Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emniyet’in “okul” önlemleri tamam – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Emniyet'in “okul” önlemleri tamam

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli eğitim-öğretim yılı öncesinde personeli ile bir araya gelerek okullarla ilgili alınması gereken güvenlik önlemlerini masaya yatırdı. Emniyet’te düzenlenen toplantıya okul irtibat görevlisi olan Polis Memurları ve Okullardan sorumlu Şube Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki personeller katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” kapsamında, eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin, güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri, Okullarda meydana gelmesi muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi ile öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçleri içerisinde alınması gereken mevcut güvenlik önlemleri durum analizleri yapılarak, koruyucu ve önleyici güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılmasının hedeflendiğini belirten İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, “Okullarda güvenli eğitim ortamlarının sağlanması ile ilgili elde edilen başarıları sürekli ve kalıcı kılınması, okullarımızda güvenli ve huzurlu ortamın sağlanması önceliklerimizin başında gelmektedir” dedi.
Okul önlerinde önlemler sıkı
Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2011/2012 eğitim ve öğretim döneminde güvenliğin sağlanmasına yönelik olarak, Afyonkarahisar İl merkezinde bulunan 21 lise ve 54 ilköğretim okulunda, okul irtibat görevlisi olarak her okula 1 Polis Memuru, her 2 okuldan ve irtibat görevlilerinden sorumlu olacak Şube Müdürü seviyesinde bir Emniyet Müdürü veya Emniyet Amiri; ayrıca, okulların giriş çıkışlarında görev alacak 21 motorize ekip ve ana gü-zergâhlarda bulunan okulların dağılım sırasında okul önünde trafik görevi yapacak bir bayan polis memuru görevlendirildiği bildirildi.
Geçen yıldan daha sıkı olacak
İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli geçen yıl okullarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:
“2010/2011 eğitim öğretim yılında alınan tedbirler neticesi okul civarlarında eğitim ve öğretimi engelleyen 38 şahsa 5 bin 852 TL. para cezası tatbik edilmiş. Bıçak taşıyan 59 şahsa 9 bin 86 TL para cezası tatbik edilerek bıçaklara el konulmuş, aranan 2 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiş olup, 2 şahıs uyuşturucu madde ile birlikte yakalanmışlardır. Yapılan bu çalışmalar 2011/2012 Eğitim ve Öğretim döneminde de artarak devam edecektir.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti