Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emin adımlarla ilerliyoruz” – Kocatepe Gazetesi

“Emin adımlarla ilerliyoruz” – Kocatepe Gazetesi
“Emin adımlarla ilerliyoruz”

Başkan Çoban, “Yaptığımız yatırımlarla ilimiz egenin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi

AFSİAD’ın toplantısına katılan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın egenin parlayan yıldızı olmaya emin adımlarla devam etiğini söyledi. Başkan Çoban, “Hayatımız boyunca başarı öykülerini okuyoruz. Bugün iki ayrı gurubun yetkilileri buradalar. Başbakanımızdan öğrendiğimiz iki şey vardı. Eğer başarılı olacaksanız iki şeye dikkat edeceksiniz. Birisi para yönetimi. İkincisi ekip yönetimi. Eğer ki para iyi yönetilmiş ekibinizde iyiyse orada mutlaka başarı vardır demişti. Bizde buna dikkat etmeye çalıştık. Kendi yasalarımızın el verdiği ölçülerde yönetim değişikliğine gittik. Hemen hemen idari bürodaki arkadaşlarımızın tamamını onurunu incitmeden değişikliğini sağladık. Ekibimiz iyi olunca paraya da hakim olduk. Şu anda 10 milyon liranın üzerinde bankada hesabımız var. Parayı yatırıma dönüştürmezseniz para gelmiyor. Yaptığımız yatırımlarla ilimiz egenin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.
“Başarımız herkese örnek olsun”
“2009 yılı bizim belediyeciliği öğrenme yılımız oldu” diyen Başkan Çoban, “Artık görev süremizin süremin ikinci yılı olan 2010 yılında da hem paraya hem ekibe hem de ilimize iyi hakim olmaya başladık. Bizimde başarımız herkese örnek olsun. 2008 yılında yatırımların 8 milyon olduğu bir ilde biz 2011 yılındaki yatırımlarımızın 27 milyon lira yatırım bütçesi çıkarttık. Yatırımların tamamının ödenekleri hazır durumda. Seçim öncesinden biz projelerimizi açıkladığımızda kendi içimizdeki insanlar bile gülümsemişti. Şu anda Türkiye’nin en büyük spor kompleksini ilimize yapıyoruz. Bizim şu anda gerçekleştirmeye başladığımız projeler geçmişte 150 milyon lirayı buluyordu. Bu yatırımlar ilimiz için değerli yatırımlardır. Verilen görevi de biz alçak gönüllülükle yapıyoruz” dedi.
“Hizmeti engelleme
lüksünüz yok”
İlimizdeki yatırımların hızla devam etmesinin ili yönetenlerle ile sağlanan uyumdan kaynaklandığını ifade eden Başkan Çoban, “Geçmişte ilimiz belediyesi kasaba belediyeleri ile kavga etmiş. İş birliğine girmezseniz hiçbir işi yapamazsanız. Biz iş birliğine ciddi anlamda önem veri-yoruz. İlimiz ne kaybettiyse bu gerilimlerden kaybetti. İlimiz bu şansları geçmiş dönemlerde de yakaladı. Çok ile bu nasip olmaz. Bu tür çekişmelerden dolayı ilimiz kaybediyor. Bizim belediye başkanı ve milletvekilleri olarak ilimize kaybettirmeye hakkımız yok. Hiçbir zamana kişisel bir problem taşıyarak büyüklük göstererek ili-mize hizmetin gelmesini engelleme lüksümüz asla yoktur. İlimiz bu dönem 80 yıllık Cumhuriyet tarihinden aldığı hizmetin daha fazlasını alıyor. Bende bu hizmetlerin ilimize gelmesinden uyumun çok etkili olduğu kanaatindeyim” dedi.
“Cazibeli il konumundayız”
AFSİAD’ın düzenlediğini toplantıda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın yatırımlar konusunda cazibeli bir il durumunda olduğunu belirtirken, “Termal bölgemizdeki arazilere çok yönlü yatırım yapmak isteyen iş adamları var. Termal turizmde iyi bir kalitemiz var tek eksiğimiz spor turizmi, bunu da yapacağımız tesislerimizle ilimize çok ciddi katkı sağlayacak. İlimize hayvancılıkla ilgili çok ciddi talepler gelmeye başladı. Şu anda sera için 10 firma biz yere verdiğimiz takdirde çalışmalarına başlayacaklar. İlimiz seracılık konusundan ciddi bir bölge haline gelirken, patlama noktası olacaktır” dedi.