Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En çok mutlu eden faaliyet

Afyonkarahisar Belediyesi, son olarak
En çok mutlu eden faaliyet

Afyonkarahisar Belediyesi, son olarak dağıttığı 85 adet akülü araçla birlikte bu güne kadar 497 akülü araçla engellilerin yüzünü güldürdü.Evlerinden çıkamayıp yalnızca yakın aile bireyleri ile birlikte olan engelli kardeşlerimiz için 85 adet akülü araç, törenle sahiplerine dağıtıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar ve Milletvekilleri birer telgraf göndererek düzenlenen organizasyonun engelli vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı tebrik ettiler.
BAŞKAN ÇOBAN’I
ÜZEN GÖRÜNTÜ
Sadece Belediye Başkanlığı süresinde değil, AK Parti İl Başkanlığı görev sürecinde de devamlı olarak engelli dernekleriyle yakın temas halinde olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban;  engelli bireylerine olan ilgisini şu cümlelerle anlattı: “Belediye Başkanlığı görevine başladığımda bir gün Hoca Ahmet Yesevi Mahallemize ziyarete gitmiştim. Orada bir ablamızın sırtında çocuğunu taşıdığını gördüm. Kendisiyle konuştum, çocuğunu okuluna her gün sırtında taşıyarak götürdüğünü öğrenince çok büyük üzüntü duydum. Tabii sadece bu mahallemizde değil, ilimizin ve ülkemizin dört bir köşesinde çocuklarının eğitimini bu şekilde sağlamaya çalışan ailelerin varlığından da haberdardım. Bu arada Belçika’da görev yapan EYAD Emirdağ yöresi derneğimizin yetkilileri ile tanıştık. Onların böyle bir hizmeti olduğunu öğrendik. Tabii o zaman ki Belediye imkanlarımız sınırlı, bütçemiz yeterli değildi. Onların da çok büyük desteği ile ilk defa 85 adet akülü aracı ilimize getirip dağıttık.”
BELÇİKA’DA BİR
 HİZMET ORDUSU VAR
  Engelli bireylerin gözlerinde gördüğü mutluluğun milyonlarca liralık hiçbir yatırımla ölçülemeyeceğini aktaran Başkan Burhanettin Çoban; “50 milyon lira para harcarsınız Akarçay’ı düzenlersiniz, 40 milyon lira para harcarsınız Atıksu Arıtma Tesisi yaparsınız, 10 milyon lira harcarsınız Kent Ormanı oluşturursunuz. Şehrin her tarafında kaldırım yapar, asfalt yapar alt yapı yaparsınız, üst yapıyı donatırsınız ancak engelli bireylerin akülü araçlarına kavuştuğu andaki mutluluğu saydığım bu yatırımlarla ifade edemezsiniz. İlimizde bu araçlarla seyahat eden engelli bireylerimizi gördükçe hem kendimiz için seviniyoruz, hem de faaliyetimize destek olan çok değerli hayırseverleri saygıyla anıyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Belçika’da yaşayan Emirdağlı kardeşlerimizi yüreğimizde hissediyoruz. Orada bir hizmet ordusu var” dedi.
DEDİKODUYA MAHAL YOK
Hizmetin olduğu yerde maalesef dedikodunun eksik olmadığını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban,  “ Bizim bu hizmetlerimizi çekemeyen ‘acaba bunlar niye bu kadar aracı Türkiye’ye getiriyorlar, bundan bir menfaat mi sağlıyorlar’ diye içinden geçirenler olabilir. Vatandaşımız rahat olsun. Bizim verdiğimiz masrafların daha fazlasını Emirdağlı kardeşlerimiz, dernek yetkilileri fazlasını katıyorlar. Bize bu hizmeti sunuyorlar. Kimsenin aklında bir şüphe olmasın. İşlerini, bırakıp Hollanda’ya geçerek bu araçları toplamak, bir yerde biriktirmek, tıra yüklemek zor işler ve parayla yaptıramayacağınız işler. Herkes bilsin bu konuda en ufak bir şüpheye yer yok, buna meydan vermeyelim” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu ise düzenlenen bu organizasyonda emeği geçen Başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere EYAD yetkilileri ve hayırseverleri teşekkür etti. Engelli bireylere akülü araçların hayırlı olmasını dileyen Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, kazasızca kullanmaları temennisinde bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)