Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enerji santrali yangınında sabotaj ihtimali araştırılıyor

Çay İlçesi’ndeki biyokütle enerji

Çay İlçesi’ndeki biyokütle enerji santralinde 15 gün sonra ikinci yangın çıktı. 60 dönümlük alanı etkileyen yangına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. Bölgede sabotaj ihtimaline karşı Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili çalışmalarına başladı.

Çay İlçesi’nde özel bir şirkete ait biyokütle enerji santralinde başlayan yangını söndürme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

ALEVLER METRELERCE YÜKSEĞE ÇIKTI, DUMANLAR 60 KİLOMETRE UZAKLIKTAN GÖRÜNDÜ

Yangında 1 ve 2 numaralı sahalardaki çam kökleri ile mısır silaj balyaları alev alırken, alevler ve dumanlar metrelerce yükseğe çıktı. Öte yandan yangın nedeniyle çıkan dumanlar yaklaşık 60 kilometre uzaklıktan bile göründü. Yangına önce Çay, Bolvadin ve Çobanlar ilçe itfaiye ekipleri müdahale ederken sonrasında ise Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir Orman Müdürlüklerinden arazözler ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri de müdahale etti. Yangına ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait helikopterde havadan müdahale etti. Ekipler alevleri 1 numaraları sahada kontrol altına almayı başarırken, yerleşim yerlerinin yanında bulunan 2 numaralı açık hava sahadaki yangını da kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangın ayrıca 2 numaralı sahanın dışına çıkarak ev ve besihanelerin bulunduğu alana da sıçradı.

“YANGIN 6-7 ÇİFTLİK, HAYVAN BARINAĞI VE YERLEŞİM YERİNE DE SIÇRADI”

Tesisin 1 nolu sahasında çıkan yangının henüz nedeninin bilinmediğini dile getiren Çay Belediye Başkanı Hüseyin Atlı, “Sabotaj ihtimalleri üzerinde de duruluyor. 1 numaralı sahadaki yangın durduruldu ama 2 numaralı sahadaki yerin yanında yerleşim birimleri var. 6-7 çiftlik, hayvan barınağı ve yerleşim alanı var. Yangın buraya da sıçramış durumda. Ekipler insanların ve besihanelerdeki hayvanların tahliyesi için uğraş veriyor. Can kaybı olmaması sevindirici olan gelişme. Bölgede itfaiye ekiplerinin yanı sıra iş makineleri görev yaparken, 112 Acil servis ekipleri de olumsuzluğa karşı bölgede hazır bekletiliyor.” dedi.

“BELİRLENEN HERHANGİ BİR NEDEN YOK”

Yangının kesin çıkış nedeni konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Atlı, “Şuana kadar belirlenen herhangi bir neden yok. Ama rüzgarın şiddeti yangının çok hızlı ilerlemesine neden oldu. Yangın şuanda kontrol altına alınabilmiş değil.” şeklinde konuştu.

“İHTİMALLER DAHİLİNDE SABOTAJ VAR”

Sabotaj iddialarına ve havadan müdahale hakkında değerlendirmede de bulunan Başkan Atlı, “Şuanda teknik ve net bir bilgiye sahip değiliz, ilgili kurumlar bu konuda araştırmalarını yapıyorlar. Tabi ki ihtimaller dahilinde sabotaj var ama benim bu konuda bir şey söylemem çok doğru olmaz. Havadan müdahale yaklaşık 3 saat sonra ulaşmış durumda. Biz ‘rüzgarın etkisi ile bu yangın kontrol altına alınmaz’ dememize rağmen yaklaşık 2,5 saat sonra yangına havadan müdahale başladı.”ifadelerini kullandı. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti