Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emek kavramını fıtrata uygun tanımladık”

Büro Memur-Sen Afyonkarahisar Şube

Büro Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Keskin, sendika olarak emek kavramını fıtrata uygun olarak yeniden tanımladıklarını vurguladı

 

Kamu çalışanları iş kolunda Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen’in 3. olağan seçimli genel kurul toplantısı 20 Mart 2021 Cumartesi günü Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel kurul divanı Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız’ın Başkanlığında; Enerji Bir-Sen İl Temsilcisi Ramazan Karaçor, Haber-Sen İl Temsilcisi Ömer Tekik’ten oluştu. Genel kurula Memur-Sen’e bağlı sendikaların Şube Başkanları, İl Temsilcileri, sendika üyeleri katıldı.
“SENDİKACILIK VE SİVİL TOPLUM ÜLKENİN CAN DAMARI”
Toplatının açılış konuşmasını Büro Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Kurucu Başkanı Mehmet Karaca yaptı. Sendika üyeleriyle 3. genel kurul toplantısında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaca, “Öncelikle sendikamıza hizmet eden ve ebediyete uğurladğıımız arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bilindiği üzere sendikacılık, sivil toplum kuruluşları ülkemizin can damarıdır. Arkadaşlarımız bu bilinçle başarılı çalışmaları nedeniyle bugünlere kadar gelerek sendikamızı da bugünlere getirmişlerdir. Kendileriyle ne kadar gurur duysak azdır. Bundan dolayı bugüne kadar emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve delegasyona teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.
“SENDİKAL MÜCADELENİN
ADI ERDEMLİLER HAREKETİ”
Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ali Keskin genel kurulda yaptığı konuşmada, sendika pratiklerinin kendileri gibi olduğunu söyledi. Kendilerine has sendikacılığı tanımlayan Keskin, “Biz sendikacılığı manadan soyutlanmış, duygu yoksunu, tarih ve örf bilincinden uzak salt batılı kavramsal çerçeve içine sığmayacak kadar büyük ve anlamlı bir değişime uğratarak yeniden formüle ettik. ‘Bizim sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına, erdemliler hareketidir.’ Çağın gereklerine göre, emek kavramını fıtrata uygun ve yeniden tanımlayarak, sivil özgürlük ve hak arama kervanına revan olduk. Menzil uzun yol engebeli. İnanç azığına kararlı bir emek eklenmeli. Saygın emek ve helal ekmek mücadelesine sivil toplum, özgür birey ve demokratik devlet hedefi de eklenmeli. Üyesini düşünen, devletini büyüten akademik hizmet sendikacılığı Memur –Sen’le hayat buldu. Tehditlerle değil tekliflerle sendikacılığın dilini değiştirdik.” diye konuştu.
“HER ALANDA ÜYELERİN YANINDA OLUNDU”
Ali Keskin, Büro Memur-Sen’in pandemi sürecinde maddi mesafeler açılırken, maneviyatını güçlendiren, yeni normale göre hızlıca vaziyet alıp toplumu rahatlatan ve her şart ve zeminde iyiliği, güzelliği ve adaleti büyüten bir teşkilat olduğunu belirtti. Keskin, “Sendikamız ayrıca iyi senaryoda coşkuyu yayan, sinerjiyi katlayan, kötü senaryoda ise zararları minimize eden, sivil, sosyolojik bir kalkandır. Yönetim olarak hizmet bayrağını devraldığımız günden bugüne kadar, faaliyet raporunda arkadaşlarımızın okuyacağı gibi mümkün olan her alanda üyemizin yanında olmaya gayret ettik. Her yıl birkaç gün süren kültür gezileri tertipledik. Çeşitli alanlarda eğitim programları koordine ettik. Tüm kurumlarda ayrı ayrı kurum yemekleri ile ilçelerde de ilçe yemekleri münasebetiyle tanışıklığı artırmaya çalıştık. Her yıl promosyon çalışmalarını yönetim olarak gerçekleştirip, üyelerimizle irtibatı artırmanın mutluluğunu yaşadık.” şeklinde konuştu.
“HAKLI ÜYELERİN HAKLARI
SONUNA KADAR ARANILDI”
Birçok kurumda disiplin kuruluna sevkedilen haklı üyelerin, haklarını korumak için savunmalar verip davalar açtıklarını anlatan Keskin şöyle konuştu: “Gitmediğimiz kurum, ulaşmadığımız ilçe, dokunmadığımız gönül kalmadı. Bu çalışma ve gayreti muhataplarımız da karşılıksız bırakmadı. Her yıl üye sayımızı artırarak yükseldik ve kendimize yeni ufuklar çizdik. Bu gücü ve enerjiyi veren siz değerli kardeşlerime yönetimim adına şükranlarımı sunuyorum. Mevla bizi sizsiz, sizi de bizsiz bırakmasın.”
KIZILAY’A KAN
BAĞIŞI DESTEĞİ
Şube Başkanı Ali Keskin, etkin sendikal mücadele de üyelerin sendikalarına sahip çıkması gerektiğini, Kızılay’ın kan stoklarına katkı için kan bağışının önemine değindi. Keskin şunları kaydetti: “ Biz sendika olark ‘Üye ol, Oyunu ver. Sendikanı yaşat. Kan ver Allah’ın mükerrem kıldığı insanı yaşat.’ anlayışıyla, Kızılay Afyonkarahisar Şubemizle birlikte başlatmış olduğumuz ve özellikle pandemi sürecinde ihtiyacı fazlaca artmış olan kan ihtiyacını bir nebzede olsa karşılamak için, Kan Verme Kampanyamıza siz değerli gönüldaşlarımızın azami şekilde destek vereceği inancındayım. Bu bağlamda davetimizi kırmayıp kongremize katılıp bu kampanyada paydaşımız olan Kızılayımızın çok değerli yöneticilerine şahsım, teşkilatım ve sizlerin adına teşekkürlerimi sunarım. Dünyamız, insanlık tarihinin zorlu dönemeçlerinden geçmekte. Türkiye’nin en büyük sivil toplum hareketi, İhsan beklemeyen ama inisiyatif alan bir teşkilat olan Memur Sen’e, kadim medeniyet değerlerinden aldığı enerjiyle durmak yakışmazdı elbette, tabi ki de durmadı.”
KESKİN YENİDEN BAŞKAN
Büro Memur-Sen’in Şube Başkanlığı görevine seçilen Ali Keskin’in yönetim kurulunda: Harun Demirsoy, Muharrem Coşkun, Orhan Kocataş, Miraç Azmanoğlu, Eyüp Kumru, Mustafa Kara göreve seçildi. Denetleme Kurulu Üyeliklerine: N. Tunç Demiroğlu, İsmail Dalgıç, Yusuf Cantürk, Hasan Oğuz, Fatih Söğüt seçildi. Disiplin Kurulu Üyeliklerine: Yalçın Özen, Nursel Altınkaya, İsmail Gürrpınar, Münibe Gülle Obuz, Özkan Asar yer alıyor. Üst Kurul Delegeliklerine: Ali Keskin Mehmet Karaca, Harun Demirsoy seçildi. Toplantı ve seçimin ardından Büro Memur-Sen Üyeleri Kızılay Şubesinin gezici aracında kan bağışında bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti