Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emirdağ Çeyiz Odası Geçmişe Işık Tutuyor

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, ilçenin zengin kültürel mirasını, geleneksel değerlerini korumak ve tanıtmak amacıyla Emirdağ Kültür Evi içerisine ‘Çeyiz Odası’ yapıldığını açıkladı

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan

Çeyiz Odasının, Emirdağ’ın geçmişten bugüne uzanan köklü tarihini ve kültürel dokusunu yansıtması amaçlanıyor. Çeyiz Odası’nda, Emirdağ’a özgü el işi ürünler, geleneksel kıyafetler, dantel ve nakış gibi el sanatları, geçmiş dönemlerden kalma çeyiz eşyaları gibi değerli eser sergilenecek.

Emirdağ Çeyiz Odası Geçmişe Işık Tutuyor

Özel proje ile ilçede yaşayan genç nesillerin kültürel değerleri tanıyarak sahip çıkmaları, ilçeyi ziyaret eden misafirlerin Emirdağ’ın kültürünü yakından tanımaları hedefleniyor. Emirdağ’ın zengin bir kültüre sahip olduğunu ve bu kültüre sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Koyuncu, “Emirdağ Belediyesi olarak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak adına hayata geçirdiğimiz bu projesiyle, ilçemizin tarihine ve kültürüne verdiğimiz değeri bir kez daha vurguluyoruz. Çeyiz Odası, Emirdağ’ın zengin tarihinin ve geleneklerinin yaşatılması adına atılmış önemli bir adım olacak. Bütün hemşerilerimi Emirdağ’ın kadim kültürüne ev sahipliği yapan Emirdağ Kültür Evi’ne bekliyorum.” Dedi. Emirdağ Kültür Evi 8.30-17.30 saatleri arasında ziyarete açık bulunuyor.

Emirdağ Çeyiz Odası Geçmişe Işık Tutuyor Emirdağ Çeyiz Odası Geçmişe Işık Tutuyor