Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emirdağlıların Belçika’da etkisi artıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Emirdağlıların Belçika’da etkisi artıyor

Belçika Emirdağ Birliği Başkanı Osman Mızrak, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret etti. Mızrak, son dönemde Belçika’daki Emirdağlıların yurtdışında ses getirmeye başladığını söyledi

Belçika Emirdağ Birliği Başkanı Osman Mızrak ve Birlik üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ile CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Osman Mızrak, “200 binin üzerinde Türk nüfustan 80 bine yakın Emirdağ nüfusu var. Gent’te 25 binin üzerinde Emirdağ nüfusu var. Son birkaç yıldır büyük işadamları olmaya başladılar. Son dönemde 20’nin üzerinde siyasetçimiz oldu. 2 federal milletvekilimiz, 18 tane de Senato’da bizi temsil eden hemşehrilerimiz var. İyi bir ses getirmeye başladık” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENMELİ
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise yurtdışındaki Türklerin yeteri kadar birlik ve beraberlik sergilemediğini belirtti. Toptaş, “Fransa’da neredeyse Ermeni nüfusu kadar Türk nüfusu da var. Bizim iyi bir şekilde örgütlülüğü yakalamamız gerekir. Belçika’daki Emirdağlılar’ın dayanışması, diğer Türklere de örnek olmalı diye düşünüyorum. Biz oradaki çocuklarımıza da kendi kültürümüzü, kendi çözümlerimizi de öğretmeliyiz, kendi tarihimizi öğretmeliyiz” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti