Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Elektrik arızaları kontrolümüz altında”

“Elektrik arızaları kontrolümüz altında”

OEDAŞ İl Müdürü Cafer Demir, yoğun yağışlarla baş gösteren yıldırım düşmeleri sonucu meydana gelen arızaların giderildiğini ve durumun kontrol altında olduğunu söyledi

 

Osmangazi EDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, gazeteniz Kocatepe’ye hava muhalefeti sonucu pek çok elektrik hattına yıldırım düştüğünü ancak OEDAŞ ekiplerinin normal mesaisi üzerinde çalışarak enerji kesintisini önlediklerini açıkladı.
“HAVA MUHALEFETİNE BAĞLI
ARIZALAR KONTROL ALTINDA”
İl Müdürü Cafer Demir, yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen arıza ve elektrik kesintilerinin en kısa sürede giderildiğini, ayrıca Uydukent bölgesinde Selçuklu Mahallesi’nde belirlenen sıkıntıların çözümü için iki kez bakım yapıldığını kaydetti. OEDAŞ ekiplerinin çeşitli bakım ve manevraları sonucu enerji kesintilerinin yüzde 60 oranda azaldığını vurgulayan Demir şöyle konuştu: “Yoğun yağmur yağışının aralıksız sürmesi sonucu mücbir sebep mahiyetinde gelişen arıza ve elektrik kesintilerine de ekiplerimiz müdahale etti. Hava muhalefeti nedeniyle pek çok elektrik hattımıza yıldırımlar düştü. Normal şartlarda rutin elektrik arızalarımızın on katı arızalar yaşadık. Bu kapsamda ilave ekipler oluşturduk. Gereken önlemlerimizi aldık. Lokal arızalar dışında kayda değer ekstra bir arıza sözkonusu değildir. Durum kontrol altındadır.”
“ERKMEN BÖLGESİNE
İKİNCİ BAKIM YAPILACAK”
Tüm elektrik hatları için gerekli bakım çalışmalarını planladıklarını açıklayan Cafer Demir şunları söyledi:
“Tüm bakım çalışmalarımızı planlıyoruz. Erkmen bölgesine bir bakım çalışması yaptık ve bir bakım daha yapacağız. Şehir içerisinde nüfusun yoğun olduğu kısımlara öncelik vererek göreve başladığım günden bu yana 20’ye yakın noktada ekstra bakım çalışması tamamlanıldı. Ertuğrul Gazi Mahallesi ve o bölgede yatırım planlamamız içerisindedir. OEDAŞ olarak her yıl bir aksilik olmaması halinde yüz milyon TL üzerinde yatırım yapmayı hedefliyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi