Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En yüksek pay Devlet Demiryolları’nın

2018 yılının ilk İl
En yüksek pay Devlet Demiryolları’nın

2018 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Afyonkarahisar Valiliği Ali Çetinkaya B/Blok’taki Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamları, devlet kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı.
KURUMLARARASI
DİYALOG ÖNEMLİ
Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Kamuda sayısız önemli görevler farklı farklı kurumlara verilmiştir. Ancak hepimizin kamu adına hareket ettiğimizi bilmemiz ve yaptığımız hizmetleri vatandaşların çıkarına ve yararına yaptığımızı bilmemiz gerekiyor. Bunu yaparken de bir kurum milliyetçiliğinden ziyade bir aile anlayışıyla hareket etmemiz gerekiyor. Kurumlararası diyalog için bu önemlidir” dedi.
BİRLİKTE ÇALIŞALIM,
AFYON KAZANSIN
Kurum yöneticilerinin İlçe Kaymakamları’nı her aşamada bilgilendirmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz, “Bütün kurum müdürlerimizin İlçelerde Kaymakamlarımızla irtibatlarını ön planda tutması gerekir. Sadece problem çıktığında değil, işin ihale sürecinde, iş başlarken ve bitimine kadar her aşamada Kaymakamlarımızı bilgilendirmesi gerekmektedir. Bu yapıldığı takdirde karşılıklı dayanışma daha olumlu ve verimli olacaktır. Bu olmadığında sadece sorun esnasında olaya hâkim olunmaya çalışılıyor. Bunlarda beraberinde zorlukları artırıyor. Bizler bu sıkıntıları çok fazla yaşamadık ama buna dikkat ederek olası sıkıntıları önleyelim. Böylelikle devletin bir bütün olarak çalıştığı durumu ortaya koymuş olur. Böylelikle Kaymakamlarımızın ve Belediye Başkanlarımızın tespitleri de değerlendirilmiş olur. Bizler bu şekilde çalışırsak sonuçta ilimiz kazanır” dedi.
TCDD, DSİ VE İLLER BANKASI
Vali Mustafa Tutulmaz, 2017 yılı dönem sonu itibariyle Afyonkarahisar’daki kamu yatırımlarının proje sayısının 987 olduğunu belirterek sözlerine devam ederken, Afyonkarahisar’daki kamu yatırımlarında yüzde 80 nakdi gerçekleşme, yüzde 58 de fiziki gerçekleşme olduğunu, 2017 yılı ödeneğinden en fazla pay alan 3 kuruluş arasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 7’nciBölge Müdürlüğü, Isparta DSİ 18’inci Bölge Müdürlüğü ve Eskişehir İller Bankası Anonim Şirketi Bölge Müdürlüğü’nün yer aldığını belirtti. Buna göre Devlet Demiryolları 348 milyon liralık ödeneğin 318 milyon lirasını kullandı. Devlet Su İşleri 18’inci Bölge Müdürlüğü ise 294 milyon liralık ödeneğin 264 milyon lirasını kullandı.
ÇÖZÜM
MERKEZLİ ÇALIŞILMALI
Kamuda görev yaparken çözüm merkezli çalışılması gerektiğini altını çizen Vali Tutulmaz; “Mevzuatı bahane ederek işi sürüncemede bırakan anlayışlara asla yönelmeyeceğiz. Yine mevzuat çerçevesinde işlerimizi en iyi şekilde ve süresinde bitirmeliyiz. Özellikle çözüm üretirken yine mevzuat çerçevesi içerisinde iş ve işlemlerimizi sürdürmeliyiz. Çözüm odaklı olmanın büyük faydaları var. Zamana yaymadan hemen anında yapabilme gayretini gösterirsek işlerimiz rayında yürür. Zamana yaydığımızda aynı huşularla tekrar tekrar uğraşmış oluruz. Sizlere iletilen talepleri anında değerlendirirseniz hiçbir iş aksamadan çözüme ulaşmış olur. İllaki her talebi yerine getirme durumumuz, yok ama mevzuat çerçevesinde yapabildiklerimizi sürüncemeye bırakmamış oluruz” dedi. Vali Tutulmaz, bina yapım ihalelerinde iyi çalışılması gerektiğini, yaz mevsiminin bina yapımında değerlendirilmesinin uygun olacağını, ancak genel anlamda bu tür ihalelerin Eylül ayını bulduğunu vurguladı. >> Murat ARISOY’un Haberi

 

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımlar konusunda, ilgili Kurum Müdürleri tarafından şu bilgiler verildi:
-Erkmen Köprülü Kavşağı, 2018 yılı sonuna kadar bitecek.
-Yenilenebilir enerji sistemleri, il genelinde destekleniyor ve yayılıyor.
-Zafer Müzesi ihalesi yapıldı, güvenlik soruşturması sürüyor.
-Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Ali Çetinkaya Garı’nın karşısındaki alanda yeni Bölge Müdürlüğü binası yaptıracak. Bu bina, 14 milyon liraya mâl olacak.
-Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yük Merkezi yapılacak. Çayırbağ, Organize Sanayi Bölgesi ve Şahitler Kayası’na uzanacak Yük Merkezi, 76 milyon liralık bir proje olacak.
-Bu projeyle bağlantılı olarak İscehisar Mermer Organize Sanayi Bölgesi için de 142 milyon liralık Yük Merkezi yapılacak. Yük Merkezleri ile demiryolu taşımacılığının, sektördeki payı artacak.
-Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın Polatlı-Afyonkarahisar arasındaki kısmında yüzde 60’lık bir bitirme oranı var. 2019 yılında Ankara-Afyonkarahisar-Uşak seferlerine başlanacak.