Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Engel bedenlerde değil, gönüllerdedir”

Vali Mustafa Tutulmaz, engelli

Vali Mustafa Tutulmaz, engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeden toplumsal birlikteliğin sağlanamayacağını belirterek, “Engel elde, kolda, gözde değil aslında kalplerde, vicdanlardadır. Engel bedenlerde değil gönüllerdedir” dedi

 

 

Vali Mustafa Tutulmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, insana verilen değerin en belirgin yansımasının engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklar olduğunu söyleyerek, “Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını koruyarak, refahını en üst düzeye çıkarmak ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı artırmak amacıyla 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler kararıyla 1992’den bugüne Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. Engel elde, kolda, gözde değil aslında kalplerde, vicdanlardadır. Engel bedenlerde değil gönüllerdedir. Engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini yükseltmeden toplumsal birlikteliği sağlayamayız. Engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, ulaşım, evde bakım ve istihdam hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanabilmesi, onların sosyal hayata aktif bir şekilde katılmalarının sağlanması sosyal devletin bir gereği olarak bizim en önemli görevimizdir. İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. ifadelerini kullandı.
“FİZİKİ DEĞİL, ZİHİNSEL ENGELLER SORUN”
Vali Tutulmaz mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Hayatın tüm alanlarında, sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında; tüm zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele, gerçekten takdire şayandır. Bunun en güzel örnekleri ilimizde de yaşanmaktadır. Bizlere düşen onların bu inançlarına ve hayata sımsıkı bağlılıklarına destek olmaktır. Bu anlamlı günün fiziki engellerin değil zihinsel engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılması, engelli kardeşlerimizin bizim bir parçamız olduğunun idrak edilmesi, engellilerimizin önlerinde hukuki, sosyal, tüm engelleri kaldırmaya vesile olmasını diliyor, Engelli kardeşlerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.”
“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN VERDİKLERİNİ MÜCADELE TAKDİRE ŞAYANDIR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli kriterlerden birisinin engellilere yönelik sunulan hizmetler ile engellilerin toplumsal hayata daha fazla katılımını sağlama konusundaki başarısı olduğuna dikkat çekerek, toplumu oluşturan her bireyin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğunu söyledi.
Başkan Zeybek, “Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır.” dedi. Afyonkarahisar Belediyesi olarak, imkânlar doğrultusunda engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olduklarını bildiren Başkan Zeybek, mesajının devamında şöyle konuştu:
“Bize, yani yerel yönetimlere ve topluma düşen ise engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum.”
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Mesut Yurt ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti