Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelsiz Hareket, Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği
Engelsiz Hareket, Afyon'da

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği tarafıdan hazırlanan, FİAT tarafından desteklenen Engelsiz Hareket Projesi çerçevesinde Afyonkarahisar’daki engelli bireyler, test sürüşü yaptı, engellilere FİAT’ın sunduğu imkanları tanıma fırsatı buldu.
ENGELLİLERİN
HAKKINI FIAT VERDİ
Etkinlik hakkında bilgi veren Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyucu, “Türkiye’de her yıl 50 bin engelli araç alıyor. Fakat engelliler test sürüşü yapamıyoruz. Biz çeşitli şirketlere başvurduk. Koç Grubu’nun şirketi olan FİAT, projeye sıcak baktı. FİAT bayilerine iletişim ve davranış eğitimi verdik. Şimdi test sürüşlerine başladık. Engellilerin hakkını FİAT vermiş oldu” dedi.
HERKES ÖZGÜRCE
SEYAHAT EDEBİLMELİ
FİAT Afyonkarahisar Yetkili Bayii Gürses Afyon Satış Müdürü Selahattin Şahin de “Fiat Engelsiz Hareket; hareket kabiliyeti kısıtlı sürücülerimizin ve yolcuların başkalarına bağımlı kalmadan seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız bir çalışmadır.
‘Herkesin güvenli ve özgürce seyahat etme özgürlüğü olmalı’ fikrinden yola çıkarak oluşturduğumuz programda güvenli araç kullanımı ve konforlu seyahat ihtiyaçlarına yönelik sunduğumuz çözümler ile engelli bireylerin ve ailelerinin hareket özgürlüğüne destek olmayı amaçlıyoruz.Bu kapsamda engelli bireylerin araç satın alma konusunda bilinçlendirilmesini sağlayıp, araçların sürücü veya yolcuya uygun hale getirilmesine kadar pek çok konuda çözümler için çalışıyoruz. Ürün bazlı çalışmalarımızın yanı sıra engellilik durumları hakkında toplum bilinci ve duyarlılık oluşturmaya da destek olmak istiyoruz” diye konuştu.
6 BİN PERSONEL
EĞİTİMDEN GEÇTİ
Fiat Engelsiz Hareket Programı kapsamında 6 bin kadar bayi ve Tofaş çalışanı konu ile ilgili eğitim aldı. Fiat markası, sosyal alanda da engelli bireyleri daha çok görebilmek adına çeşitli etkinliklere imza attı. Türkiye basketbol sahalarının ilk engelsiz tribünü de, ‘Haydi Maça Gel’ sloganıyla, Tofaş Spor Salonu’nda hayata geçirildi. >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti