Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emniyet’ten fuhuşa geçit yok, 17 ev mühürlendi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Erenler Mahallesi’nde yapılan
denetimlerde 28 eve fuhuş baskını yapılırken, bu evlerden 17’si kapatılarak mühürlendi. 11 evle ile ilgilide adli işlem başlatıldı

 

27 BİN 37 LİRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından iki apart işletmesine ilgili mevzuata uymadıkları gerekçesiyle 27 bin 37 lira idari para cezası uygulandı. Erenler Mahallesi’nde günübirlik kiralanan evlere yönelik denetim yapan ekipler, kimlik bildirme kanununa uymayan bir aparta da 9 bin 12 lira idari para cezası uyguladı.
Öte yandan denetimlerde, kaçak olarak faaliyet gösterdiği belirlenen bir başka aparta da 18 bin 25 lira idari para cezası uygulanırken, ekipler tarafından 28 eve fuhuş baskını yapıldı. Bu evlerden 17’si kapatılarak mühürlenirken, 11’i hakkında da ilgili adli işlem başlatıldı.

FUHUŞLA MÜCADELEDE DENETİMLER DEVAM EDECEK, SUÇ VE SUÇLUYLA MÜCADELEDE ASLA TAVİZ VERİLMEYECEK
(Birinci Sayfadan Haberin Devamı) Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Görevlilerimizce ilimiz Erenler Mahallesinde Apart olarak faaliyet gösteren işyerleri ile ilgili 21-22-26 Temmuz tarihlerinde yapılan denetimlerde; 21/07/2020 günü apart olarak faaliyet gösteren iki iş yerine 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununun Ek-l maddesi gereğince Genel Kolluk Kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak anlık veri göndermemekten 2020 yılı idari yaptırım miktarı olan 9.012 TL idari para cezası uygulanmıştır. 26/ 07/2020 günü 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu Ek-l maddesi gereğince Emniyet Sistemine kaydı olmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmeye 2020 yılı idari yaptırım miktarı olan 18.025 TL idari para cezası uygulanmış, yapılan kontrollerde toplamda 36.049 TL idari para cezası uygulamaya konulmuştur. Ayrıca Erenler Mahallesinde son dönemde 17 ev Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Tüzüğünün 95-96. maddeleri gereğince kapatılmış, ilgili suçla tespiti yapılan 11 eve gerekli işlemler devam etmektedir. Erenler Mahallemizde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren fuhuş amaçlı kayıt dışı günü birlik ev kiralayan emlak büroları ile ilgili olarak Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Emniyet görevlileri ile ortaklaşa denetimler devam etmekte olup, bu tür faaliyet gösteren iş yerleri 15 gün içerisinde işletme sahipleri tarafından ruhsatlandırılmazsa faaliyetten men edilecek ve kapatılacaktır. Bu kapsamda kayıt dışı müşteri kabulü ve suça meyilli şahısların takibi, fuhuşla mücadele açısından denetimler devam edecek olup, kamu ve toplum yararı için çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecek, suç ve suçluyla mücadele konusunda asla taviz verilmeyecektir.” denildi.