamız arasında imzaladığımız protokolle hayata geçiriyoruz. 5 Mayıs 2021 tarihinde Zafer Havalimanı’ndan uçuşlar, uzun bir aradan sonra tekrar başlayacak. Seferler, haftada 4 gün ile başlayacak. Eğer uçakları doldurabilirsek, tüm hafta uçuş sağlanabileceği yönünde söz aldık. Bu konuda hepimiz, üzerimize düşen görevi yapmalıyız” dedi.
“İLİMİZİN ÜRÜNLERİ İNTERNETTEN SATILACAK”
Vali Gökmen Çiçek’in başlattığı, Kadın Kültür Evleri ve Kooperatifleri projesine Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı olarak destek verdiklerini belirten Serteser, “Bu bağlamda, AEV İktisadi İşletmesi üzerinden kapsamlı bir e-ticaret sitesi kurulması için yaptığımız çalışmaların son evresine geldik. Pazaryeri mantığıyla kurulacak e-ticaret sitesi ile hem Kadın Kültür Evleri’nde üretilen ürünlerin dünyaya açılmasını sağlayacağız, hem Afyonlu üreticilerin kendi internet siteleri dışında yeni bir mecraya ulaşmasına yardımcı olacağız; hem de satışlardan elde edilecek bir miktar komisyon ile Afyon Eğitim Vakfımız’ın burs altyapısını güçlendireceğiz.” Dedi.
“KÇÖ’NÜN UZAMASI SEVİNDİRDİ:
VERGİLER DE AZALTILMALI”
Koronavirüsle mücadelede yapılması gerekenleri tekrar hatırlatan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temizlik, maske ve mesafe kuralına uymayı bir alışkanlık hâline getirmemiz, sıramız geldiğinde de Kovid-19 aşısı olmamız gerekiyor. “Kısmi kapanma” yaşadığımız bugünlerde bile işletmelerimiz zorluk çekerken “tam kapanma”ya geçiş ihtimali hepimizi korkutuyor. Bu konuda iş dünyasının taleplerini de gündeme getirmemiz gerekiyor. Kısa Çalışma Ödeneği, işletmelerimiz için de çalışanlarımız için de bir nefes olmuştu.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kısa Çalışma Ödeneği’nin tüm sektörler için geçerli olmak üzere Nisan, Mayıs ve Haziran’ı kapsayacak şekilde devam edeceğini açıkladı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve iş dünyasının bu talebini ısrarla dile getiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.
Konuşmamın başında Vergi Rekortmenlerimiz’i tebrik etmiştim. Mal ve hizmet üreten hiçbir iş insanı ve sanayici, vergisini ödemekten çekinmez. Hatta vergisini eksiksiz olarak vermek, iş insanı ve sanayici için gurur vesilesidir.
Resmi Gazete’de yayınlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Kurumlar Vergisi’nin yüzde 25’e çıkmıştır. İş dünyasının dolaylı, dolaysız ödediği vergilerin artırılması değil azaltılması gerekiyor.
Vergilerin azaltılması ve düşürülmesi, yatırım ortamını iyileştirecektir. Bu konuda Hükümetimiz’in de düzenlemeleri tekrar gözden geçireceğine inanıyoruz.”
“EKONOMİDE İYİ HABERLER
GELİYOR. GELECEĞİMİZ PARLAK”
Pandeminin olumsuz koşullarına rağmen, ekonomimizde umut verici gelişmeler de yaşandığına dikkat çeken ATSO Başkanı Serteser sözlerini şöyle tamamladı:
“İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketinin Mart 2021 dönemi sonuçları açıklandı.
Şubat’ta eşik değer olarak kabul edilen 50 rakamı geçilerek 51,7 olarak ölçülmüştü. Bu değer Mart ayında 52,6’ya yükseldi. Böylece İmalat PMI verileri, üst üste 10’uncu ayda da yükselmiş oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre sanayi üretim endeksi de yıllık bazda yüzde 8,8 arttı.
İhracatımız da Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ahmet Anlıak’ın Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu sunumunda bahsettiği gibi Mart ayında önemli ölçüde arttı. Türkiye’nin ihracatında önemli bir yükseliş ivmesi yakalandı.
Olumlu veri ve istatistiklerin devam etmesi hâlinde ülkemizin geleceği parlak olacaktır. Pandemi koşullarına rağmen çalışan, üreten, istihdam sağlayan, yeni projelere imza atan iş insanlarımıza, sanayicilerimize, tüccarımıza ve esnafımıza teşekkür ediyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti