Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emeklilere yılda 2 maaş ikramiye vereceğiz”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Emeklilere yılda 2 maaş ikramiye vereceğiz"

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Başmakçı İlçesi’nde seçim çalışmalarına devam etti. Parsak, Türkiye’de emeklilik sisteminin iflas ettiğini ettiğini, emeklilere yılda 2 maaş ikramiye vereceklerini söyledi

Başmakçı İlçesi’nde seçim çalışmalarını sürdüren MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Parsak MHP’nin Türkiye’nin genelinde yaşanan sorunları çözmek için projeler ürettiğini belirtti.
Ziyaretlerinde vatandaşlara MHP’nin iktadara gelmesi halinde yapacağı icraatları anlatan Parsak, “Gazilere ve şehit ailelerine yapılan sosyal tazmin ödemelerinin, onurlu bir hayat sürdürülebilecek düzeyde olması sağlanacaktır. Ordu vazife malulleri ile polis vazife malullerinin özlük hakları iyileştirilecek, gaziler arasındaki eşitsizlik ve mağduriyetler giderilecektir. Gazilere, engelli derecesine bakılmaksızın 3600 günde emekli olabilme hakkı verilecektir. Ücretsiz seyahat kartlarında yaşanan sorunlar çözümlenecektir. Malul sayılmayan gazilerin mağduriyetlerini giderecek düzenlemeler yapılacaktır. Şeref aylığı artırılacak ve tüm gazilere aynı tutarda ödenecek. Muharip gazilere verilmekte olan “Şeref Aylığı” brüt asgarî ücret tutarına yükseltilecek, başka bir geliri olsun, olmasın tüm gazilere aynı tutarda şeref aylığı ödenecek, ölümü hâlinde dul eşinin yanı sıra çocukları ile anne ve babasına da aylık bağlanacaktır. Şehit yetimlerinin hepsine iş hakkı verilecek. Bütün şehit yetimlerine iş hakkı verilecektir” dedi.
“BİN LİRANIN ALTINDA AYLIK ALAN EMEKLİ KALMAYACAK”
Emeklilerimize yılda 2 defa maaş desteği sağlanacağını kaydeden Parsak, “Emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve yaş şartını tamamlayan ancak prim gün sayısını dolduramayan ve doldurma imkânı da bulunmayan vatandaşlarımıza, borçlanma imkânı verilerek emekli olabilmeleri sağlanacaktır. Staj ve çıraklık süreleri hizmetten sayılmayan vatandaşlarımıza bu süreleri borçlanma imkânı verilerek yaşadıkları mağduriyet giderilecektir. Emeklilere iki aylık asgari ücret tutarında “Emekli Destek Ödeneği” verilecek, Emeklilere, her yıl Mart ve Eylül ayı içinde “Emekli Destek Ödeneği” adı altında iki aylık net asgari ücret tutarında ödeme yapılacaktır. Böylelikle ortalama bin liranın altında aylık alan emekli kalmayacaktır.” ifadelerini kulandı. (Kocatepe Haber Merkezi)